Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz A-Sarja 2012

Uuden Mercedes-Benz:n A-sarjan ulkonäkö heijastelee Mercedes-Benzin uutta muotoilustrategiaa.
Autoesittely Mercedes-Benz A-Sarja 2012

Auton ulkopinnalla vaihtelevat koverat ja kuperat pinnanmuodot, jotka heijastelevat valoa vaihtelevasti. Keulan V-kirjaimen muoto korostaa etusäleikköä ja etuvaloryhmiä.

Sivulinjat nousevat kohti auton peräosaa, ja voimakkaasti muotoillut takalokasuojat sekä takavalot viestivät Mersun pyrkimyksistä luoda autolle edeltäjiään enemmän coupémaista luonnetta. Takavalot on toteutettu valokuiduilla ja led-valoilla.

Sisätiloissa kojelauta on jaettu selvästi lentokoneen siiven muotoiseen yläosaan sekä sitä kannattelevaan alaosaan. Kojelaudassa on viisi pyöreää ilmansuutinta. Monitoiminäytössä on musta, pianolakattu pinta ja hopeinen kehys. Mittaristot ovat pyöreät ja taustaväriltään varustetasosta riippuen valkoisia tai punaisia. Kolmipuolaisessa monitoimiohjauspyörässä on 12 toimintopainiketta. Valinnaisvarusteena auton toimintoja voidaan ohjata älypuhelimen kuten iPhonen avulla. Uuden A-sarjan varustetasot ovat Urban, Style ja AMG Sport.Uusi A-sarja on 18 senttiä matalampi kuin edeltävä mallisarja. A-sarjan uudet mitat ovat (pituus/leveys/korkeus) 4292/1780/1433 mm.

Uudet bensiini- ja dieselmoottorit

A-sarjan bensiinimoottorit ovat 1,6- ja 2-litraisia. A 180 –mallissa tehoa on 90 kW (115 hv), A 200 –mallissa 115 kW (156 hv) ja A 250 –vaihtoehdossa 155 kW (211 hv). Kaikille yhteisiä piirteitä ovat suorasuihkutus, pakokaasujen takaisinkierrätys ja ahtaminen. 1,6-litraisessa moottorissa hyödynnetään myös uutta Camtronic-teknologiaa, jossa venttiilien nousua säätelemällä rajoitetaan tuoreen polttoaineseoksen määrää osakuormalla ja pienennetään näin polttoaineen kulutusta.

Dieselmoottoriset A-sarjan mallit ovat A 180 CDI (80 kW/109 hv/250 Nm), A 200 CDI (100 kW/136 hv/300 Nm) sekä A 220 CDI (125 kW/170 hv/350 Nm). Uusi A-sarja on ensimmäinen Mercedes-Benz, jonka päästötaso jää alhaisimmillaan 99 grammaan kilometrillä.Kaikkien moottorien yhteydessä on vakiovarusteena ECO start/stop-automatiikka. Vaihteistoina käytetään joko uutta kuusivaihteista käsivalintaista vaihteistoa tai valinnaisvarusteena saatavaa 7G-DCT-kaksoiskytkinautomaattivaihteistoa.

Dieselmoottorien 0-100 km/h kiihtyvyyslukemat liikkuvat 9,3 ja 11,3 sekunnin välillä. Bensiinimoottoreista tehokkain 211 hevosvoimainen ehtii 0-100 km/h 6,6 sekunnissa. Pienempitehoisten bensakoneiden vastaavat lukemat ovat 8,4- ja 9,2 sekuntia. Huippunopeutta luvataan 190-240 km/h moottorista riippuen.

Turvallisuus

A-sarja on luokassaan ainoa auto maailmassa, jonka vakiovarusteisiin kuuluu tutkateknologiaan perustuva Collision Prevent Assist –törmäysvaroitin, johon on yhdistetty mukautuva Brake Assist –jarruavustin. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa lähestyvästä esteestä ääni- ja valomerkillä ja valmistaa jarrut toimimaan nopeasti ja täsmällisesti tilanteessa. A-sarjaan on myös ensimmäistä kertaa saatavilla ennakoiva Pre-Safe-turvajärjestelmä, joka debytoi S-sarjassa vuonna 2002. A-sarjaan on saatavilla lisävarusteina myös lukuisia muita isommissa Mercedes-Benzeissä esiteltyjä turvajärjestelmiä.

AMG versio


A-sarjaa on kehitetty alusta lähtien yhteistyössä AMG:n kanssa. Tuloksena syntyi jo uuden mallisarjan urheilullisin versio A-Sport, jonka ulkonäössä on eniten yhteistä aikaisemmin esitellyn Concept A –konseptimallin kanssa. A-Sport-varustetason autoissa on 18-tuumaiset korkeakiiltomustat AMG-kevytmetallivanteet 235/40 R18 –renkailla sekä punaiset jarrusatulat. Sisällä mustan ja punaisen värileikki jatkuu edelleen.

A-sarjan hinnat lähtevät 26.936 eurosta.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin