Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz S-sarja 2013

Mercedes-Benzin S-sarja uudistui vuodelle 2013. Kuten kautta S-sarjan historian, esittelee Mercedes uudessakin ”ässässä” kokonaan uutta turvallisuusteknologiaa. S-sarja on ollut saksalaismerkin lippulaivamalli, jossa uudet turvajärjestelmät on esitelty ensimmäisinä. Näistä mainittakoon ABS-jarrut vuonna 1978 ja ESP-järjestelmä vuonna 1995.
Autoesittely Mercedes-Benz S-sarja 2013

S-sarjan etusäleikkö on entistä suurempi ja rakenteeltaan kolmiulotteinen. Pitkä konepelti ja kattolinja korostavat klassiselle sedan-malliselle edustusautolle ominaisia mittasuhteita. Pitkäakselivälisen S-sarjan mitat ovat (pit/lev/kork): 5246/1899/1491 millimetriä. Lyhytakselivälisen auton pituus on 5116 mm. Kokonaispituudet ovat kasvaneet vastaavasti 42 ja 40 mm. Akselivälin pituus on ennallaan eli pitkässä mallissa 3165 mm ja lyhyessä 3035 mm. Tavaratilan suuruus on 510 litraa (S 350 Bluetec Hybrid ja S 400 Hybrid) tai 530 litraa (S 500).

Normaaliakseliväliseen S-sarjaan on saatavana kaksi takaistuinvaihtoehtoa. Sekä normaali- että pitkäakselivälisessä autossa on vakiovarusteena kolmenistuttava takaistuin taittuvalla käsinojalla. Valinnaisvarusteena lyhyeen S-sarjaan saa reunapaikkojen erillisistuimet, joiden istumakulmaa voi säätää. Pitkäakselivälisessä S-sarjassa on yhteensä neljä valinnaista istuinvaihtoehtoa, huipulla 43,5 asteen kulmaan taittuva Executive-istuin. Se sijoitetaan etumatkustajan taakse auton oikealle puolelle.Takatilan Pre-Safe –varustepaketissa turvavyön lukko nousee ja laskee automaattisesti heti, kun takaovet avataan. Sähkömoottori myös pidentää ja lyhentää vyötä. Varustepaketin yhteydessä takaturvavöihin on integroitu turvavyötyyny, joka törmäyksessä laajenee kolme kertaa normaalia turvavyötä leveämmäksi ja pienentää törmäysvoimien vaikutusta rintakehän alueella. Taittuvassa Executive-istuimessa on lisäksi ylimääräinen istuinturvatyyny, joka estää lepoasennossa olevaa matkustajaa liukumasta irti turvavöiden alta kolaritilanteessa. Kaikille istumapaikoille saatavan istuinlämmityksen lisäksi lämmityksen saa ensimmäistä kertaa myös etu- ja takaovien käsinojiin.

S-sarjassa koko valojärjestelmä on toteutettu led-valoin. Niitä on yhteensä lähes 500 kappaletta. Matkustamossa led-valoja on yhteensä noin 300 kappaletta. Led-valojen käyttö on avannut uusia mahdollisuuksia valotehon säätelyyn. Kun S-sarja esimerkiksi seisoo pimeällä liikennevaloissa, jarruvalot palavat normaalia pienemmällä teholla.

Voimanlähteet

Voimanlähteitä on tarjolla kolme. Aino dieselmoottori on 350 BlueTecin 3,0-litrainen V6, joka kehittää tehoa 258 hevosvoimaa ja vääntöä muhkeat 620 Nm. Dieselmallin yhdistetty kulutus on 5,5 l/100 km ja CO2-päästöjä syntyy 146 g/km. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 6,8 sekunnissa.Toinen bensiinivaihtoehdoista on 400 Hybrid, jonka polttomoottorivoimanlähde on 3,5-litrainen V6. Hevosvoimia voimanlähde kehittää 306 ja vääntöä 370 Nm. Kulutus pysyy lähes dieselmallin tasolla. Yhdistetty kulutus on 6,3-litraa/100 km ja CO2-päästöjä syntyy 147 g/km. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu täsmälleen samassa ajassa kuin dieselmallissa.

Moottorivalikoiman tehokkain mylly löytyy S 500 merkinnän alta. Moottorina mallissa on 4,7-litrainen V8, joka tuottaa tehoa 456 hevosvoimaa ja vääntöä 700 Nm. Yhdistetty kulutus on valmistajan mukaan 8,6-litraa/100 km, tehoista ja auton koosta huolimatta. CO2-päästöjä syntyy 199 g/km ja kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 4,8 sekunnissa.

Turvallisuutta

Uusi S-sarja huomaa tien töyssyt ja kuopat jo ennakolta. Road Surface Scan –järjestelmän toiminta perustuu stereonäkökameraan, jonka havaintojen perusteella auton alusta mukauttaa vaimennuksen välittömästi edessä olevaan tilanteeseen. Vaimennusjärjestelmä on saatavana valinnaisvarusteena takavetoisiin kahdeksansylinterisiin S-sarjan malleihin. Vakiovarusteena S-sarjassa on ADS Plus –vaimennus (Adaptive Dampig System) sekä Airmatic-ilmajousituksen uusin versio.S-sarjan Mersun turvallisuusvarustukseen kuuluu mm. Distronic Plus, jossa mukana ohjausavustin ja Stop&Go Pilot. Mukautuvan vakionopeussäätimen uusi toiminto, joka toimii myös pysähtelevässä liikenteessä ja auttaa kuljettajaa pitämään auton oman kaistan keskellä tiemerkintöjen ja edessä liikkuvan ajoneuvojonon perusteella. Kaista-avustin varoittaa kuljettajaa viereisellä kaistalla olevasta liikenteestä täristämällä ohjauspyörää ja jarruttamalla kevyesti. Night View Assist Plus perustuu lämpökameraan, joka havaitsee ihmiset ja eläimet pimeässä. Sivutuuliavustin auttaa kuljettajaa pysymään halutussa ajosuunnassa voimakkaasta sivutuulesta huolimatta.

Kätevä varuste talven loskakelejä ajatellen on vakiovarusteinen Magic Vision Control –pyyhinjärjestelmä, jossa tuulilasin pesuneste ruiskutetaan lasille suoraan sulan eteen pyyhkimen varren kanavien ja reikien kautta. Järjestelmään saa myös lämmityksen.

Mercedes-Benz S-sarja tuli Suomessa myyntiin heinäkuussa 2013. S-sarjan mallisto alkaen S 350 BluTec 123 592,33 euroa ja S 350 BlueTec L (pitkä akseliväli) 131 693,78 euroa. S 500 mallin lähtöhinta loikkaa vajaaseen 170 000 euroon.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin