Autoesittely Land Rover Freelander 2 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Land Rover Freelander 2 2012

Land Rover Freelander 2:een alkuvuodesta tehdyn päivityksen tärkeintä antia ovat entistä taloudellisemmat dieselmoottorit. Toinen merkittävä muutos on ensimmäisen kaksivetoisen Land Roverin ilmestyminen myyntilistoille.
Autoesittely Land Rover Freelander 2 2012

Alkuvuodesta uudistunut Land Rover Freelander 2 on helppo tunnistaa keulasta, jossa niin jäähdyttimen säleikkö ja puskuri kuin etu- sekä sumuvalot ovat uudistuneet. Jäähdyttäjän säleiköstä voi päätellä moottorin tehon, sillä TD4-moottorin yhteydessä säleikkö on tumma ja vahvemman SD4-moottorin kanssa kirkas. Auton perään on saatu uutta ilmettä muun muassa takavalojen muutoksella.

Uudistus pitää sisällään myös korinvärisiksi kaikissa versioissa maalatut ovien avauskahvat, valonpesurien suuttimet ja ulkotaustapeilien kotelot.

Sisustuksen muutoksiin kuuluvat uudet verhoilumateriaalit ja kangasverhoilun sijaan on valittavissa monta eritasoista nahkaverhoilua. Niin kojelaudan ja ovien listoitukset kuin verhoilumateriaalit vaihtuvat varustetason mukaan. Uudet SE –mallit ovat saaneet nahkaverhoilun nyt vakiovarusteisena. Kaikille versioille on kuitenkin yhteistä uusi mittaristo.Maastoajoa helpottava Terrain Response -pidonhallintajärjestelmä on vakiona nyt kaikissa nelivetoisissa malleissa. Yhdellä säädöllä järjestelmä mukauttaa auton moottorin, vaihdelaatikon, keskitasauspyörästön ja korijärjestelmien toiminnan sopimaan maaston vaatimuksiin.

Jatkuvatoiminen nelivetojärjestelmä


Freelander 2:ssa nelivetojärjestelmä on älykäs jatkuvatoiminen neliveto. Useista muista järjestelmistä poiketen auto on nelivetoinen heti liikkeelle lähdettäessä.

Voimanjako etu- ja takapyörille vaihtelee jatkuvasti ajotilanteen mukaisesti. Vain hieman voimaa jaetaan takapyörille normaalitilanteissa, kuten suoralla asvalttitiellä, kun taas rankoissa maastoajon tilanteissa tarvittaessa lähes koko moottorin vääntö voidaan jakaa takapyörille.

Uusi korkeapainepumppu aktivoi hydraulijärjestelmän heti moottoria käynnistettäessä, mahdollistaen jatkuvatoimisen nelivedon heti lähdöstä. Tämä vähentää myös täyden väännön saavuttamiseen kuluvaa aikaa sutimistilanteessa – pyörän tarvitsee liikkua vain 15 astetta.Uusi Haldex-järjestelmä antaa sekä jatkuvatoimisen nelivedon reagointinopeuden että on-demand –järjestelmän tehokkuuden. Pysäköinnin yhteydessä järjestelmä osaa kytkeä takavedon pois, mikä parantaa käsiteltävyyttä ahtaissa pysäköintitiloissa.

Moottorit


Tärkein parannus löytyy konepellin alta, jonne sijoitetun kiitetyn 2,2-litraisen turbodieselin kulutus on merkittävästi aiempaa pienempi. Kuusivaihteisella käsivalintaisella varustettujen versioiden kulutus on pudonnut puolella litralla 6,2 litraan sadalla ja automaattivaihteisten kulutus on pudonnut lähes litralla tasan seitsemään litraan sadalla. Tämä merkitsee myös CO2-päästöjen pienenemistä. Käsivalintaisten versioiden uusi CO2-päästöarvo on 14 grammaa aiempaa alhaisempi 165 g/km ja automaattivaihteisissa pudotusta on 29 grammaa (nyt 185 g/km).

Uudistuneesta dieselmoottorista on nyt kaksi vaihtoehtoa. 2,2 litraisessa TD4 -moottorissa on tehoa nyt 110 kW (150 hv), joka vastaa lähes edellisen voimanlähteen tehoa. Samalla kuitenkin suurin vääntömomentti on kasvanut 20 Nm ollen nyt 420 Nm. Se on käytössä jo moottorin käyntinopeudella 1750 r/min eli ajossa voimaa on tarjolla helposti ja runsaasti. Niinpä uudistuneen 110 kW:n tehoisen Freelanderin kiihtyvyys ja huippunopeus ovat säilyneet ennallaan. Kaikki Freelander 2:den uudet moottorit täyttävät nyt Euro5-päästövaatimukset. Vakiovarusteeksi on tullut myös hiukkassuodatin.

Uutena vaihtoehtona on 190 hv:n tehoinen SD4 -dieselmoottori. Tehokkaamman dieselmoottorin yhteydessä on aina kuusivaihteinen CommandShift automaatti, kun taas TD4 perusmoottorin seuraksi voi valita niin ikään kuusivaihteisen käsivalintaisen vaihteiston. Korkeammasta tehosta huolimatta kulutus ja päästöt ovat samat kuin perusmoottorilla varustettuna. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu valmistajan mukaan 9,5 sekunnissa ja huippunopeutta voidaan saavuttaa 190 km/h.Sekä TD4- että SD4-moottoreissa on uusi muuttuvageometrinen turboahdin, joka on nyt vesijäähdytetty. Niinpä se kestää aiempaa korkeampia lämpötiloja, antaa enemmän tehoa ja vääntöä ja samalla mahdollistaa moottorille pienemmät pakokaasupäästöt.

Kaksivetoinen versio

Land Rover on tutkinut maailman katumaasturimarkkinoita, ja esimerkiksi Euroopassa kaksivetoisten katumaasturien osuus myynnistä on lähes neljännes. Yhdysvalloissa niiden osuus on vielä suurempi. Etuvetoiset versiot ovat 75 kiloa nelivetoisia kevyempiä, minkä ansiosta yhdistetty kulutus on vain 6,0 l/100 km ja CO2-päästöt Land Roverin tähän mennessä alhaisimmat eli 158 g/km.

EuroNCAP-törmäystesteissä Freelander 2 saavutti täydet viisi tähteä aikuisten kolariturvallisuudesta.

Freelander 2 varustettuna 2,2-litraisella TD4-moottorilla maksaa E-varustetasoisena lähes 41.000 euroa. CommandShift automaattivaihteiston lisähinta on tähän kuten muihinkin varusteversioihin reilut 4.000 euroa. Vahvemman SD4-moottorin yhteydessä on aina automaattivaihteisto ja vähintään S-varustetaso, jolloin sen hinnat alkavat vähän päälle 52.000 eurosta.

Etuvetoiset Freelander 2 eD4-versiot käsivalintaisella vaihteistolla varustettuna saapuivat Suomeen keväällä 2011. Niiden hinnat alkavat E-varustetasoisen hieman alle 37.000 eurosta.

Vertailussa Audi Q5 ja Mercedes-Benz GLK.

Sammio
Alma MediaPartners Oy © Alma Mediapartners Oy
Autouutiset muissa Alma Median verkkopalveluissa
Iltalehti.fi autot | Kauppalehti.fi autot
Kilpailuta autohuolto
AutoJerry.fi
Vertaile ja varaa katsastus:
Katsastushinnat.fi