Autoesittely Mercedes-Benz E –sarja 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz E –sarja 2013

Mercedes-Benzin tärkein myyntimalli E-sarja uusiutui vuodelle 2013. Auton keulamuotoilu on uudistunut kokonaan. E-sarjan faceliftissä auton muotoja hiottiin tavanomaista enemmän. Kulmikkuuden takaa haettiin uutta pehmeyttä, ja keulalle saa nyt coupe-mallistoa muistuttavan maskin ilman perinteistä ruudutusta.
Autoesittely Mercedes-Benz E –sarja 2013

 

Elegance-tasolla käytetään klassista säleikköä ja keulalle nostettua Mercedes-tähteä. Avantgarde-tason autoissa puolestaan on urheilullisempi etusäleikkö ja sen keskellä Mersun tähtitunnus. Yksilinssisissä etuvaloissa lyhyet valot ja huomiovalot on toteutettu vakiovarusteisilla led-valoilla. Täysin led-teknologialla toteutettu valoratkaisu on saatavana lisävarusteena. Päivitetystä E-Sarjasta on tarjolla myös kaksi erilaista keulailmettä.

Konepelti ja etupuskuri on muotoiltu kokonaan uudelleen, eikä etupuskuriin ole enää sijoitettu mitään valotoimintoja. Sivuilmettä hallitsee entistä alemmas sijoitettu sivulista. Takalokasuojien jäntevät pokkaukset poistettiin sedan- ja farmarimalleista, coupessa ja cabrioletissa ne ovat edelleen. Takana led-valot ja puskuri on niin ikään muotoiltu uudelleen.Sisällä kojelautaa hallitsevat kaksiosainen koriste-elementti sekä kolme pyöreää mittaria. Uudistetussa keskikonsolissa ei ole enää automaattivaihteiston valitsinvipua. Automaattivaihteiston yhteydessä monitoimiohjauspyörästä löytyvät Direct Select –valitsinvipu sekä vaihdevivut käsin vaihtamista varten. Sisustuksen laatutasoa on nostettu, ja myös sisällä muodot ovat hieman modernimmat. BMW 5-sarjaan ja Audi A6:een verrattuna E-sarjassa on kuitenkin edelleen tyylittömyyttä ja karkeutta esim. ovien, takaluukun ja joidenkin hallintalaitteiden toiminnasta. Myöskään näyttöjen väriliukutaustat ja grafiikat eivät oikein istu tämän luokan autoon, jonka asiakaskunta on Mercedeksellä tunnetusti vanhoillista.

E-sarjan uusiin valinnaisvarusteisiin kuuluu avaimettoman Keyless-Go-järjestelmän Hands-Free –toiminto. Sen avulla takaluukku voidaan avata ja sulkea ilman käsiä vain heilauttamalla jalka takapuskurin alla. Vakiovarusteena on Audio 20 CD radio, jossa on halkaisijaltaan 5,8-tuumainen värillinen TFT-monitoiminäyttö. Comand Online –multimedian yhteydessä näytön halkaisija on 7 tuumaa.Moottorivaihtoehdot

Uusien 4-sylinteristen automaattivaihteisten E 200:n ja E 250:n keskikulutukset ovat 5,8 l/100 km, mikä vastaa 135 gramman CO2-päästöjä kilometrillä. Malliston yläpäässä samaan yltävät V6-moottoriset E 400 – ja E 400 4Matic –mallit 7G-Tronic Plus –automaattivaihteistolla. Näiden versioiden sedan-mallien keskikulutukset ovat 7,5 ja 8 litraa / 100km. Kaikkiaan E-sarjan bensiinikäyttöisiä malliversioita on tarjolla 10. Niiden teholukemat vaihtelevat 135–300 kilowattiin (184–408 hv) ja kulutuslukemat 5,8–9,4 litraan /100 km (CO2/km 135–219 grammaa). Kaikki tiedot perustuvat 7G-TRONIC PLUS -vaihteistoon (tiedot suluissa koskevat farmaria)

E-sarjaan on tarjolla kahdeksan dieselversiota. Pienimpään keskikulutukseen yltää E 350 BlueTec Hybrid: 4,1 l/100 km ja 107 gramman CO2-päästöt kilometrillä. Dieselmalliston alkupäässä ovat E 200 CDI, E 220 CDI sekä E 250 CDI. Niiden keskikulutukset ovat 4,7–4,9 litraa/100km. Dieselien tehot vaihtelevat 100–185 kilowattiin (136–252 hv).

Uuteen E-sarjaan on tarjolla kaksi vaihteistoa: 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto sekä 7G-Tronic Plus –automaattivaihteisto. Vakiona on Direct Steer –ohjaus eli ajonopeuden mukaan säätyvä ohjaustehostus ja muuttuva välityssuhde.

E63 AMG:n 5,5-litrainen V8-kaksoisturbomoottori tuottaa tehoa 557 hv, ja moottorin maksimivääntö on 720 newtonmetriä. Ensi kertaa tarjolla on myös E 63 AMG 4Matic S, jonka teholukemat ovat 585 hv ja vääntömomentti 800 Nm.AMG-malliston S-versio kiihtyy 0–100 kilometriin 3,6 sekunnissa. AMG 4Maticin voimanjako etu-/taka-akselille on 33/67 prosenttia. Vaihteistona käytetään AMG Speedshift MCT 7 –urheiluvaihteistoa, jossa on neljä erilaista vaihtamisohjelmaa. C- eli Controlled Efficiency –asennossa Eco start/stop-automatiikka sammuttaa moottorin auton ollessa pysähtyneenä. 3-vaiheisen ESP-ohjelman toiminta on suunniteltu erityisesti nelivetojärjestelmää silmällä pitäen.

Turvallisuusvarusteita ja hinnat

Vakiovarusteisiin kuuluvat peräänajokolareita estävä Collision Prevent Assist -törmäysvaroitin sekä Attention Assist –vireystila-avustin. Valinnaisvarusteina saatavana ovat muun muassa Distronic Plus –etäisyysavustin sekä ensi kertaa BAS Plus – hätäjarrutusavustimen yhteydessä risteysajoavustin. Se tunnistaa risteävän liikenteen sekä jalankulkijat ja tehostaa tarvittaessa kuljettajan aloittamaa jarrutusta. Pre-Safe-jarrujärjestelmä puolestaan havaitsee jalankulkijat ja jarruttaa automaattisesti jopa 50 km/h nopeudessa.

E-sarjaan saa myös stereonäköön perustuvan monitoimikameran, joka on sijoitettu tuulilasin yläreunaan taustapeilin taakse. Kameran kaksi ”silmää” skannaavat tietä auton edessä 45 asteen laajuudelta ja 500 metrin päähän ja muodostavat kolmiulotteisen maisemakuvan noin 50 metrin säteellä auton keulasta. Kameran tuottama tieto ohjaa turvajärjestelmien toimintaa, sillä se ottaa huomioon esimerkiksi vastaantulevat ja risteävät ajoneuvot, jalankulkijat ja liikennemerkit.Pre-Safe Plus voi tunnistaa uhkaavan peräänajovaaran. Takana olevan auton kuljettajaa varoitetaan vilkuttamalla jarruvaloja. Pre-Safe-järjestelmä käynnistää sitten matkustajia suojaavat toimenpiteet vähentääkseen heihin kohdistuvia rasituksia. Se voi myös peräänajon yhteydessä aktivoida paikallaan olevan auton jarrut seurannaistörmäysten estämiseksi.

E-sarjaan on tarjolla myös uusi turvajärjestelmä, joka tunnistaa kielletty ajosuunta –liikennemerkit. Varoitusjärjestelmä perustuu tuulilasin sisäpuolelle sijoitettuun kameraan, joka välittää tiedon merkeistä järjestelmän keskusyksikköön. Jos ajoneuvon havaitaan olevan ajamassa kiellettyyn ajosuuntaan, esimerkiksi moottoritien poistumisrampille, järjestelmä varoittaa kuljettajaa kolmella kovalla äänimerkillä ja mittaristoon syttyvillä punaisilla varoitusvaloilla.

Mercedes-Benzin uusiutuneen E-sarjan Business-hinnasto alkaa 47 479 eurosta (E 200 CDI BE Business sedan) ja asiakashinnasto 49 981 eurosta (E 200 CDI BE sedan). Vastaavien farmarimallien hinnat ovat 52 433 ja 54 995 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin