Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mazda 5 2012

Mazda 5:n toinen painos vaihtaa tyyliä kulmikkaasta sulavalinjaisemmaksi. Veistokselliset kylkipokkaukset erottuvat, mutta eivät ehkä miellytä kaikkia.
Autoesittely Mazda 5 2012

Auton perusrakenne on suurelta osin sama kuin edeltäjässä. Pituus on kasvanut 7 cm, mutta ero on käytetty lähinnä etuylitykseen. Viitosen erikoisuutena ovat edelleen liukuovet takaistuimelle.

Halvinta mallia lukuun ottamatta viitoset ovat edelleen seitsemän hengen autoja. Samoin kuin useimmissa kilpailijoissa, kolmannen rivin tilat soveltuvat lähinnä lapsille. Kulku taakse on kohtalaisen helppoa. Keskirivillä keskimmäisen istuimen istuinosa voidaan taittaa vasemmanpuoleisen alle, mutta selkänoja jää epäkäytännöllisesti ulompien istuinten väliin. Käytännöllisempää on keskirivin etäisyyssäätö ja kolmannen rivin helppo taittaminen alas. Aivan vaakasuoraa pohjaa laajennettuna ei saa aikaiseksi, vaan tila nousee hieman eteen. Viiden hengen asennossa tavaratila on hieman pienempi kuin monissa kilpailijoissa. Leveyttä on normaalisti, mutta pituus ja korkeus jäävät selvästi jälkeen vaikkapa Touranista.Takaistuimen tilat ovat hyvät paitsi varpailla on hieman ahdasta. Istuin on melko korkealla lattiasta, mutta pääntilaa on silti hyvin. Etuistuimet ovat myös korkeat ja kohtalaisen mukavat. Ristiseläntuki on sijoitettu japanilaismitoituksen mukaiselle korkeudelle. Etuistuimilla on erilliset keskikyynärnojat, jotka eivät juurikaan haittaa vaihtamista tai turvavyön kiinnittämistä.

Moottori ja suorituskyky


Moottoreina viitosessa on 2,0-litrainen bensakone ja 1,6-litrainen diesel (116 hv). Koeajettu 2,0-litrainen bensamoottori (110 kW/150 hv) on varustettu suoraruiskutuksella ja monilla muilla hienouksilla. Kilpailijoita kehittyneemmäksi mainittu stop-start -järjestelmä ei pikkupakkasissa suostunut toimimaan. Moottori tarjoaa voimaa tasaisesti, mutta suorituskyky jää kaikkiaan laimeahkoksi. Kadunkulmat taittuivat kolmosella nihkeästi ja maantiellä ohituskiihtyvyys ei vakuuttanut. Ainoa vaihteistovaihtoehto kaikissa malleissa on 6-vaihteinen manuaali.Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus

Varustetasoja on kaksi Dynamic ja Exclusive. Dynamicissa tulee mm. automaatti-ilmastointi, sumuvalot, ajotietokone, vakionopeussäädin ja nahkaratti audiosäätimin. Exclusivessa on vielä mm. rengaspainevalvonta, CD-vaihtaja, bluetooth ja sähkötoimiset liukuovet.Sisustus on halvemman tuntuinen kuin monissa kilpailijoissa. Kojetaulu on selkeän tyylikäs ja hallintalaitteet toimivat ilman ihmeellisyyksiä. Säilytyslokeroita on poikkeuksellisen paljon. Ratti on ohuehkon tuntuinen. Kytkintä poljetaan tila-automaisesti ylös-alas -suunnassa. Vaihtamisopastin on korostetusti näkyvillä. Vaihdevipu on hyvin sijoitettu, samoin ratissa olevat säätimet.

Kilpailuasetelma

Mazda 5 on yksi tavallinen, toimiva tila-auto muiden joukossa. Samaa on voinut sanoa sen edeltäjistäkin. Ulkomuodolla on tällä kerralla yritetty erottua, mutta ehkä sekin puhuttelee enemmän aasialaisia kuin eurooppalaisia. Mitään olennaista ei Mazdan valitsemalla menetä, jos kauppaehdot puoltavat sen valintaa.

Vertailuun Mazdan rinnalle otettiin Volkswagen Touran ja Toyota Verso.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin