Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz CLS (2008)

Autoesittely Mercedes-Benz CLS (2008)

Mercedes Benz CLS tuli myyntiin vuonna 2004. Se kuuluu eurooppalaisen kokoluokituksen suurimpiin henkilöautoihin, joita ovat myös Audi 8 ja BMW:n 7-sarja. CLS pannaan kokoon Saksassa.

Muotoilultaan CLS on sikäli erikoinen, että siinä yhdistyvät coupé ja sedan: CLS on neliovinen coupé. Aivan vastaavaa korimallia ei ole muilla valmistajilla.

CLS:ään on saatavissa monipuolinen valikoima ylellisiä vakio- ja lisävarusteita. Ilmajousitus ja tien mukaan säätyvä iskunvaimennus pyrkivät saamaan matkanteon tuntumaan tasaiselta kuoppaisellakin tiellä. Ominaisuuden voi säätää mukavuuspainotteiseksi tai urheilulliseksi (vakio- tai lisävaruste mallista rippuen).

Lisävarusteisiin kuuluu Comand Aps, joka tarkoittaa äänentoisto- ja navigointijärjestelmän yhdistelmää. Siihen voi yhdistää vaikkapa Harman Kardon -äänentoistojärjstelmän, cd-vaihtajan, television säätimen ja GPS-navigointijärjestelmän.

Tutka helpottaa pysäköintiä ahtaissa tiloissa. Ultraäänisignaalit heijastuvat auton lähellä olevista esteistä. Etäisyysnäyttö , punaiset ja keltaiset valot sekä äänimerkit estävät auton kolhiutumista.

CLS-sarjan kuljettajan ja etumatkustajan ei välttämättä tarvitse väännellä istuinten monimutkaisia säätimiä, sillä lisävarusteena on saatavilla etuistuinten muistipaketti. Sinne voi tallentaa kolme yksilöllistä istuinasentoa ja ulkopeilien säätöjä. Tarjolla on vielä monisäätöistuin, jossa ilmatyynyt antavat selälle sivutukea. Istuin vieläpä hieroo, tuulettaa ja lämmittää selkää.

Auton takaosassa on vain kaksi väljää istuinta. Matkatavaraa mahtuu mukaan 505 litran verran. Myös turvavarustus on tavallista autoa monipuolisempi, esimerkkinä adaptiiviset jarrut, joiden mikroprosessori huomaa nopeasti hätäjarrutustilanteen, kun kuljettaja nostaa jalan kaasupolkimelta. Järjestelmä on valmis jarruttamaan sopivalla voimalla kutakin pyörää ennen kuin kuljettaja painaa jarrupoljinta. Vilkkuvat jarruvalot kertovat takana tuleville hätäjarrutuksesta.

Valoihin on useita vaihtoehtoja, esimerkiksi lisävarusteena kääntyvät kaksoisksenonvalot.

Tarjolla on vielä CLS 63 AMG - ylellinen urheiluautoversio, jonka tehokkaimmat moottorit yltävät peräti 514 hevosvoiman tehoihin. Keskikulutus onkin 14,5 litraa sadalla kilometrillä ja hiilidioksidia tupruaa peräti 345 grammaa kilometrillä.

Mercedes Benz markkinoikin CLS 63 AMG:tä autona, "joka on tehty kääntämään päitä". Myös designiin on panostettu ja saatavilla on 18 tuuman kevytmetellivanteita, kromattuja pakoputkia ja nahkaverhoilua.

Mercedes-AMG on Mercedes-Benzin suoritustehoisimpien automallien valmistaja, jonka Mercedes-Benz osti itselleen vuonna 1999. AMG:n perustivat Hans Werner Aufrecht ja Erhard Melcher, ja lyhenne tulee sanoista Aufrecht Melcher Großaspach.

Moottorivalikoima on suurikokoinen. 3-6,2-litraiset V6- ja V8-moottorit tuottavat kaikki yli 200 hevosmaa. CLS on harvinainen Suomen teillä. Suomessa rekisteröitiin vuonna 2007 41 CLS:ää. Sen luksusversiot lienevät kalleimpia Suomessa myytäviä henkilöautoja. CLS AMG 63 maksaa niukin naukin alle 200 000 euroa (huhtikuu 2008).


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin