Autoesittely Hyundai ix35 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Hyundai ix35 2013

Uudistunut Hyundai ix35 esiteltiin jo alkuvuodesta 2013 Geneven autonäyttelyssä ja nyt ennen myynnin alkamista uudelleen Frankfurtissa. Auton tuotanto aloitettiin elokuussa Hyundain Tsekin tehtaalla. Alkuvuodesta 2010 alun perin myyntiin tulleen auton keulaa on muutettu tuoreempien mallien kaltaiseksi. Keulan alla uutta on 2.0 GDI-suorasuihkutusbensiinimoottori. Myös jousitukseen ja ohjaukseen on tehty parannuksia.
Autoesittely Hyundai ix35 2013

Yksi merkittävimmistä päivityksistä löytyy kuitenkin konepellin alta. 2,0-litrainen Theta II bensamoottori korvataan uudella 2,0 GDI (Gasoline Direct Injection) moottorilla. Uusi enemmän tehoa ja vääntöä tarjoava voimanlähde on kehitetty Hyundain Euroopan tutkimus- ja kehityskeskuksessa Rüsselsheimissa Saksassa. Tehoa uudessa voimanlähteessä on 122 kW (166 hv) ja vääntöä 205 Nm.

Kaikki nykyiset 2,0 litran R-dieselmoottorin 136 ja 184 hv versiot on varustettu matalapaineisella pakokaasun takaisinkierrätysjärjestelmällä (LP-EGR). Mahdollisuudeksi on tullut myös valita uusi 6-nopeuksinen automaattivaihteisto 2,0-litraisen 100 kW (136 hv) moottorin yhteyteen.Vuonna 2010 Tucsonin korvannut ix35 sijoittuu edelleen kooltaan keskiluokan katumaasturien pienempään päähän. Tucsoniin verrattuna pituutta tuli 8 cm lisää ja korkeutta kutistettiin 7 sentillä. Takaistuimella on hyvin tilaa. Hieman keskimittaa pidemmätkin matkustajat pystyvät istumaan peräkkäin ennen kuin takapenkkiläisen polvet tavoittavat etuistuimen kovan taustan. Keskipaikallakaan ei ole keskikonsoli haittana, mutta leveys jää niukaksi kolmelle. Takaistuimen istuintyyny on etuosastaan matala ja lyhyt. Jalkoja joutuu hieman pujottelemaan takaistuimelle kuljettaessa.

Edessä tunnelma on väljä. Istuimet on sijoitettu korkealle ja asento on nojatuolimainen. Pitkälle kuljettajalle reisituki jää edessäkin vajaaksi ja ristiseläntuki liian matalalle. Kokonaisuutena etuistuimet ovat kuitenkin parhaita, mitä korealaisautoissa on tavattu. Kiitosta voi antaa myös istuimen ja ohjauspyörän laaja-alaisille säädöille.

Tavaratila on kilpailijoihin verrattuna kohtalaisen pitkä, mutta kattoon asti mitattuna matala. Pohja on korkealla ja täysikokoinen varapyörä vie pääosan pohjan alla olevasta tilasta. Laajennusmahdollisuus on perustasoa eli selkänojanpuolikkaat kaadetaan istuinosien päälle, jolloin ne eivät asetu aivan vaakasuoraan. Näkyvyydestä ei voi antaa kovin hyvää arvosanaa, vaikka korkealta periaatteessa näkeekin liikennetilanteet hyvin. Etupilarit ovat paksut ja takapilarit vievät paljon näköalaa takaviistoon. Peilit ovat riittävän suurikokoiset. Kääntöympyrä on kohtalaisen pieni.

Uudistuksia

Ohjaus on merkin mukaan aiempaa nopeampi, tarjoten paremman vastineen ja tuntuman ajajalle. Samalla ohjaustehostimen säätöjä ja ohjauslogiikkaa on uudistettu, jotta ne tarjoaisivat paremman palautteen. Uuteen ix35 –malliin tulee saataville ajotapaan mukautettava FLEX STEER -säädettävä ohjausvaste. Tarjolla on kolme erilaista ajotilaa: Comfort, Normal ja Sport. Kuljettaja voi näiden avulla mukauttaa ohjausta omiin tottumuksiinsa sekä erilaisiin ajoympäristöihin sopivaksi.

Lisävarusteena on mahdollisuus valita uusi 4,2” TFT LCD –infonäytöllä varustettu Supervision Cluster -mittaristo, joka tarjoaa korkearesoluutioista informaatiota kuljettajalle. Uutena varusteena tarjolle tulee 4,3” TFT-kosketusnäytöllä ja peruutuskameralla varustettu audiojärjestelmä. Tarjolla on myös uusi 7” TFT kosketusnäytöllä varustettu navigointijärjestelmän. Lisäksi varusteluettelosta löytyy pysäköintitutka eteen sekä perävaunun vakautusjärjestelmä (TSA).Varustautuessa pimeää varten, on uuteen ix35-malliin tarjolla nyt kaksoisksenon ajovalot. LED-päiväajovalot ovat vakiovarusteena ja tietyissä varustetasoissa myös takavalot on toteutettu LED-tekniikalla.

Uuden ix35:n kevytmetallivanteet ovat varustetasosta riippuen joko 16-, 17- tai 18-tuumaiset ja varustettu turvallisuutta lisäävällä rengaspaineidenvalvontajärjestelmällä. Uudistetuilla etujousituksen kiinnikkeillä on pyritty vähentämään melua ja tärinöitä.

Ohjaamo uudessa ix35-mallissa on nyt laadukkaampien sisämateriaalien johdosta entistäkin hienostuneempi. Istuimet ja oven ylemmät sisäpaneelit on viimeistelty uusilla materiaaleilla. Kojelaudan tuuletusaukoissa on kromiviimeistely, etuosan mukitelineissä on valaistus ja tuulilasin yläreuna on tummennettu. 4WD-malleihin tulee tarjolle lämmitettävä ohjauspyörä.

Päivitetty ix35 ei ole vielä saanut hintaa Suomessa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin