Autoesittely Land Rover Range Rover 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Land Rover Range Rover 2013

Range Rover uudistuu harvakseltaan ja Pariisin autonäyttelyssä 2012 esitellyn uuden mallin myötä se on kokenut historiansa suurimmat muutokset. Täysalumiinisen korin ansiosta se on peräti 420 kg kevyempi kuin aikaisempi malli, vaikka koko on hieman kasvanut.
Autoesittely Land Rover Range Rover 2013

 

Laihdutuskuuria ei jätetty pelkästään koriin, vaan painoa on pudotettu kaikkialta auton rakenteista. Ovien kehykset ovat nyt alumiiniset, minkä lisäksi sivutörmäyspalkit ovat erittäin lujaa alumiinia. B-pilarit ovat niin ikään tehty alumiinista, mutta niissä on myös komposiittivahvistukset. Jousituksessa käytetään alumiinisia apurunkoja ja myös jousituksen komponentit ovat pääosin kevytmetallia.

Ulkonäkö on muuttunut melko vähän. Ennen kaikkea auto näyttää entistä matalammalta. Sisustuksessa on samaa tyyliä kuin Evoquessa. Kojetaulu on toimintojen määrään nähden varsin pelkistetty ja selkeä. Useimmat säädöt tehdään kosketusnäytöstä, joka on auton hintaluokka huomioiden sumuinen. Laatu on korkealla tasolla ja täysvarustellussa mallissa tunnelma on todella ylellinen. Takamatkustajille on tarjolla todellista luksusta, mitä ei helposti löydä edustusluokan sedaneistakaan.Istuimet ovat erinomaiset myös edessä. Ratti tuntuu suurelta. Näkyvyys on mm. korkean takalasin ansiosta hyvä joka suuntaan. Säilytystilat ovat suuret. Takaluukku aukeaa kahdessa osassa, alempi osa kääntyy alas vaakatasoon. Tavaratilan koko on ulkomittojen mukainen.

Vakiovarustusta

Range Rover vakiovarusteisiin kuuluu mm. 12,3-tuuman näytölle heijastettavasta mittaristo, jonka antamat tiedot voi valita tarpeensa mukaan. Keskikonsolin 8-tuuman kosketusnäyttöön saa 2-näyttöominaisuuden. Sen avulla kuljettaja voi seurata reittiä navigaattorin avustuksella edessä istuvan matkustajan katsellessa, vaikka elokuvaa.

Autoon mennään älyavaimen avulla, joka voi olla taskussa myös käynnistettäessä. Takaluukun molemmat osat saa avattua ja suljettua sähköllä. Vakiovarusteena on kolmealueinen automaatti-ilmastointi, mutta sen tilalle voi valita myös nelialueisen.

Moottorit

Moottorivalikoimasta löytyy 5,0-litrainen bensamoottori sekä 3,0- ja 4,4-litraiset dieselit. Ilmajousitus on Rangeen luonnollinen valinta ja maastokelpoisuuden luvataan olevan vähintään entisellä tasolla. Terrain Response 2 -järjestelmä muuttaa asetuksia maaston mukaan.

3,0 -litrainen TDV6-moottori tuottaa tehoa 258 hv (190kW) ja kiihdytys nollasta sataan sujuu alle kahdeksassa sekunnissa. Yhdistetty kulutus on 7,5 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt 196 g/km. Vääntöä moottori tuottaa muhkeat 600 Nm.Pienemmän TDV6-moottorin tapaan uudessa SDV8-moottorissa on sekventiaalinen kaksoisahdin. Moottorin teho on 339 hv (250 kW) käyntinopeudella 3 500 r/min. Vääntömomentti on 700 Nm. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 6,9 sekunnissa. Hiilidioksidipäästöt ovat 229 g/km.

Bensiinimoottori on 5,0-litrainen V8, joka kehittää 510 hv (375 kW). Siinä on nyt uusin kuudennen sukupolven TVS-kompressori. Tällä moottorilla suorituskyky on jo urheiluautomaisella tasolla, sillä nollasta sataan ehtii 5,4 sekunnissa. Huippunopeus on valinnaisesti rajattu joko 225 tai 250 km/h. Kaikkien moottoriversioiden yhteydessä on elektronisesti ohjattu ZF:n 8-vaihteinen automaatti.

Maasto-ominaisuudet ja hinnat

Uudistuneessa Range Roverissa on edelleen kehitetty Terrain Response 2. Siinä on Auto-asetus, joka analysoi vallitsevat olosuhteet ja valitsee sen mukaan automaattisesti parhaan ohjelman. Se valitsee aina etenemisen kannalta optimaalisen ohjelman viidestä vaihtoehdosta: yleisajo, ruohikko/sora/lumi, muta, hiekka ja kivikko. Jokainen ohjelma säätää auton moottorin, vaihteiston, keskitasauspyörästön ja alustan maastoon sopiviksi.

Pyörien pysymistä maassa parantavat joustovarat, jotka ovat edessä 260 mm ja takana 310 mm. Range Roverilla voi ajaa jopa 900 mm syvyisessä vedessä.

Auto ei kuitenkaan ole lompakolle suotuisa, sillä esimerkiksi TDV6 Vogue mallin hinnat alkavat 157.649 eurosta, SDV8 Voguen 184.924 eurosta ja V8 Supercharged moottorilla 227.642 eurosta. Alkuvuodesta mallistoon liittyneen TDV6 HSE:n myötä auton saa edullisimmillaan omakseen 143.291 eurolla.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin