Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Land Rover Discovery 4 2013

Land Rover Discovery 4 sai vuoden 2012 puolella uuden 8-vaihteisen automaattivaihteiston. Sen lisäksi auton varustusta laajennettiin ja maastokelpoisuutta parannettiin.
Autoesittely Land Rover Discovery 4 2013

 

Kuskinpaikalla Discovery 4 tarjoaa hyvää näkyvyyttä sekä hintansa edestä teknologiaa. Ohjaamossa erot aiempaan ovat pieniä. Kaikissa audioissa on nyt värinäyttö ja perusversioonkin saa lisättyä muun muassa Bluetoothin. Keskikonsoliin sijoitettu Drive Select valintapyörä on lähes näkymättömissä konsolin tasolla ja nousee sieltä esiin virran kytkemisen jälkeen. Kääntämällä valitsinta kuljettaja valitsee pysäköinnin, peruutuksen, vapaan ja ajon väliltä. Valittavana on lisäksi normaali tai urheilullinen ajo-ohjelma.

Sisätilat ovat tilavat ja kolmannellekin penkkiriville mahtuu aikuinen istumaan vaivatta. Keskirivillä istuville on tarjolla myös penkinlämmittimet. Molemmat takapenkkirivit alas taitettuna tilaa on pienen pakettiauton verran. Kahdessa osassa aukeava takaluukku helpottaa lastausta.

Moottorit ja suorituskyky

Discovery 4:ään esiteltiin vuonna 2011 3,0-litrainen kaksoisahdettu V6-turbodiesel. Moottorin toimintaa on nyt hiottu entisestään niin, että esimerkiksi auton rullatessa ja jarruttaessa syntyvä energia otetaan talteen ja laturi syöttää sitä akulle. Ilmastointilaitteen pumpun häviöitä on saatu lisäksi vähennettyä. Ilmanvastusta on pienennetty lisäämällä eteen pieni spoileri ja ohjain etupyörän eteen.



TDV6 dieselmoottori kehittää 155 kW (211 hv) ja 520 Nm vääntömomentin. Yhdistetty kulutus on 8,5 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt 224 g/km. Kolmelitraisen V6-turbodieselin tehokkaampi versio SDV6:n suurin teho on 188 kW (256 hv) ja vääntömomentti 600 Nm. Yhdistetty kulutus on 8,8 l/100 km ja CO2-päästöt 230 g/km.

ZF:n valmistamassa uudessa automaattivaihteistossa on kahdeksan eteenpäin vievää vaihdetta, minkä ansiosta vaihteiden välityksissä on aiempaa pienemmät erot ja ne on voitu jakaa laajemmalle alueelle. Vaihteisto tunnistaa kuljettajan ajotavan ja säätää toimintansa sen mukaisesti. Lisäksi vaihteistossa on kaarretunnistus, joka pitää huolen, ettei kesken mutkien tule ei-toivottua vaihtoa suuremmalle vaihteelle. Lisäksi ohjauspylväässä on siivekkeet, joilla kuljettaja voi käyttää vaihteita manuaalisesti.

Parannuksia maasto-ominaisuuksiin

Terrain Response -järjestelmään on lisätty uusia ominaisuuksia. Nyt siihen kuuluu myös Hill Start Assist eli mäkilähtöavustin, joka nostaa jarrupaineen ja antaa kuljettajalle aikaa siirtää jalkansa jarrupolkimelta kaasupolkimelle.



Gradient Acceleration Control on tarkoitettu tilanteisiin, joissa kuljettaja ei ole kytkenyt alamäkihidastinta toimintaan. Järjestelmä hidastaa jyrkässä ala- tai ylämäessä nopeuden sellaiseksi, mikä se olisi kuljettajan kaasun käytöllä tasaisella maalla. Järjestelmä rajoittaa nopeuden 5 km/henintään 20 sekunnin ajaksi, jolloin kuljettaja saa auton täydellisesti hallintaansa.

Vakiovarustus, turvallisuus ja hinnat

Lähtöhintatason vakiovarustus pitää sisällään mm. 7" kosketusnäytön, ajotietokoneen 5" infonäytöllä, Audio Connectivity Systemin (iPod, USB ja Aux liitännät, ohjaus kosketusnäytöltä), automaattinen ilmastoinnin, erillisilmajousituksen tasonsäädöllä, Istuinlämmityksen edessä ja takana, kuljettajan istuimen korkeuden ja ristiselän tuen säädön, ohjauspyörän etäisyyden ja korkeudensäädön sekä lämmityksen, polttoainetoimisen lisälämmittimen, sähköisesti kytkettävän alennusvaihteiston ja vakionopeudensäätimen.



Turvallisuusvakiovarustukseen kuuluu aiemmin mainittujen lisäksi mm. Ikkunaturvaverhot ja nykyaikainen Airbag varustus, ajovakaudenhallintajärjestelmä DSC, keskitasauspyörästön lukkoelektronisesti ohjattu, kierrähtämissuojajärjestelmä RSC ja perävaunun vakautusjärjestelmä (Trailer Stability Assist TSA).

Discovery 4 malliston hinnat TDV6 moottorilla alkavat 62.682 eurosta (pakettiauto LCV SE varustetaso ), TDV6 (henkilöautona SE varusteilla) 82.134 eurosta  ja SDV6 voimanlähteellä varustettuna 96.020 eurosta (SE –varustetaso).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin