Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz E sarja (2011)

Mercedeksen E-sarjan historia on pitkä ja enimmäkseen kunniakas. E-sarjan eri sukupolvet ovat olleet muotoilultaan ajattomia, ja samoilla linjoilla on nykyinenkin malli. Nuorekkuus on muodoista kaukana, mutta mallisarjan yksityiskäyttäjien keski-ikä on varsin korkea ja myös taksikäyttöön varovaiset linjat ovat paikallaan.
Autoesittely Mercedes-Benz E sarja (2011)

Tilat ovat kokonaisuutena luokan parhaimmistoa. Pääntilaa on jopa kilpailijoita enemmän. Takaistuin on myös mukavuudeltaan hyvä. Edessäkin tilat ja istuimet ovat hyvät. Istuimien jämäkkä pehmustus korostaa muotoilun pieniä epäyhteensopivuuksia istujan kanssa.

Tilat

Tavaratila on kooltaan eräs markkinoiden suurimmista. Lisäksi varapyörän paikalla on tilava lisälokero. Taittuva takaselkänoja on lisävaruste. Laajennetun tavaratilan pohja on lähes tasainen ja yhdysaukko kohtalaisen suuri. Tavaratilan saranat ovat malliltaan perinteiset, mutta kulkevat tilan seinustaa niin, että suurta vaaraa matkatavaroiden murskaantumisesta ei ole.

Kulmien hahmottaminen on korin selkeiden muotojen ansiosta helppoa ja näkyvyys kaikkiaan hyvä. Takapilari rajoittaa näkymiä enemmän kuin joissakin muissa sedaneissa. Ulkopeilit ovat kapeammat kuin monessa muussa automallissa. Kääntöympyrän halkaisija on auton kokoon nähden kiitettävän pieni.

Sisältä

Sisustus on kulmikkaan retrohenkinen ja ilmeisesti W124-tyylin inspiroima. Kojetaulun keskiosa muistuttaa C-sarjan vastaavaa, mutta laatuvaikutelma on onneksi hieman korkeammalla tasolla. Sisustus jää kuitenkin kirkkaasti jälkeen saksalaiskilpailijoista. Hallintalaitteissa on perinteiset MB-ihmeellisyydet, kuten ylitäyteen toimintoja ahdettu viiksi vasemmalla ja sen yläpuolella huonossa paikassa vakionopeussäätimen viiksi.

Nopeusmittarin yläosa jää pitkällä kuljettajalla ratin taakse piiloon. Näiden rinnalla automaattivaihteen vanhanaikaisesti mutkitteleva kulissi tuntuu epäolennaiselta puutteelta. Kojetaulun keskiosan toiminnot ovat helppokäyttöisiä. Mittarit ovat selkeät ja tyylikkäät, ja nopeusmittarin keskiosa on hyödynnetty monenlaisen informaation antamiseen. Säilytyslokeroita on runsaasti. Keskikonsolin ison lokeron sivulle avautuvat kannet ovat hieman epäkäytännölliset.

Varusteet

E-sarjan vakiovarusteluun sisältyy itsestäänselvyyksien lisäksi mm. aktiiviset pääntuet, kuljettajan polviturvatyyny, vakionopeussäädin, sadetunnistin, bluetooth, varashälytin ja etuistuinten osittainen sähkösäätö. Avantgarde-versiossa on koristeiden lisäksi mm. kaksoisksenonvalot ja madallettu alusta. Elegance tuo varustukseen lähes pelkästään kromilistoja ja pähkinäpuuta.

Lisävarustelista on pituudeltaan jälleen sellainen, mihin kilpailijat eivät pysty. Esimerkiksi Ajoavustinpaketti sisältää aktiivisen vakionopeussäätimen, kuolleen kulman varoittimen ja kaistavahdin. Kaistavahti antoi lievästi lumisella tiellä enemmän virheellistä varoitusta kuin Volvon vastaava avustin samankaltaisissa olosuhteissa.

Metalliväriin, nahkaverhoiluuun, parkkitutkaan ja Comand -käyttöjärjestelmään navigoinnilla saa helposti uppoamaan pikkuauton hinnan.

Turvallisuus

E-sarjan turvallisuudesta vastaavat esimerkiksi adaptiiviset etuturvatyynyt, jotka laukeavat useassa vaiheessa törmäyksen vakavuuden mukaan sekä sivuturvatyynyt edessä, ikkunaturvatyynyt ja polviturvatyyny kuljettajan puolella.

Kuljettajan ja etumatkustajan istuimilla on törmäysaktiiviset pääntuet: tietyn voimakkuuden ylittävissä perätörmäyksissä esijännitetty jousi painaa pääntuen noin 56 millimetriä eteenpäin ja 23 millimetriä ylöspäin. Tämä voi pienentää piiskanheilahdusvammojen syntymistä oleellisesti.

Aktiivinen konepelti suojaa muita tiellä liikkujia. Se auttaa pienentämään jalankulkijoiden ja polkupyöräilijöiden loukkaantumisriskiä törmäystilanteessa. Jos törmäys tapahtuu, aktiivisen konepellin takaosa nousee ylös viisi senttimetriä jousivoiman avulla. Tällä tavoin muodostuu ylimääräinen muodonmuutosvara, joka ottaa vastaan törmäysenergiaa ja auttaa estämään jalankulkijoiden vakavia vammoja.

Moottorit ja hinnat

Moottorivalikoimassa merkittävimmät ovat 2,1-litraiset dieselit, joista on kolme teholuokkaa. Tehokkain diesel on 3,0-litrainen, joka ehkä ansiotta sai mallinumeron korotuksen 350 CDI:ksi. Dieseleissä on vakiona hiukkassuodatin. Bensavalikoimassa on kaksi ahdettua 1,8-litraista, 3,5- ja 5,5-litraiset sekä 6,2-litrainen 520 hevosvoimainen AMG versio. Nelivetoisena on tarjolla vain kaksi suurinta bensiinimoottoria. Nelisylinterisissä malleissa on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto tai 5-vaihteinen automaatti. 6-sylinterisissä 7-vaihteinen automaatti.

E Mersun kovimmat kilpailijat ovat myös Saksalaisia. Vertailuun otettiin farmarimalliset Audi A6:n ja BMW 5-sarjan automaattivaihteiset ja tehoiltaan lähes samankaltaiset versiot.

Päivitetty 10.3.2011


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin