Autoesittely Mercedes-Benz E Coupé & Cabriolet 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz E Coupé & Cabriolet 2013

Mercedes-Benzin E-sarjan klassinen Coupé sekä nelipaikkainen Cabriolet-avomalli uudistuvat tänä vuonna E-sarjan sedanin ja farmarimallin tapaan.
Autoesittely Mercedes-Benz E Coupé & Cabriolet 2013

E-sarjan Coupén ja Cabrioletin keulamuotoilu on uudistunut E-sarjan sedanin ja farmarimallin suuntaviivojen mukaiseksi. Yksilinssisissä etuvaloissa lyhyet valot ja huomiovalot on toteutettu häikäisemättömillä led-valoilla (vakio varuste). Täysin led-teknologialla toteutettu valoratkaisu on saatavana valinnaisvarusteena ensi kertaa tässä kokoluokassa. Etupuskuri on muotoiltu uudelleen, ja konepelti on korostetusti V-kirjaimen muotoinen. Keulassa on myös suurikokoiset ilmanottoaukot. Takaosa on muotoiltu kokonaan uudelleen, siinä erottuvat uudet takavalot ja siipimäinen takapuskuri.

Sisätilat

Kojelautaa hallitsee kaksiosainen koriste-elementti, jonka voi valita joko puun tai alumiinin sävyisenä. Tuulettimen suuaukkojen väliin jää perinteinen analoginen kello. Uudistetussa keskikonsolissa ei ole enää automaattivaihteiston valitsinvipua. Automaattivaihteiston yhteydessä ohjausakselilla on Direct Select –valitsinvipu sekä monitoimiohjauspyörässä vaihdevivut käsin vaihtamista varten.E-sarjan Cabrioletin pehmeän katon ääneneristyskyky on Mersun mukaan niin hyvä, että auto on luokkansa hiljaisin jopa suurilla nopeuksilla ajettaessa. Katto alhaalla ajamista varten on tarjolla Aircap-ilmanohjain (valinnaisvaruste), joka vähentää ilman pyörteilyä matkustamossa ja alentaa siten melutasoa. Aircapin uusi ominaisuus on automaattitoiminto yli 40 km/h nopeuksissa. Kun nopeus laskee alle 15 km/h:ssa, tuulilasin ilmanohjain vetäytyy automaattisesti paikoilleen. Takana istuvia matkustajia puolestaan suojaa päänsuojien väliin nouseva ilmanohjain. Valinnaisvarusteena on saatavana myös Airscarf-ilmahuivi, jonka ilmavirta lämmittää kaulan ja niskan alueita.

Vakio- ja lisävarusteita

Vakiovarusteisiin kuuluvat peräänajokolareita estävä Collision Prevent Assist -törmäysvaroitin sekä Attention Assist –vireystila-avustin. Valinnaisvarusteina saatavana ovat muun muassa Distronic Plus –etäisyysavustin sekä ensi kertaa Bas Plus –hätäjarrutusavustimen yhteydessä myös risteysajoavustin. Pre-Safe-jarrujärjestelmä puolestaan havaitsee jalankulkijat ja jarruttaa automaattisesti jopa 50 km/h nopeudessa. Muita valinnaisvarusteita ovat esimerkiksi aktiivinen kaista-avustin, mukautuvat Highbeam Assist Plus –kaukovalot sekä kameroihin perustuva 360 asteen lintuperspektiivinäkymä auton ympärille helpottamaan esimerkiksi auton pysäköintiä ja peruuttamista.Coupén ja Cabrioletin vakiovarusteena on Audio 20 CD Radio halkaisijaltaan 5,8-tuumaisella (14,7 cm) värillisellä TFT-monitoiminäytöllä, kaksoisvirittimellä, MP3-yhteensopivalla cd-soittimella sekä kyynärnojasta löytyvällä USB-liitännällä. Järjestelmään voidaan liittää Bluetooth-yhteensopivia laitteita. Valinnaisvarusteena järjestelmään voidaan liittää myös kuuden levyn cd-vaihtaja ja Becker Map Pilot –navigaattori.

Tarjolla on lisäksi Comand Online –multimedia 7-tuumaisella (17,8 cm) näytöllä, internet-yhteydellä, kovalevykäyttöisellä navigaattorilla sekä eCall-hätäpuhelujärjestelmällä. Kun auto on pysähdyksissä, käytössä ovat kaikki Mercedes-Benzin omat internet-sovellukset sekä Googlen tarjoamat kartta- ja paikannuspalvelut.

Moottorit ja hinnat

Autoihin on saatavana bensiinikäyttöinen, suorasuihkutukseen perustuva BlueDirect-moottoriperhe. Teknologia on sama kuin Mercedes-Benzin 6- ja 8-sylinterisissä moottoreissa: nopeatoimiset pietso-suuttimet ja monipistesuihkutus, monikipinäsytytys, ahtaminen sekä imu- ja pakonokka-akselien säätö. Vesi- ja öljypumpun toimintaa säädellään niin, että ne toimivat vain tarvittaessa. Turbon yhteydessä hyödynnetään ensimmäistä kertaa laihaseostoimintoa.Bensiinimoottoreita on valikoimassa kuusi ja niiden tehot vaihtelevat 135–300 kW:n välillä (184–408 hv). BlueDirect-moottorit täyttävät jo nyt EU 6 –päästötason, joka tulee voimaan vuonna 2015. Uusi vaihtoehto on kuusisylinterinen E 400 –kaksoisturbomoottori. Dieselmoottorisia vaihtoehtoja on kolme tehoiltaan 125–265 kW (170–265 hv). Kuusisylinterinen dieselmoottori hyödyntää BlueTec-teknologiaa ja SCR-katalysaattoria ja täyttää niin ikään EU 6 –päästönormin. Kaikkien moottorien yhteydessä käytetään ECO start/stop-toimintoa.

Kiihtyvyydet 0-100 km/h vaihtelevat 4,8 sekunnin ja 8,7 sekunnin välillä. Keskikulutus puolestaan vaihtelee 4,6 ja 9,1 l/100 km välillä. Kulutusta vastaavat CO2-päästöt liikkuvat 119-213 g/km välillä.

E-sarjan Coupé- ja Cabriolet-malleihin on tarjolla samat kaksi vaihteistoa kuin sedaniin ja farmarimalliinkin: helppo ja nopeatoiminen 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto sekä 7G-Tronic Plus –automaattivaihteisto, jonka yhteydessä on Direct Select –valitsin ja ohjauspyörän vaihdevivut. Vaihteistossa on uusi nopea M-toiminto: jos kuljettaja vaihtaa käsin ylös tai alas, vaihteisto vaihtaa takaisin automaattiasentoon säädetyn ajan kuluessa.

E-sarjan Coupé-malliston hinnat Suomessa alkavat 61 073 eurosta (E 220 CDI BE) ja bensiinimalliston 62 406 eurosta (E 200 BE). Vastaavat Cabriolet-mallien lähtöhinnat ovat 69 586 ja 71 258 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin