Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Kia Soul 2014

Täysin uusi Kia Soul esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä syksyllä 2013. Ulkoisesti uusi Kia Soul on pysynyt uskollisena alkuperäiselle ikonin aseman saaneelle designilleen, mutta sen luonne on nyt ehkä hieman aikuisempi.
Autoesittely Kia Soul 2014

Ulkosia piirteitä vuonna 2012 esitellystä Kia Track’ster-konseptista saaneen uuden Kia Soulin muotoilu on sulavalinjaista ja sen ajodynamiikkaa sekä moottorivalikoiman taloudellisuutta on parannettu entisestään. Perustekniikka vastaa Cee’diä.

Sisältä Kia Soul on uudistettu täysin ja aiempaa laadukkaampia materiaaleja käyttäen. Sisämateriaalien laatu onkin parantunut edeltäjään nähden tuntuvasti ja pinnat ovat pääosin pehmeitä. Sisätiloissa suunnittelun lähtökohdat ovat olleet aiempaakin vahvemmin kuljettajan tarpeissa. Soulin vahvuuksia ovatkin hyvä näkyvyys, suuret säilytyslokerot ja väljä, korkealle sijoitettu takaistuin. Tavaratilan pohja on nostettu korkealle.



Soulin akseliväli ja raideleveys ovat kasvaneet, minkä ansiosta auto tarjoaa aiempaa laajemmat sisä- ja tavaratilat. Jalka-, pää- ja hartiatila on kasvanut kaikilla matkustajapaikoilla.

Tutulta näyttävän pinnan alla on monia parannuksia aikaisempaan verrattuna. Uuden Kia Soulin merkittävin tekninen uudistus on uusi alusta, joka pohjautuu keväällä 2012 esiteltyyn Kia cee´diin. Alustanvaihto on parantanut selkeästi ajomukavuutta ja ohjausta aiempaan verrattuna. Toisen sukupolven Kia Soulin jousitusta on myös kehitetty ja sen runko on kolmasosan aiempaa jäykempi. Myös äänieristystä on parannettu, minkä johdosta matkustamon sisämelutaso on laskenut noin kolme desibeliä.

Moottorivalikoiman ympäristöystävällisyyttä on parannettu myös entisestään. Aiempaa tehokkaammat, mutta silti vähäpäästöisemmät moottorivaihtoehdot ovat 1,6-litraiset GDI-bensiinimoottori ja CRDi-dieselmoottori vaihteiston ollessa joko kuusivaihteinen automaatti tai manuaali. Myös sähköversio on luvassa vuonna 2014.



Varustelun osalta uuteen Kia Souliin tulee saataville muun muassa LED-ajovalot, LED-takavalot, avaimeton käynnistys, automaatti-ilmastointi, nahkaistuimet, ilmastoidut etuistuimet, panoraama-lasikatto, lämmitettävät sivupeilit, kaistavahti ja pysäköintiautomatiikka.

Souliin tulee tarjolle myös uusi SUV-lisävarustepaketti, joka sisältää pianomustat puskurin yksityiskohdat, helmalevikkeet, rengasholvit sekä mustan katon.

Laajoihin personointimahdollisuuksiin kuuluu mm. katon väri. jonka voi valita kolmesta eri vaihtoehdosta: musta, valkoinen ja punainen. Lisäksi ulkovärejä tulee saataville 11 vaihtoehtoa.

Kia Soul saapuu Suomeen keväällä 2014, jolloin myös hinnat selviävät.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin