Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Adam 2013

Opel esitteli merkin perustajan mukaan nimetyn kokonaan uuden automalli Adamin Pariisin autonäyttelyssä 2012. Suomeen auto saatiin huhtikuussa 2013. Opel valmistaa Adamia tehtaallaan Eisenachissa, Saksassa, vaikka useimmat autonvalmistajat haluavat tehdä pieniä autoja Itä-Euroopassa, missä palkat ovat alhaisemmat.
Autoesittely Opel Adam 2013

Adam on persoonallinen pikkuauto, joka ei Opelin mukaan ammenna muotoja menneisyydestä vaan katsoo tulevaisuuteen. Adamissa on laadun tuntua esimerkiksi hallintalaitteissa. Kojetaulu on kuitenkin kovamuovia, vaikka verhoilu onkin tyylikäs. Adamin pystyy personoimaan monipuolisesti, sillä vaihtoehtoja niin sisustukseen kuin ulkokuoreen on runsaasti. 3,7-metrinen Adam soveltuu parhaiten kahdelle hengelle, sillä takaistuintilat ovat niukat. Leveyttä autolla on 1,72 metriä. 170 litraa vetävä tavaratila on syvä ja lyhyt.

Sivulta päin katsottuna kaikkein yllättävin piirre on korin päällä ”kelluva” katto, joka vaikuttaa visuaalisesti olevan irti korista varsinkin kaksivärisissä yhdistelmissä. Auton nimi on sijoitettu kromisena allekirjoituksena C-pilariin korostamaan auton ylellistä olemusta ja ainutlaatuisuutta. Keulalla on uusi siiven muotoinen Opel-logolla varustettu kromilista.

Sivulinjaa hallitsevat Opelin nykymallistolle tyypilliset kaaret oven alaosassa ja oven kahvaan liittyen, jotka on toteutettu samaan tyyliin kuin Astra GTC:ssä. Edessä perusmallia lukuun ottamatta LEDeillä toteutettu huomiovalot muodostavat Opelin nykyiseen tapaan siiven, ja myös takavaloina on LEDit (Slam-varustetaso).



Ohjaamo onkin hyvin samanlainen kuin Opelin suuremmissa ja kalliimmissa malleissa, kuten Astrassa ja Insigniassa. Adamissa on kromikehyksiset kronografeja muistuttavat mittarit ja kromatut katkaisimet.

Jokainen Adam on yksilö

Ulkovärejä on kaksitoista ja jo niiden nimet kertovat raikkaista, tuoreista ajatuksista ja nuorekkuudesta. Värien nimissä on yleisen mahtipontisuuden sijaan käännytty elokuvamaailmaan, sillä muun muassa ”Purple Fiction”, ”James Blonde” ja ”Saturday White Fever” kertovat auton värin. Auton avaimessa on sama väri kuin korissa. Korin lisäksi kattoon voi valita toisen kahdesta kontrastiväristä, jotka ovat ”I’ll be Black” ja ”White my Fire”.

Varustetasoja on kolme Jam, Glam ja Slam. Kaikkiin varustetasoihin saa erilaisia paketteja, kuten White, Black tai Extreme. Sen jälkeen voi lisätä tarrasarjoja ja lisäksi valittavana on 31 erilaista 15–18-tuumaista vannevaihtoehtoa. Suomessa Adamissa on aina vakiona vähintään 16-tuumaiset kevytmetallivanteet, joihin voi lisätä vielä korin värisiä tai vastakkaisia väriklipsejä joko heti auton ostettuaan tai myöhemmin. Kuvissa esiintyy Slam varustetason Adam.



Sisustus tarjoaa ostajalle yhtä monipuoliset mahdollisuudet oman persoonallisuuden esiin tuomiseen. Jo perusvärejä on neljä (musta, kaakao, violetti ja valkoinen), minkä lisäksi tarjolla on 15 erilaista istuinverhoilua nahkaa myöten. Oviin ja kojelautaan on valittavissa 19 panelointia. Ne voi tilata erikseen, joten Adamin sisustusta voi helposti muuttaa auton ostamisen jälkeenkin. Näistä paneloinneista 11 on auton korin värisiä ja kahdeksan kuvioituja, joista kahdessa on taustavalaistus, mikä on aivan uudenlainen varuste.

Adamin tunnelmavalaistuksessa voidaan käyttää yhtä väriä, tai sen voi säätää vaihtumaan jatkuvasti. Valoa saa myös kattoon, johon voi valita 64 LED-valon heijastaman tähtitaivaan vajaan 350 euron hintaan. Sen saa yhdistettyä vaikka pilviseen taivaaseen, minkä lisäksi kattoverhoilun vaihtoehtoina ovat syksyn lehdet ja ruutulippu. Yksivärinenkin verhoilu on saatavissa tai sitten voi päätyä lasiseen panoraamakattoon.


LED -tähtitaivaan kirkkautta voi säätää

Adam on ensimmäinen Opelin malli, jossa esitellään yhtiön uutta ajattelua edustava tietojärjestelmä IntelliLink (n. 300 €). Se liittää omistajan älypuhelimen ominaisuudet ajoneuvoon ja lisää niiden merkitystä. Esimerkiksi navigointi on ladattava kosketusnäytölle puhelimen kautta. Merkin mukaan järjestelmässä eri sovellusten käyttö on helpompaa ja joustavampaa kuin perinteisissä.

Turvallisuus ja moottorivaihtoehdot

Turvallisuusvarustukseen kuuluu muun muassa ajonvakautus, lukkiutumattomat jarrut, elektroninen jarrutasapainon säädin, hätäjarrutuksesta varoittavat jarruvalot, mäkipidätin, etu- ja sivuturvatyynyt, ikkunaturvaverhot, ISOFIX-lastenistuinten kiinnikkeet, vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin. Lisävarusteena voi valita tavallisen pysäköintitutkan taakse tai pysäköintiavustimen. Avustin ohjaa auton paikalleen, eikä kuljettajan tarvitse tehdä muuta kuin pitää auto liikkeellä ja vaihtaa vaihteita. Avustimen kanssa tulee katvehälytin (Side Blind Sport Alert, SBSA).


IntelliLink -näytön välityksellä voi katsoa vaikka videota USB -tikulta

Moottoriksi on tarjolla 1,2- tai 1,4-litrainen bensiinimoottori, joista jälkimmäisestä on olemassa kaksi viritysastetta. Tehoa on eri vaihtoehdoissa 51 kW (70 hv), 64 kW (87 hv) tai 74 kW (100 hv). Vaihteistona toimii viisivaihteinen manuaalilaatikko. Automaattia ei ainakaan tällä hetkellä ole tarjolla.

Opel Adamin hinnat alkavat 1,2-litraisella moottorilla varustetun Jamin 14 991,49 eurosta. Jamin vakiovarustukseen kuuluvat 16-tuumaiset kevytmetallivanteet, nahkaverhoillun ohjauspyörän lämmitin, audion ja vakionopeudensäätimen kytkimet ohjauspyörässä ja Bluetooth.

Glamin saa 1,2-litraisella moottorilla 16 482,15 eurolla ja 1,4-litraisella 64 kW:n (87 hv) tehoisella hinta on 16 990 euroa. Silloin ilmastointi vaihtuu automaattiseksi, mukana on lasinen panoraamakatto ja audio on monipuolisempi.

Mallisarjan huipulla on sporttisempi Slam, jonka perusmoottori on 1,4-litrainen ja hinta tasan tuhat euroa Glamia korkeampi. Vajaan 500 euron lisähintaan keulalle saa 74 kW (100 hv) kehittävän moottorin. Vakiovarustukseen kuuluvat edellisten lisäksi madallettu alusta ja 17-tuumaiset vanteet, tummennetut ikkunat ja LED-takavalot. Kuvien Slam varustetason Adamin hinta varusteineen jää hieman alle 20 500 euron. Lisävarusteita autossa on siis 2000 euron edestä.

Polttoainetta kuluu yhdistetyssä ajossa 5,0-5,1 l/100 km ja CO2-päästöjä syntyy 118-119 g/km. 70 hevosvoimainen Adam kiihtyy 0-100 km/h 14,9 sekunnissa, 87 hevosvoimainen 12,5 sekunnissa ja 100 hv 11,5 sekunnissa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin