Autoesittely Mercedes-Benz A 45 AMG 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz A 45 AMG 2013

Geneven autonäyttelyssä alkuvuodesta 2013 esitelty Mercedes-Benz A 45 AMG on markkinoiden tehokkain nelosturbo, ja luokkansa tehokkain auto tällä hetkellä. 360 hevosvoimasta huolimatta mallinumero 45 on hieman liioittelua suhteutettuna Mercedeksen muuhun mallistoon, ja viittaa AMG:n 45-vuotisjuhlavuoteen.
Autoesittely Mercedes-Benz A 45 AMG 2013

 

A 45 AMG eroaa ulkonäöltään muista A-sarjan malleista. Etusäleikkö on jaettu kahtia kahdella titaaninharmaalla koristelistalla ja alakulmissa on suurikokoiset jäähdytysilmanottoaukot. Auto on sopivan erottuva niin ulkonäöltään kuin reippaasti urheilulliselta sisustukseltaan. Matkustamon urheiluistuimet saa Artico-tekonahka/ Dinamica-mikrokuituverhoilulla ja koristeltuina punaisilla tikkauksilla. Turvavyöt ovat punaiset, ja ilmastoinnin viisi puhallinaukkoa on viimeistelty punamustiksi. Monitoiminäytöstä löytyy myös AMG:n Racetimer-toiminto. Urheiluistuimet ovat säädöistä huolimatta hieman ahtaat leveäselkäisille. Vakiovarustus on hyvin kattava ja lisävarustelista on lähinnä yksilöllistä ilmettä hakevalle.

Lisävarustelistalta löytyy esimerkiksi AMG:n aerodynamiikkapaketti, hiilikuituiset taustapeilin kehykset, punaiset jarrusatulat, AMG Performance –istuimet sekä AMG Performance –alusta kovemmilla alustasäädöillä. Huipulta löytyy myös A 45 AMG ”Edition 1” –vaihtoehto, jonka erottaa ulkoa grafiitinharmaista koristemaaluksista konepellillä, katossa ja auton sivuilla sekä 19-tuumaisista renkaista. Autossa on vakiona kaksoispuolaiset, titaaninharmaat ja kiiltävät AMG-kevytmetallivanteet sekä 235/40 R 18 –renkaat. Jarrulevyjen koko edessä on 350 x 32 milliä ja takana 330 x 22 milliä.



Kiihtyvyydeksi nollasta sataan luvataan 4,6 sekuntia. Vaihteistona on 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto, jota käytetään MB:ssä yleistyvän rattivaihteen sijasta lattialta. 2-litrainen turbomoottori kehittää huipputehoa riittää peräti 265 kW (360 hv) ja vääntöä 450 newtonmetriä. Moottorin voiman välitetään akseleille AMG Speedshift DCT-7 –kaksoiskytkinvaihteiston avulla. Käytössä on 3 ajo-ohjelmaa sekä Race start –toiminto. M- eli Manual-ajo-ohjelmalla kuljettaja voi vaihtaa käsin. C- eli Controlled Efficiency –ohjelmalla vaihteensiirto on rauhallista ja tukee taloudellista ajotapaa. Myös Eco start/stop-toiminto on tällöin käytössä. S- eli Sport-asennossa vaihteensiirto nopeutuu urheilullisen ajotavan vaatimusten mukaiseksi.

Kaksoisturboahdin takaa moottorille hyvän voimantuoton myös alhaisilla käyntikierroksilla. Moottorin erottuva käyntiääni ja AMG:n kaksoispakoputket viestivät auton poikkeuksellisesta suorituskyvystä. Lisävarusteena tarjolla on vielä AMG Performance –pakosarja, joka korostaa moottorin äänimaailmaa entisestään.



Vakiovarusteinen AMG 4Matic –neliveto perustuu DCT-kaksoiskytkinvaihteistoon integroituun voiman ulosottoon taka-akselille. Järjestelmän komponentteihin kuuluu myös takavetopyörästöön integroitu ja sähköhydraulisesti ohjattu monilevykytkin. Rakenteen ansiosta saavutetaan täysin muuttuva voimanjako etu- ja taka-akselin välillä. Aina kun nelivetojärjestelmän monilevykytkin on auki-asennossa, auto liikkuu etuvetoisena. Kun kytkin sulkeutuu, taka-akseli aktivoituu ja voimaa voidaan siirtää akseleiden ajotilanteen ja alustan vaatimusten mukaisesti välillä suhteessa 50:50. Käytännössä A 45 AMG kulkee normaaliajossa etuvetoisena niin paljon kuin mahdollista.

Normaalin ESP-toiminnon lisäksi käytössä ovat ESP Off – sekä ESP Sport Handling –toiminnot. Molemmilla ohjelmilla ajettaessa ESP palautuu normaalitilaan heti, kun kuljettaja painaa jarrupoljinta. Lisäksi kummallakin asetuksella on käytössä ESP Curve Dynamic Assist –toiminto, joka parantaa ohjauksen tarkkuutta ajettaessa hyvin haastavissa olosuhteissa.

Mersun taskuraketista joutuu maksamaan 67 982 euroa ilman lisävarusteita. Auto on siis yli 15 000 euroa kalliimpi kuin kallein perus A-sarjalainen (250 Sport A Premium Business).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin