Autoesittely Mercedes-Benz C-sarja 2014 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz C-sarja 2014

Uuden 4. sukupolven C-sarjan kojelauta ja keskikonsoli on suunniteltu kokonaan uudelleen. Kojelaudan materiaaleina käytetään aitoa puuta, metallia ja nahkaa. Kaikkiin varustetasoihin kuuluu 3-puolainen ohjauspyörä, joka on varustettu 12 toimintopainikeella.
Autoesittely Mercedes-Benz C-sarja 2014

Uusi C-sarja on kasvanut kokoa. Akseliväli on nyt 2840 milliä (+ 80 mm). C-sarjan pituus on 4686 milliä (+ 95 mm) ja leveys 1810 milliä (+ 40 mm). Kasvaneet tilat tuntuvat varsinkin takaistuimella matkustavien lisääntyneenä matkustusmukavuutena. Tavaratilan kokokin on kasvanut 480 litraan. Uuden C-sarjan kori on noin 70 kiloa kevyempi kuin perinteinen teräskori, ja koko auto noin 100 kiloa kevyempi edeltävään C-sarjan malliin verrattuna.

Tarjolla on edelleen kaksi vaihtoehtoista keulailmettä: urheilullinen etusäleikkö, jossa Mercedes-tähti on sijoitettu keskelle, sekä Exclusive-tason keulailme, jossa tähti on nostettu konepellin etureunaan. Etusäleikkö voidaan sulkea kokonaan ilmanvastuksen pienentämiseksi. Ilmanvastuskerroin on luokassa ennätysalhainen, ja pienimmillään Cd-arvo on vain 0.24 (C 220 BlueTec ECO).C-sarjan vakiovarusteena ovat H7-halogeenivalot, mutta tarjolla on myös kaksi vaihtoehtoista led-etuvalojärjestelmää: staattiset etuvalot sekä kääntyvät Led Intelligent Light System –valot. Kaikissa malleissa takavalot sekä rekisterikilven valot ovat ledivaloja.

Keskelle kojelautaa on sijoitettu monitoiminäyttö, jonka halkaisija varustetasosta riippuen on joko 7 tai 8,4 tuumaa (17,7 tai 21,3 cm). Keskikonsolista löytyy kätevä tietokoneista tuttu touchpad, jota käytetään kirjain- ja numeromerkkien kirjoittamiseen ja auton infotainment-järjestelmän toimintojen ohjaamiseen.

Uutta C-sarjassa on myös HUD- eli head-up-display-näyttö, jonka koko on 21 x 7 senttiä. Virtuaalinen, 480 x 240 pixelin tarkkuudella näkyvä kuva muodostuu noin kahden metrin päähän kuljettajan eteen. HUD-kuvassa näkyvät auton nopeus, voimassa oleva nopeusrajoitus, navigointiohjeet sekä auton avustinjärjestelmien välittämät viestit.

Voimanlähteet

C-sarjaan on aloitusvaiheessa tarjolla yksi diesel- ja kaksi bensiinimoottoria. Kaikissa niissä – kuten myöhemmin myyntiin saatavissa uusissa moottoreissakin – on vakiona ECO start/stop-toiminto sekä Euro 6 –päästötaso. C 220 BlueTec –dieselmallin moottori tuottaa tehoa 170 hv ja vääntöä 400 Nm. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 8.1 s ja polttoainetta kuluu keskimäärin 4,0 l /100 km (CO2-päästö 103 g / km). C 180 –mallin moottori tuottaa tehoa 156 hv ja vääntöä 250 Nm. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 8.2 sekunnissa. Polttoainetta kuluu keskimäärin 5.0 l / 100km ja CO2-päästöjä syntyy 116 g / km. C 200-malli on aluksi tehokkain ja tehoa mallin moottori tuottaa 184 hv ja vääntöä 300 Nm. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 7.5 sekunnissa. Polttoainetta kuluu 5.3 l / km ja CO2-päästöjä syntyy 123 g / km.

Moottorivalikoima laajenee myöhemmin uudella 1,6-litraisella dieselmoottorilla, joka on tarjolla kahtena tehoversiona: 85 tai 100 kW (115 tai 136 hv, 280 tai 320 Nm). Tarjolle saadaan myös uusin kehitysversio 2,2-litraisesta dieselmoottorista, jonka jälkeen dieseleitä on saatavissa 85–150 kW:n tehoalueelta (115–204 hv). C 220 BlueTec tulee tarjolle myös 125 kW:n (170 hv) tehoisena BlueEfficiency Edition –mallina.Bensiinimoottoreiden valikoimaan lisätään viisi nelisylinteristä moottoria tehoiltaan 115–175 kW (156–238 hv). Myöhemmin esiteltävän kuusisylinterisen bensiinimoottorin teho on puolestaan 245 kW (333 hv). Nelisylinterisissä moottoreissa hyödynnetään samaa, vaivattoman voimantuoton takaavaa BlueDirect-teknologiaa kuin isommissa V6- ja V8-moottoreissa. Voimansiirtoon on tarjolla kaksi uutta 6-vaihteista käsivalintaista vaihteistoa sekä 7G-Tronic Plus –automaattivaihteisto. C-sarjasta ovat saatavana myös 4Matic-nelivetoversiot.

Tarjolle tulee myös hybridimalli C 300 BlueTec Hybrid, jonka nelisylinterinen dieselmoottori ja kompakti sähkömoottori tarjoavat 150 + 20 kW tehon (204 + 27 hv). Mersun mukaan keskikulutus on 3,9 litraa/100 km.

C-sarjan sedanin vakiovarusteena on teräsjousitus, jonka vaihtoehtona on Airmatic-ilmajousitus etu- ja taka-akselille. Tällöin kuljettajan käytössä on neljä vaimennustasoa: Comfort, ECO, Sport sekä Sport Plus. Airmaticin ominaisuuksiin kuuluu myös alustan automaattinen tasonsäästö auton painon ja matkustajamäärän mukaan sekä alustan madallus moottoritienopeuksissa kulutuksen pienentämiseksi. C-sarjan ostajalle on tarjolla myös 15 milliä normaalia matalampi Direct Control –urheilualusta.

Turvajärjestelmät

C-sarjassa käytetään monia turvajärjestelmiä, jotka on esitelty vasta hiljattain uudistuneissa S- ja E-sarjan malleissa. Mercedes-Benzin Intelligent Drive –järjestelmien lähtökohtana on stereonäköön perustuva monitoimikamera, jonka kaksi ”silmää” skannaavat tietä auton edessä 45 asteen laajuudelta ja 500 metrin päähän ja muodostavat kolmiulotteisen maisemakuvan noin 50 metrin säteellä auton keulasta. Kameran sekä avustavien tutkasensorien tuottama tieto ohjaa auton turvajärjestelmien toimintaa, sillä se ottaa huomioon esimerkiksi vastaantulevat ja risteävät ajoneuvot, jalankulkijat ja liikennemerkit.Attention Assist –vireystila-avustin on vakiovaruste uudessa C-sarjassa. Valinnaisvarusteisiin kuuluu Distronic Plus -etäisyysavustin, jossa mukana ohjausavustin ja Stop&Go Pilot. Kyseessä on mukautuvan vakionopeussäätimen uusi toiminto, joka toimii myös pysähtelevässä liikenteessä ja auttaa kuljettajaa pitämään auton oman kaistan keskellä tiemerkintöjen ja edessä liikkuvan ajoneuvojonon perusteella. Toinen uusi lisävaruste on Bas Plus –hätäjarrutusavustin, jossa mukana risteysavustin. Se havaitsee risteävän liikenteen autot ja pyöräilijät, lisää kuljettajan jarrutusvoimaa tilanteen mukaan ja tarvittaessa pysäyttää auton kokonaan. Järjestelmä toimii 7–72 km/h nopeuksilla.

Uuden C-sarjan ilmastointijärjestelmä tunnistaa tunnelit automaattisesti. GPS-signaalin välittämä tieto ajamisesta tunneliin sulkee raitisilmaläpän ja estää pakokaasujen ja epäpuhtauksien pääsyn matkustamoon. Kun auto ajaa ulos tunnelista, läppä avautuu uudelleen ja tuoretta ilmaa pääsee sisälle autoon.

Uusi 4. sukupolven C-sarja on esitellään Suomessa keväällä 2014. Uuden C-sarjan hinnat Suomessa lähtevät 43 893 eurosta (C 180 A).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin