Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz CLS Shooting Brake 2013

Mercedes-Benzin erikoinen uutuusmalli on CLS Shooting Brake, jota valmistaja kutsuu 5-oviseksi coupeksi. Farmariksi autoa ei merkin mukaan saisi erehtyä nimittämään. Auto on porrasperäistä CLS:ää näyttävämmän näköinen. Matalalle sijoitetulla takaistuimella on huomattavasti porrasperäistä paremmat tilat. Myös tavaratila riittää moniin tarpeisiin.
Autoesittely Mercedes-Benz CLS Shooting Brake 2013

Pariisin autonäyttelyssä syksyllä 2012 esitellyn auton Brake–nimi juontaa juurensa kärryistä, joita käytettiin villien hevosten kesyttämiseen ja erilaisiin työtehtäviin. Kun kärryjä alettiin käyttää metsästysaseiden kuljetukseen, niitä alettiin kutsua nimellä Shooting Brake. Autoiluun Shooting Brake –nimi levisi 1960–1970-lukujen Englannista. Tällöin termillä tarkoitettiin kaksiovisia urheilumalleja, jotka yhdistivät kaksiovisen coupén hyvään tavaratilaan.

Auton pituus on 4,956, leveys 1,881 ja korkeus 1,416 metriä. Tavaratilan koko on 590–1550 litraa. Sivuilmettä luonnehtivat pitkä konepelti ja kapeat, kehyksettömät sivuikkunat. Automaattisesti avautuva ja sulkeutuva tavaratilan luukku on vakiovaruste kuten myös tavaratilasta kaadettavat takaistuimet. Takana on sähkötoimiset pääntuet, joita kuljettaja voi tarvittaessa laskea.



Takaistuimella väljästi istuu kaksi henkilöä. Pääntilaa on yllättävän hyvin, vaikka ulkoapäin katsottuna siltä ei ehkä vaikuta. Pääntilaa lisää katossa oleva syvennys. Hallintalaitteet toimivat Mersusta tutulla tavalla ja näkyvyys autosta on mainio, vaikka pitkä nokka ja pitkä perä vaikeuttavatkin kulmien hahmottamista.

Kokoalumiiniset ovet ovat noin 32 kiloa kevyemmät kuin vastaavat teräsovet. Ovien lisäksi takaluukku, konepelti, etuhelmat sekä huomattava osa jousituksen ja moottorin komponenteista on valmistettu alumiinista.

Tavaratilan lattia on valmistettu viidestä yhteen liimatusta kirsikkapuu ja savutammi viilukerroksesta, ja pinta on hiottu, lakattu ja kiillotettu. Lattiaa suojaavat harjatusta alumiinista tehdyt listat. Niiden kumilistat estävät tavaroita liukumasta lattiapinnalla. Lisää liukuestoa saa irrallisella kumimatolla.



Varusteet ja turvallisuus

Varustus on lähtöhintaisessakin mallissa jo melko laaja. Vakiovarusteisiin kuuluvat mm. etuistuinten sähkösäädön, ilmastointiautomatiikan, nahkaisen monitoimiohjauspyörän, sadetunnistimen ja sähkötoimisen takaluukun. Lisävarustelista on pitkä kuin nälkävuosi.

CLS Shooting Brakeen on tarjolla toistakymmentä erilaista avustinjärjestelmää, joiden tarkoitus on ehkäistä onnettomuuksia ja lievittää niiden seurauksia kuten aktiivinen kaista-avustin, Distronic Plus –etäisyysavustin, BAS Plus –hätäjarruavustin sekä Pre-Safe-jarrujärjestelmä. Järjestelmät eivät ainoastaan havaitse auton viereen ”kuolleeseen kulmaan” jääviä ohittavia ajoneuvoja tai harhautumista pois omalta kaistalta. Ne korjaavat myös auton kulkusuuntaa kevyellä toispuoleisella jarrutuksella, mikäli kuljettaja ei huomaa varoitusääntä ja –valoa tai ei reagoi niihin.

ILS-valojärjestelmä perustuu led-valoihin, joita on ajovaloumpioissa 71 kappaletta. Ledien käyttöikä on noin 10000 tuntia eli viisi kertaa pidempi kuin ksenonvalojen. Valoissa on mukana kaukovaloavustin, joka vaihtaa automaattisesti lyhyille tai pitkille valoille vastaantulevan liikenteen mukaan.

Moottorit ja hinnat

Moottorivaihtoehdot ovat samat kuin normaalissa CLS:ssä ja nelivetoisena saa mallit 350 CDI ja 500. Dieselmoottorivaihtoehdot ovat 250 CDI BlueEfficiency ja 350 CDI BE, bensiinimoottorit puolestaan 350 BE ja 500 BE sekä 63 AMG. Moottorien teholukemat vaihtelevat 204 ja 557 hevosvoiman välillä (150–410 kW) ja keskikulutukset 5,3 -10,1 litran välillä.

Autossa käytetään aina 7G-Tronic Plus –automaattivaihteistoa, Eco start/stop –teknologiaa sekä sähkömekaanista, ohjelmoitavaa Direct Steer –ohjaustehostinta. Vakiovarusteisiin kuuluu myös taka-akselin ilmajousitus.



CLS 63 AMG:n voimanlähteenä on viritetty V8-biturbomoottori, jonka yhteydessä käytetään AMG Speedshift MCT-7-urheiluvaihteistoa. AMG Performance paketilla moottorin teholukemat nousevat normaalista 386 kilowatista (525 hv) aina 410 kilowattiin (557 hv). Vääntöä voimanlähde kehittää 700 Nm (800 Nm performance paketti). Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 4,4 sekunnissa (4,3 s) ja huippunopeutta saavutetaan rajoitetut 250 km/h.

Edullisimmallakin (81.285 euroa) 250 CDI:llä ehtii, sillä se kiihtyy 0-100 km/h 7,8 sekunnissa ja saavuttaa 235 km/h huippunopeuden. Loput malliversiot kuuluvat alle 7 sekunnin ja alle 6 sekunnin kerhoihin. Kalleimmasta perusmallista eli nelivetoisesta 500 saa pulittaa 146.317 euroa. Jos 63 AMG kulkee tehoissaan omassa luokassaan, niin kulkee se siellä myös hintansa puolesta, sillä auton lähtöhinta on 202.851 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin