Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz GLA 45 AMG 2014

Mercedes-AMG esitteli Detroitin autonäyttelyssä tammikuussa 2014 GLA 45 AMG:n, vain vajaa kaksi kuukautta konseptimallin ensiesittelyn jälkeen. Voimanlähteenä käytetään maailman voimakkainta nelisylinteristä sarjatuotantomoottoria. AMG:n 2-litrainen, turboahdettu moottori tuottaa 265 kW (360 hv) tehon ja 450 newtonmetrin huippuväännön.
Autoesittely Mercedes-Benz GLA 45 AMG 2014

A 45 AMG:n ja CLA 45 AMG:n jälkeen uusi GLA 45 AMG on jo kolmas kompaktiluokan AMG-malli, joka on suunniteltu erityisesti aikaisempaa nuoremman asiakasryhmän tarpeisiin.

Ilme kertoo tehovarannoista

GLA 45 AMG:n moottoriurheiluperinteistä viestivät mattasävyinen, titaniumharmaa etuilmanohjain, etuhelmojen Turbo AMG –logot, kahdet kiiltävänmustat kaksoispakoputket pakokaasuläppineen sekä mattaharmaa kaksipuolainen jäähdyttimen säleikkö, jonka puolien väliin on uutena piirteenä painettu myös AMG-tunnus. Vakiovarusteisiin kuuluvat kaksoisksenon-ajovalot.Matkustamon urheiluistuimet saa Artico-tekonahka/ Dinamica-mikrokuituverhoilulla ja koristeltuina punaisilla tikkauksilla. Turvavyöt ovat punaiset. Kolmipuolainen monitoimi-urheiluohjauspyörä on päällystetty nappanahalla ja koristettu punaisilla tikkauksilla. Kun kuljettaja avaa oven, päänäyttöön ilmestyy AMG:n start-up-näyttönäkymä. Näytöstä löytyy myös AMG:n Racetimer-toiminto. Matkustamon koristelistat ovat sävyltään harjattua alumiinia ja ruostumatonta terästä.

Voimanlähde

Mercedes-Benzin BlueDirect-moottoriperheeseen kuuluvassa AMG:n 2-litraisessa moottorissa hyödynnetään polttoaineen suorasuihkutusta ja neljää pietso-suutinta, joista kukin on sijoitettu keskelle palotilaa. Monipistesuihkutus ja monikipinäsytytys kasvattavat merkittävästi moottorin lämpötermistä tehokkuutta ja pienentävät päästöjä erityisesti kylmäkäynnistyksen jälkeen moottorin lämmetessä.

Kaksoisturboahdin takaa moottorille kevyen ja vaivattoman voimantuoton myös alhaisilla käyntikierroksilla. Moottorin erottuva käyntiääni ja AMG:n kaksoispakoputket viestivät auton poikkeuksellisesta suorituskyvystä. Lisävarusteena tarjolla on vielä AMG Performance –pakoputkisto, joka korostaa moottorin äänimaailmaa entisestään.Kaikki AMG-moottorit rakennetaan ”One man, one engine”-periaatteella käsityönä. Jokaisesta moottorista vastuussa olleen asentajan nimi löytyy moottoritilaan sijoitetusta tyyppikilvestä.

Kaksoiskytkinvaihteisto ja jatkuva neliveto

Moottorin voiman välitetään akseleille AMG Speedshift DCT-7 –kaksoiskytkinvaihteiston avulla. Käytössä on 7 vaihdetta, 3 ajo-ohjelmaa sekä Race start –toiminto. M- eli Manual-ajo-ohjelmalla kuljettaja voi vaihtaa käsin. C- eli Controlled Efficiency –ohjelmalla vaihteensiirto on rauhallista ja tukee taloudellista ajotapaa. Myös Eco start/stop-toiminto on tällöin käytössä. S- eli Sport-asennossa vaihteensiirto nopeutuu urheilullisen ajotavan vaatimusten mukaiseksi. Parhaimmillaan auto kiihtyy 0-100 km/h 4,8 sekunnissa ja huippunopeus rajoittuu 250 km/h.

GLA 45 AMG:n vakiovarusteisiin kuuluu AMG 4Matic –neliveto, joka perustuu DCT-kaksoiskytkinvaihteistoon integroituun voiman ulosottoon taka-akselille. Järjestelmän komponentteihin kuuluu myös takavetopyörästöön integroitu ja sähköhydraulisesti ohjattu monilevykytkin. Rakenteen ansiosta saavutetaan täysin muuttuva voimanjako etu- ja taka-akselin välillä. Järjestelmä on myös jopa 25 prosenttia kilpailevia järjestelmiä kevyempi.Aina kun nelivetojärjestelmän monilevykytkin on auki-asennossa, auto liikkuu etuvetoisena. Kun kytkin sulkeutuu, taka-akseli aktivoituu ja voimaa voidaan siirtää akseleiden ajotilanteen ja alustan vaatimusten mukaisesti välillä suhteessa 50:50.

3-vaiheinen ESP-järjestelmä takaa kuljettajalle mahdollisuudet monipuoliseen ajamiseen vain napin painalluksella. Normaalin ESP-toiminnon lisäksi käytössä ovat ESP Off – sekä ESP Sport Handling Mode –toiminnot. Lisäksi kummallakin asetuksella on käytössä ESP Curve Dynamic Assist –toiminto, joka parantaa ohjauksen tarkkuutta ajettaessa hyvin haastavissa olosuhteissa.

GLA 45 AMG:n etuakselin rakenne perustuu kolmipistetuentaan, kun taas taka-akselilla käytetään nelipistetuentaa. Alustan rakenne, ajonopeuden mukaan säätyvä ohjaustehostus ja AMG-urheiluohjaus varmistavat, että kuljettaja saa välittömän palautteen ajo-olosuhteista tiellä ja ajotuntuma on kaikissa oloissa ihanteellinen. Autossa on vakiona kaksoispuolaiset, titaaninharmaat ja kiiltävät AMG-kevytmetallivanteet sekä 235/45 R 19 –renkaat. AMG:n ominaispiirteisiin kuuluvat levyjarrut harmaine jarrusatuloineen.

Mercedes-Benz GLA 45 AMG:n myynti alkaa maaliskuussa puolivälissä, ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille kesällä. Auton hintaa ei ole vielä vahvistettu.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin