Autoesittely Mercedes-Benz SL 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Mercedes-Benz SL 2012

Mercedes-Benz esitteli Detroitin autonäyttelyssä alkuvuodesta 2012 uuden 6. sukupolven SL-sarjan.
Autoesittely Mercedes-Benz SL 2012

SL:ssä on ensimmäistä kertaa Mercedes-Benzin tuotantomallissa kokoalumiininen kori. Muista materiaaleista käytetään vielä alumiiniakin kevyempää magnesiumia polttoainetankin takana sekä ultralujaa teräsputkea auton A-pilareissa. Edeltäjään verrattuna kori on 110 kiloa kevyempi. Uusi SL 500 –malli painaa 1785 kiloa (–125 kg) ja SL 350 –malli 1685 kg (–140 kg).

Uuteen SL:ään on tarjolla on edeltäjästä poiketen kolme eri kattoratkaisua: korinväreinen katto, lasikatto tai Magic Sky Control –panoraamalasikatto. Viimeksi mainitussa vaihtoehdossa läpinäkyvä katto tummentuu nappia painamalla. Kaikkien kattojen runko on valmistettu magnesiumista. Keventynyt katto alentaa auton painopistettä ja parantaa ajo-ominaisuuksia. Katon avaamiseen ja sulkemiseen kuluu aikaa vajaat 20 sekuntia. Takakontin saa avattua ja suljettua heilauttamalla jalkaa takapuskurin kohdalla.

Edeltäjäänsä verrattuna SL on pidentynyt ja leventynyt. Auton pituus on 4612 mm (+ 50 mm) ja leveys 1877 mm (+ 57 mm). Hartiatilaa on tullut lisää 37 ja kyynärpäätilaa 28 mm. Matkustamoon on saatavana kolme puu- ja kaksi alumiinikoristelua, jotka jatkuvat keskikonsolista kojelaudan kautta oviin saakka. Ajovaloissa on vakiona ILS-valojärjestelmä viidellä eri valotoiminnolla, jotka on räätälöity toimimaan eri ajo- ja valaistusoloissa ja aktivoitumaan tarvittaessa olosuhteiden mukaan.Moottorit

Uuden SL 350 –mallin V6-moottori kehittää 225 kW (306 hv) tehon ja 370 Nm väännön. Keskikulutus on 6,8 litraa/100 km. Kiihdytys 0–100 kilometriin sujuu 5,9 sekunnissa.

Toinen vaihtoehto on SL 500, jonka V8-moottori tuottaa 320 kW (435 hv) ja vääntöä 700 Nm. Kiihdytykseen 0-100 km/h kuluu aikaa 4,6 sekuntia. Molempien uusien BlueDirect-moottorien yhteydessä käytetään ECO start/stop-pysäytysautomatiikkaa sekä 7G-Tronic Plus –automaattivaihteistoa.

Perusmallien lisäksi tarjolla on myös tehoilla ja varustelulla piristetyt AMG versiot SL 63 AMG ja SL 65 AMG. 63 AMG:ssä on 5.5 -litrainen V8, joka tuottaa tehoa 537 hevosvoimaa ja vääntöä 800 Nm. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 4,3 sekunnissa, huippunopeus on rajattu 250 km/h ja yhdistetty kulutus on 9,9-litraa/100km. 65 AMG saa puolestaan tehonsa 6.0-litraiselta V12 moottorilta, joka tuottaa tehoa 630 hevosvoimaa ja vääntöä muhkeat 1000 Nm. Tällä paketilla auto kiihtyy 0-100 km/h 4.0 sekunnissa, rajoitettu huippunopeus on 250 km/h ja keskikulutus osoittaa lukemaa 11,6 litraa/100km.

Ajettavuus ja varusteet

SL:n vakiovarusteisiin kuuluu mukautuva jousitus ja iskunvaimennus. Lisävarusteena on tarjolla aktiivinen Active Body Control (ABC) –alusta. Etuakselin olkatuet ja jousinivelet sekä osa taka-akselin komponenteista on valmistettu alumiinista jousittamattoman massan pienentämiseksi. Molempien alustavaihtoehtojen yhteydessä käytetään sähkömekaanista Direct-Steer-ohjausta ja ajonopeuden mukaan muuttuvaa ohjaustehostusta. Lisävarusteena tarjolla on lämmitettävät pyyhkimet, jotka lämmittävät myös lasille tulevan pesuveden kylmissä olosuhteissa.

Toinen uutuusvaruste on FrontBass-kaiutinjärjestelmä, jossa käytetään hyväksi alumiinikoriin jäävää vapaata tilaa. Vakiovarusteisiin kuuluu Comand-järjestelmä (Cockpit Management and Data System), jossa on Bluetooth-valmius. Lisävarusteena Comandiin voi liittää internet-yhteyden sekä DVD-vaihtajan, ja yksilöllisiä reittivaihtoehtoja voi valita Google Mapsin kautta. Comand-järjestelmän TFT-värinäytön halkaisija on 17,8 senttiä ja tarkkuus 800 x 480 pikseliä.Turvallisuus

SL:n vakiovarusteena on aktiivinen konepeitto, joka suojaa jalankulkijaa törmäystilanteessa. Kun katto on laskettu alas, matkustamon turvana ovat vahvistetut A-pilarit sekä kaksi ympärikierähdyssuojaa istuinten takana. Etuturvatyynyt toimivat kaksivaiheisesti, ja lisäsuojaa tarjoavat sivuturvatyynyt sekä pääturvatyyny. Kaularankaa ja niskaa suojaavat Neck-Pro-pääntuet ovat vakiovaruste kuten myös ennakoiva Pre-Safe-turvajärjestelmä. Mikäli onnettomuus kuitenkin tapahtuu, sen vakavuudesta riippumatta SL:n ovien lukitus aukeaa automaattisesti, sisävalot syttyvät ja sivuikkunat laskevat 50 mm, jotta matkustamon tuuletus on taattu. Myös ohjauspyörää voidaan siirtää helposti ylöspäin autosta poispääsyn helpottamiseksi.

SL:ssä on vakiovarusteena kuljettajan vireystilaa tarkkaileva Attention Assist –järjestelmä sekä Adaptive Brake –jarrujärjestelmä, joka sisältää myös ASR-vetoluistoneston. Hätäjarrutuksessa jarruvalot välkkyvät voimakkaasti. Lisävarusteena autoon saa Distronic Plus –etäisyysavustimen sekä Pre-Safe-jarrut, joiden toimintaa ohjaavat tutka-anturit. Pre-Safe-jarruilla varustetussa autossa kuljettajaa varoitetaan peräänajon riskistä ja ellei hän reagoi, auto jarruttaa automaattisesti. Uutuus SL:ssä on myös Aktiivinen pysäköintiavustin, joka tunnistaa vapaan pysäköintitilan ja ohjaa auton ruutuun.

Perus SL mallien hinnat liikkuvat 134.600 euron ja 194.550 euron välillä. AMG mallien hinnat puolestaan 272.000 ja yli 440.000 euron välillä. Huomion arvoista on AMG mallien autoveron määrät, jotka ovat lähes saman verran kuin perusmallien lähtöhinnat. Autoveroa AMG malleista saa maksaa siis 105.000- ja 190.000 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin