Autoesittely Kia Cee´d 2007-2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Kia Cee´d 2007-2012

Viistoperäisen Ceraton korvaava Cee'd oli Kian ensimmäinen Euroopan markkinoita silmällä pitäen suunniteltu malli ja se myös valmistettiin uudessa tehtaassa Slovakiassa. Cerato oli saavuttanut hyvän aseman Suomen markkinoilla.
Autoesittely Kia Cee´d 2007-2012

Cee’din avulla Kia pyrki pääsemään eroon halpamerkin asemastaan ja se hinnoiteltiin vain hieman tärkeimpien kilpailijoiden alapuolelle. Erityisenä myyntivalttina oli 7 vuoden tai 150 000 km:n takuu. Cee’d saapui Suomeen helmikuussa 2007.

Cee'diä suunniteltaessa on tarkoin tutkittu kilpailevien mallien ominaisuuksia. Ulkonäkö oli linjattu varovaisesti, mutta ajanmukaisesti. Sisustus oli tyylikäs ja varsin eurooppalaisvaikutteinen. Takaistuintilat olivat luokan kärkeä ja istuinmukavuus hyvä. Sen sijaan edessä lyhyt istuin ei ollut aivan onnistunut. Tavaratila edusti luokan suurempaa päätä ja pohja oli laajennettuna täysin tasainen.

Moottorivalikoimassa bensamoottoreja edustivat muuttuvalla venttiilien ajoituksella varustetut 1.4 (109 hv), 1.6 (122 hv) ja 2.0 (143 hv). CRDi-dieselinä oli tarjolla 1,6-litrainen (115 hv), syksyllä tuli myös 2,0-litrainen (136 hv). 1,6-litraiseen ja 2,0-litraiseen bensakoneeseen oli yhdistettävissä epätaloudellinen 4-portainen automaattivaihteisto. Niin bensa- kuin dieselmoottorit olivat moderneja. 1,6-litrainen bensamoottori oli lyhyiden välitystensä ansiosta kaltaistensa joukossa varsin suorituskykyinen. Sitäkin kilpailukykyisempi oli 1,6-litrainen diesel, joka väänsi vahvasti jo pienillä kierroksilla.

Suomeen tuodut varustetasot olivat LX ja EX. LX oli karsittu perusmalli, josta puuttuivat mm. ilmastointi ja ajonvakautus. Vakiovarusteena oli mm. radio/CD, murtohälytin, 6 turvatyynyä ja aktiiviset pääntuet. EX-mallissa oli manuaali-ilmastointi, ESP, sumuvalot, takaistuimen kyynärnoja, nahkaratti ja kojelaudan alumiinisomisteet. Kalleinta nahkaverhoiltua TX-mallia ei meille tuotu.

Syksyllä 2007 mallistoa täydensi farmarimalli SW. Perä oli viistoperää 235 mm pitempi. Tavaratila oli farmarissakin luokan suurimmasta päästä. Takaluukun mukana aukesi näppärästi pala kattoa.

Vuoden 2008 alussa tuli myyntiin Pro_Cee’d eli 3-ovinen malli. Sen koripelleistä vain konepelti ja etulokasuojat olivat yhteneviä muitten mallien kanssa. Pääntilaa oli niin edessä kuin takanakin selvästi vähemmän. Alusta oli viritetty hieman urheilullisemmaksi.

Vuoden 2009 lopussa Cee’d sai Kian uuden muotoilulinjan mukaisen keulailmeen. Ulkonäön muutos ei koskenut Pro_Cee’d-mallia, joka kuitenkin sai muiden versioiden mukaiset uudistukset sisätiloihin. 1,4- ja 1,6-litraiset mallit tuotiin Suomeen EcoDynamics-versioina, joissa oli sammutusautomatiikka ja vaihto-opastin. 1,6-litrainen diesel sai kuudennen vaihteen.Toukokuussa 2010 tuli myyntiin Cee’d Active, jossa EX-varustelun lisäksi oli mm. vakionopeussäädin, automaatti-ilmastointi, sähköisesti koria vasten kääntyvät peilit, 16-tuumaiset kevytmetallivanteet ja peilien vilkut. Vuoden 2011 mallistosta poistuivat 2,0-litraiset mallit.

Toukokuussa 2011 esiteltiin Cee’d TX, jossa oli Activen lisäksi mm. peruutustutka ja bluetooth. Pro_Cee’distä oli vastaava TX Sport -malli, jossa oli 17” kevytmetallivanteet. TX-mallin myötä Suomeen tuli 128-hevosvoimainen versio 1,6-litraisesta dieselistä. Nämä Suomen TX-mallit eivät vastanneet kansainvälisesti koko mallihistorian ajan myytyjä runsaasti varusteltuja TX-malleja.

Cee’d oli läheistä sukua sisarmerkki Hyundain i30:lle. Samoja koripaneeleja autoissa ei kuitenkaan ollut. Suomessa Kia oli selvästi suositumpi, koko Euroopassa mallien myynti oli tasaväkistä. Hyundai oli jousitukseltaan ja äänieristykseltään hieman Kiaa parempi, mutta takuu oli 5 vuotta Kian 7:ää vastaan. Kian takuuehdoissa on melkoisesti rajoituksia. Yksityisomistajien osalta takuu siirtyy nykyään kuitenkin uudelle omistajalle ilman erillisiä toimenpiteitä.

Kia Cee’din moottorit olivat taloudellisia ja etenkin dieselit myös suorituskykyisiä. Sähköisesti tehostettu ohjaus oli keskiasennossa tunnoltaan hieman nihkeä ja toisaalta palautukseltaan puutteellinen. Mukavuutta kaipaaville Cee’d ei ole oikea valinta: niin äänieristys kuin jousitusmukavuus ovat luokassaan huonot.Poljintoimintoja ei ollut viritetty aivan parhaimmilleen: kaasupoljin oli yliherkkä ja jarrut terävät. Testien mukaan Cee’din heikkouksia ovat myös heikot ajovalot ja tehottomat jarrut. Lämmityslaite on tehokas.

Vikatilastoissa Cee’d on sijoittunut hieman keskitason yläpuolelle. Tyypillisiä vikakohteita ovat etuakselin vakaajien laakerointi, käsijarrun liian pitkä liikematka ja tehottomuus sekä polttoainejärjestelmän vuodot. Jarrulevyt kieroutuvat helposti. Radioissa on ollut paljon vikoja, samoin ilmastointilaitteen kompressoreissa. CRDi-malleissa on ollut ongelmia moottorinohjausyksiköissä. Sisustusmateriaalit ovat naarmuille ja vaurioille alttiita. Myös maalipinta naarmuuntuu helposti ja on kiveniskuille altis. Cee’din ruostesuojaus on keskinkertainen. Vi Bliägare -lehden analyysin mukaan ruostesuoja-aineen levittämisessä on autoyksilökohtaisia puutteita.

Suomessa Cee’d oli eräs ostetuimmista automalleista. SW-mallia on yli puolet myydyistä autoista. Bensa- ja dieselmalleja on myyty suunnilleen yhtä paljon.

Toisen sukupolven Cee’d esiteltiin Suomessa toukokuussa 2012.
Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin