Autoesittely Nissan GT-R 2014 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Nissan GT-R 2014

Nissan GT-R:n päivitetty versio saapuu Eurooppaan vuoden 2014 aikana ja samalla autosta tulee tarjolle myös tehdasviritteinen GT-R Nismo. Uudistettu malli tarjoaa entistäkin nopeamman vasteen, paremman ajovakauden ja tarkemman ohjattavuuden.
Autoesittely Nissan GT-R 2014

GT-R:n 550-hevosvoimaista ja 3,8-litraista kaksoisturboahdettua V6-moottoria on paranneltu siten, että se antaa paremman vasteen keski- ja yläkierroksilla. Myös iskunvaimentimiin, jousiin ja etuosan kallistuksenvakaajaan on tehty muutoksia. Tuloksena on parempi ajovakaus suurilla nopeuksilla, parempi pito ja ajotuntuma.

Moottorin muutoksiin kuuluu mm. Uudet suuren kapasiteetin polttoainesuuttimet parantavat vastetta keski- ja yläkierroksilla. Uusi turboahtimen ohitusventtiili ehkäisee ahtopaineen äkillistä laskua ja auttaa siten osaltaan parantamaan vastetta. Uusi öljypohjan loiskelevy auttaa pitämään öljynpaineen vakaana ja vähentää pyörimiskitkaa erityisesti suurilla nopeuksilla ajettaessa.Nelivetoinen GT-R kiihtyy nyt nollasta sataan 2,7 sekunnissa, sekunnin kymmenesosaa nopeammin kuin mallivuoden 2012 auto. Toukokuun 2013 testeissä uusi malli kiersi Nürburgringin radan Saksassa 7 minuutissa ja 19,1 sekunnissa.

Nelipaikkaisen Nissan GT-R:n kojelauta ympäröi kuljettajaa ja eri mittarit on sijoitettu samalle korkeudelle; keskelle sijoitettu suuri kierroslukumittari, sen oikeassa yläkulmassa oleva vaihdenäyttö ja muut näytön merkinnät ovat helppolukuiset. Suuressa metallikehyksisessä keskikonsolissa on ergonomisesti suunniteltu vaihteenvalitsin ja punainen moottorin käynnistyspainike.

Kuljettaja voi valita ajotilanteeseen sopivat asetukset kojelaudan keskellä olevasta asetuskytkimestä. Kytkintä painamalla auto valitsee vaihteiston vaihtamisasetukset, iskunvaimennuksen ja auton dynaamisen VDC-R -ajonhallintajärjestelmän asetukset kolmesta eri vaihtoehdosta, jotka ovat Normal, Comfort ja suorituskykyisin R.

GT-R:n monitoimimittarista voidaan urheilullisessa ajossa tarkastella lisäksi auton mekaanisiin järjestelmiin ja ajotilanteisiin liittyvää informaatiota, kuten kaasun avautumista, jarrupolkimen painetta ja ohjauskulmaa. Järjestelmässä on myös optimaalinen vaihteistokartta, joka tehostaa auton taloudellista toimintaa.Nissan GT-R -mallia varten suunnitellussa BOSE-audiojärjestelmässä on kaksi eteenpäin suunnattua bassokaiutinta takaistuinten keskikyynärnojan alueella sekä perinteiset ovikaiuttimet. Kaikki kaiuttimet on asennettu jäykkiin alumiinivalettuihin paneeleihin

Kun nykyinen malli sai ensiesittelynsä vuonna 2009, sen aggressiivinen muotoilu ja räjähtävä suorituskyky saivat osakseen runsaasti julkisuutta sekä ylistäviä arvioita. Tämän jälkeen autoon on tehty hienoisia parannuksia joka vuosi.

GT-R saa rinnalleen ärhäkämmän Nismo-version

Nissan esitteli Tokion kansainvälisessä autonäyttelyssä GT-R 2014 -mallin lisäksi Nismo-malliston uusimman tulokkaan: GT-R Nismon. Legendaarinen superauto on saanut Nismo-käsittelyn myötä muun muassa 600 hevosvoimaa ja aerodynaamisia viilauksia, jotka antavat 100 kg enemmän downforcea 300 km/h:n nopeudella. Nissan GT-R Nismo on saatavissa Japanissa helmikuussa 2014 ja Euroopassa myöhemmin vuoden 2014 aikana.Nissan GT-R Nismon konepellin alla oleva 3,8-litrainen V6 VR38DETT on hyötynyt tietotaidosta, jonka Nismo on ammentanut Nürburgringin 24 tunnin kisojen kaltaisista kilpailuista. Moottori tuottaa nyt entistä enemmän tehoa - 600 hv - ja vääntää 652 Nm. Uudet, virtaavammat ja suuren halkaisijan turboahtimet parantavat moottorin hengitystä, samoja käytetään GT3-kilpa-autoissa. Optimoitu sylinterikohtainen sytytysajoituksen säätö ja parannettu polttoainepumppu tehostavat palamisprosessia.

Nismon ulkomuotoilu ja sisätilat

Etupuskuri, moottorin alapuolinen suojus ja hiilikuituinen takaspoileri madaltavat painopistettä ja lisäävät 300 km/h:n nopeudessa downforcea 100 kilon verran verrattuna tuoreeseen mallivuoden 2014 GT-R:ään. Erinomaisen käsiteltävyyden takaamiseksi aerodynaamiset ominaisuudet on suunniteltu siten, että downforce jakautuu tasaisesti auton etu- ja takaosan välille kaikilla nopeuksilla. Levennetyn etupuskurin sekä takapuskurin pitkänomaisen, mutta viistetyn muodon ansiosta ilmanvastuskerroin on vain 0,26, kuten mallivuoden 2014 GT-R:ssä.

GT-R Nismon ohjaamon käsityölaatu ja optimoitu ajoasento ovat omiaan vahvistamaan kuljettajan luottamusta autoon. Ergonomisesti muotoillut, hiilikuituvahvisteiset RECARO-istuimet tukevat kuljettajaa ja etumatkustajaa jämäkästi. Monitoiminäytön kehyksessä on hiilikuitumainen viimeistely ja nopeusmittarissa punainen teema. Mittariston suojus on saanut Alcantara-peitteen. Sisäverhoilun yksityiskohtiin kuuluu istuinten, keskikonsolin, oviverhoilun ja ohjauspyörän punainen tikkaus.

Mallivuoden 2014 Nissan GT-R:ää ei ole Suomessa vielä hinnoiteltu.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin