Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Land Rover Freelander 2 2008-2009

Freelander 2 on nimensä mukaisesti Freelander sarjan toinen sukupolvi.
Autoesittely Land Rover Freelander 2 2008-2009

Freelander 2 on selvästi edeltäjään suurempi, akseliväli kasvanut 103 mm, leveys 109 mm ja korkeus 32 mm. Myös maavara on kasvanut hieman ja on maasturimaiset 220 mm. Uuden mallin myötä Freelander 2 on nostanut profiiliaan edustaen selkeämmin luksusluokkaa pienissä maastureissa. Auto on hienon näköinen, ja ajettavuuskin on parantunut enemmän henkilöautotasolle edellisestä mallista joka oli kieltämättä hieman maasturimainen ajettava.

Luksusautoissa on luksusautojen varusteet, ja niin on uudessa Freelanderissakin. Jos nyt ei ihan perus E-varustelutasossa niin laittamalla Land Roverin tavaramerkiksi tulleet varustetasoa kuvaavat kirjaimet S, SE tai HSE perään niin alkaa varusteita löytymään. Kaikissa malleissa on mm. seuraavat varusteet: jatkuva neliveto, ETC luistonhallinta, alamäkihidastin, kierrähtämissuojajärjestelmä RSC, etu- ja sivuturvatyynyt edessä, turvaverhot edessä ja takana, kuljettan polviturvatyyny, CD soitin kuudella kaiuttimella ja aux liittimellä sekä ilmastointi. S varustetason tärkeimmät lisävarusteet ovat vakionopeuden säädin, automaatti-ilmastointi, ajotietokone, ajovalon pesurit sekä Terrain Responce järjestelmä. SE tasolla mukaan tulee esimerkiksi kangas / nahkaverhoilu, sähkösäätöiset etuistuimet, parkkitutkat eteen ja taakse ja Alpine audiojärjestelmä yhdeksällä kaiuttimella. Parhaimmassa HSE mallissa on 18 tuuman vanteet, nahkaverhoilu, kuljettajan istuin muistilla ja sähkösäätöisellä ristiseläntuella, takaistuimen kyynärnoja säilytyslokerolla ja mukitelineillä sekä Bi-xenon ajovalot.

Lisävarusteisiin saa helposti edellisten lisäksi helposti sijoitettua useamman tuhat euroa. Navigaatiojärjestelmä värillisellä kosketusnäytöllä maksaa 2950 euroa, sähkötoiminen kattoluukku edessä ja lasikatto takana 1950 euroa ja hifisteille Premium Alpine –audiojärjestelmä 1500 euroa (SE malliin 2100 euroa). HSE malliin tarjotaan myös erillistä Premium paketti jossa on reijitetty nahkaverhoilu, monipuolisillla sädöillä ja käsinojilla varustetut etuistuimet ja 19” tuuman vanteet. Listalta löytyy lisäksi on parikymmentä muuta varustetta mistä valita.

Monipuoliset turvallisuusominaisuudet joita ovat mm. seitsemän turvatyynyä ja vahva monocoque kori törmäysenergiaa sitovine vyöhykkeineen toivat Freelander 2:lle täydet viisi tähteä EuroNCAP törmäystestissä. Lasten kolariturvallisuudesta tuli neljä tähteä.

Vaikka Freelander 2 onkin selvästi citymaasturiluokassa, on sen maasto-ominaisuudet varsin monipuoliset. Viidenkymmen senttimetrin kahluusyvyys ja jatkuva neliveto mahdollistavat matkat moniin paikkoihin mihin henkilöautolla ei ole asiaa.

Moottorivaihtoehdot ovat 118 kW 2.2 TD4 diesel joka on saatavilla kuusivaihteisena manuaalina tai automaattina ja 171 kW 3.2 i6 bensiini rivikutonen jonka jatkeena on aina kuusivaihteinen automaatti. Miinuspuolena on mainittava hiukkassuodattimen löytyminen lisävarustelistalta. Dieselmallin kulutus on automaatilla 8,5 litraa, manuaalina litran verran vähemmän. Rivikutosella bensaa menee enemmän, keskikulutus 11,2 litraa. Bensakone on selvästi tehokkaampi ja suorituskykyisempi, nollasta sataan taittuu 8,9 sekunnissa dieselin ottaessa aikaa automaattivaihteisena 11,2 sekuntia. Dieselin tehot toki riittävät hyvin normaaliin ajoon niin kaupungissa kuin maantielläkin.

Perusmalli 2.2 TD4 E manuaalivaihteisena maksaa 39 900 euroa, S malli 44 500 euroa, SE 48 400 euroa ja HSE 52 000 euroa. Automaattivaihteiston lisähinta on noin 4500 euroa. Bensakoneen valitsija saa maksaa S varustelutasosta 59 900 euroa, SE tasosta 64 500 ja HSE tasosta 68 900 euroa. Hinnat huhtikuu 2008.

Vertailu

Automerkit.fi


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin