Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Land Rover Defender (2008)

Autoesittely Land Rover Defender (2008)

Land Roverin mallistossa Defender muistuttaa enemmän perinteistä maastoautoa kuin esimerkiksi Discovery. Defender on Land Roverin vanhimpien mallien, joita ruvettiin valmistamaan Englannissa vuonna 1948, suora jälkeläinen. Se on edelleen kymmenissä maissa hyötyajoneuvona esimerkiksi armeijoissa.

Defender-niminen malli tuli markkinoille ensi kertaa vuonna 1990. Uuden, tehokkaan ja taloudellisen diesel-moottorin ansiosta Defender kasvatti silloin suosiotaan myös alkavilla kaupunkimaasturimarkkinoilla.

Defender uudistui viimeksi vuonna 2007. Valmistaja korostaa sen markkinoinnissa, että suorituskyky sekä maantiellä että maastossa on parantunut ja melutaso on saatu aiempaa alemmas. Ulkomuoto on pyritty pitämään tietoisesti ja selkeästi maastoautomaisena.

Sisältä Defender on sen sijaan pyrkii kohti henkilöautomaisuutta. Istuimet ovat aiempaa mukavampia. Tarjolla neli-, viisi ja seitsenpaikkaisia malleja. Myytävänä on myös malli, jossa takaosan istuimina on kaksi kovaa penkkiä korin sivuilla. 110 Station Wagonissa toinen, kolmipaikkainen, istuinrivi avautuu jousitetun taittomekanismilla avulla. 90 Station Wagon -mallissa toisella rivillä on kaksi erillistä takaistuinta kasvot menosuuntaan. Seitsenpaikkaisessa 110 Station Wagonissa ne ovat saatavana kolmannen rivin istuimiksi.

Defenderin uudessa mallissa on uusi 2,4 litran nelisylinterinen diesel-moottori, jonka vääntömomentti on maksimissaan 360 Nm kierrosluvulla 2000 rpm. Kasvanut vääntö ja 6-portainen vaihteisto ovat parantaneet Defenderin sekä vetokykyä että kiihtyvyyttä - eli maastossa ja tiellä tarvittavia ominaisuuksia. Auto pystyy vetämään 3 500 kilon perävaunun.

24 uutta Defenderiä rekisteröitiin Suomessa vuonna 2007. 122 hevosvoiman turboahdetulla dieselmoottorilla kulkeva SW E -malli maksaa 44 000 euroa (toukokuu 2008). 60 000 eurolla saa pidemmän SE-mallin.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin