Autoesittely Nissan Juke Nismo 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Nissan Juke Nismo 2013

Nissanin pieni crossover Juke sai niin sanotun Nismo käsittelyn vuodelle 2013, mikä merkitsee parempaa suorituskykyä ja urheilullisempia ajo-ominaisuuksia. Nismo-lyhenteen takana on Nissanin moottoriurheiluyksikkö Nissan Motorsports International Co. Ltd.
Autoesittely Nissan Juke Nismo 2013

Juke Nismon suunnittelun lähtökohtana oli perus-Juken radikaali muotoilu, jossa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla sporttisen coupén linjat ja katumaasturin ilme. Nismo-käsittely merkitsee kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkää korisarjaa ja ohjaamon sporttisia yksityiskohtia.

Nismo-teema näkyy myös auton sisällä. Nismossa on mm. uudelleen muotoillut polkimet, mittarit, ohjauspyörä, vaihdetangon nuppi ja ovipaneelit luovat sporttista tunnelmaa. Samettiverhoillut, punaisilla ompeleilla koristellut urheiluistuimet tukevat kaarteissa paremmin.

Kaikki tehdyt muutokset ovat merkin mukaan ehdottoman tarkoituksenmukaisia, ja niiden taustalla on yhtiön vuosikymmenien kokemus kilpa-autoilusta. Nissanin ja Nismon asiantuntijat suunnittelivat Juke Nismoa varten myös korin aerodynamiikkasarjan.Juke Nismossa on matalammat etu- ja takapuskurit ja helmalevikkeet, muunneltu etusäleikkö sekä ilmavirran ohjausta tehostava takaluukun spoileri. Nämä parannukset pienentävät keulan ja perän nousuja ilmanvastusta lisäämättä. Uusilla 18-tuumaisilla kevytmetallivanteilla ja leveämmillä renkailla varustetut pyörät lisäävät pitoa. Sivupeilien punaiset kuoret ja alustaa kiertävä punainen raita kertovat auton luonteesta.

Hieman enemmän tehoa

Juke Nismon kojelaudan alla on Nismon virittämä versio Nissanin turboahdetusta ja suoraruiskutuksella varustetusta 1,6-litraisesta bensiinimoottorista. Voimanlähde kehittää nyt tehoa 200 hv ja vääntöä 250 Nm aikaisempien 190 hv:n ja 240 Nm:n sijasta. Muutokset ovat varsin pieniä, mutta merkittävin seikka lienee se, että päästöt eivät tehon lisäyksestä huolimatta lisääntyneet. Juke Nismo kiihtyy 0-100 km/h parhaimmillaan manuaalivaihteilla 7,8 sekunnissa. Automaatilla sama tapahtuu 8,2 sekunnissa.Uuden mallin keskeisiin vahvuuksiin kuuluu myös entistä dynaamisempi ajo. Jäykemmäksi säädetyn jousituksen, urheilullisemman ja välittömämmän ohjauksen sekä parannetun luistoneston lisäksi Juke Nismoon (nelivetoversioon) on saatavissa R35 Nissan GT-R:stä tuttu vääntömomentin vektoriohjaus, joka parantaa pitoa ja kaarreajo-ominaisuuksia jakaen vääntömomenttia niin akseleiden kuin myös takapyörien välillä. Valittavissa on etuvetomalli kuusivaihteisella käsivaihteistolla tai nelivetoversio, jossa on Nismon virittämä, 7-nopeuksisella manuaalitilalla varustettu CVT-vaihteisto.

Nissan Juke Nismon hinnat lähtevät (1,6 DIG-T 4x2 manuaali) vajaasta 33 000 eurosta. Automaattivaihteisen hinnat lähtevät vajaasta 39 000 eurosta.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin