Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Land Rover Range Rover Sport 2012

Range Rover Sport uudistui hienoisesti vuodelle 2012. Yksi tärkeimmistä parannuksista on uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Mutta sen lisäksi 3,0-litrainen V6-turbodiesel on saanut lisää tehoa, kulutus ja hiilidioksidipäästöt ovat tippuneet ja varusteita on tullut lisää.
Autoesittely Land Rover Range Rover Sport 2012

Uuden 8-vaihteisen automaattivaihteiston avulla kulutus ja sen myötä CO2-päästöt ovat alentuneet. S-varustetason kanssa saatava uusi moottorivaihtoehto TDV6 kehittää 155 kW (211 hv) ja 520 Nm vääntömomentin. Sillä varustettuna Range Rover Sportin yhdistetty kulutus on 8,5 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt 224 g/km, mikä on lähes 20 g/km vähemmän kuin ennen.

Kolmelitraisen V6-turbodieselin tehokkaampi versio SDV6 tarjoaa tehoa 188 kW (256 hv) ja vääntömomenttia 600 Nm. Yhdistetty kulutus on 8,8 l/100 km ja sen mukaiset CO2-päästöt 230 g/km.

Range Rover Sportin turbodieseleissä käytetään kolmannen sukupolven yhteispaineruiskutusta. Siinä käytetään 2 000 barin ruiskutuspainetta, jolla voimalla pietsosähköiset ruiskutussuuttimet suihkuttavat polttoainetta palotilaan.Vaihteisto ja varusteet

Tavallisen vaihteenvalitsimen sijaan vuosimallin Sportissa on keskikonsoliin sijoitettu Drive Select valintapyörä, joka on auton ollessa pysäköitynä lähes näkymättömissä. Se nousee keskikonsolista ylös, kun kuljettaja kytkee virran päälle. Kääntämällä valitsinta kuljettaja valitsee pysäköinnin, peruutuksen, vapaan ja ajon väliltä. Valittavana on lisäksi normaali tai urheilullinen ajo-ohjelma. Jälkimmäistä käytettäessä vaihteisto toimii terävämmin. ZF:n valmistamassa automaattivaihteistossa on kahdeksan vaihdetta.Range Rover Sportin Terrain Response-järjestelmään kuuluu nyt myös Hill Start Assist eli mäkilähtöavustin, joka nostaa jarrupaineen ylös pitäen auton paikallaan, kun kuljettaja siirtää ylämäessä jalkansa jarrupolkimelta kaasupolkimelle.

Gradient Acceleration Control puolestaan on tarkoitettu tilanteisiin, joissa kuljettaja ei ole kytkenyt alamäkihidastinta toimintaan. Järjestelmä hidastaa jyrkässä ala- tai ylämäessä nopeuden sellaiseksi, mikä se olisi kuljettajan kaasun käytöllä tasaisella maalla. Järjestelmä rajoittaa nopeuden 5 km/h enintään 20 sekunnin ajaksi.

Tavallisen arkikäytön lisävaruste on sähkötoiminen takaluukku. Sitä voi käyttää joko kojelaudasta, auton avaimesta tai takaluukun katkaisijasta. Takaluukun avautumiskorkeuden saa säädettyä mieleisekseen pitämällä sitä haluamassaan kohdassa ja painamalla takaluukun avausnappia kymmenen sekunnin ajan.

Range Rover Sportin ulkonäköön tai sisustukseen ei ole tehty radikaaleja muutoksia vuodelle 2012, mutta esimerkiksi takaluukun grafiikka on uusittu ja ajovalot sekä jäähdyttäjän säleikön kehys ovat saaneet tumman taustan.Ohjaamossa paremman tason audiojärjestelmät on päivitetty. Premium Harman Kardon LOGIC 7 -järjestelmässä on nyt 17 kaiutinta aiemman 14 sijaan ja lähtöteho on nostettu 480 watista 825 wattiin. Takaistuimelle on saatavissa langaton WhiteFire™ -ympäristö, johon kuuluvat myös langattomasti toimivat kuulokkeet.

Range Rover Sportin suomessa myytävät dieselmallit sisältävät vakiona polttoainetoimisen lämmittimen ajastimella, jolla lämmittimen voi määrätä käynnistymään haluttuna ajankohtana.

Sportiin saa nyt myös Dual View -tekniikalla toimivan 7-tuumaisen kosketusnäytön, joka esiteltiin vuoden 2010 Range Roverissa. Siinä näyttö toimii niin, että kuljettajan katsoessa navigaattorin ohjeita etumatkustaja voi samaan aikaan katsoa DVD-elokuvaa.

Range Rover Sportin malliston hinnat alkavat nyt 88 982,55 eurosta (uusi TDV6 S malli) ja SDV6 vaihtoehdon alkaen 98 214,25 eurosta (SDV6 SE).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin