Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Antara (2008)

Autoesittely Opel Antara (2008)

Antara luokitellaan keskikokoiseksi crossover-SUV:ksi eli autoksi, joka on kaupunkimaasturin ja tavallisen henkilöauton välimuoto. Samaan ryhmään kuuluvat esimerkiksi Mitsubishi Outlander ja Hyundai Santa Fe.

Antaraa valmistetaan Etelä-Koreassa, ja siinä onkin samoja piirteitä kuin sukulaismallissaan Chevrolet Captivassa (tunnetaan Etelä-Koreassa Daewoo Winstorm -nimellä), jota valmistetaan myös Etelä-Koreassa. Niillä on sama Theta-alusta ja samanlainen moottorivaihtoehtojen valikoima. Sukulaisuussuhteet johtuvat yrityskaupoista, joiden tuloksena saksalainen Opel ja korealainen Daewoo kuuluvat samaan General Motors konserniin.

Suomessa rekisteröitiin vuonna 2007 98 uutta Opel Antaraa. 140 hevosvoiman ja tilavuudeltaan 2,4 litran bensiinimoottorilla liikkuvan Enjoy Business Line -version saa omistukseensa noin 37 000 eurolla (toukokuu 2008). Kalleimpia ovat 3,2 litran V6-moottorilla varustetut Cosmo-versiot - 56 000 euroa. Diesel-mallien hinta vaihtelee 40 000 ja 50 000 euron välillä.

Antara on neliveto, jota myydään virtaviivaisella muotoilulla, innovatiivisella tekniikalla, mukavuudella ja monipuolisuudella. Antarassa on korkeat lokasuojan kaaret ja 17 tai 18 tuuman  kevytmetallivanteet. Sisätiloja markkinoidaan korkealaatuisilla kankailla, pehmeillä muodoilla ja kromatuilla yksityiskohdilla.

Moottorin voi valita kolmesta vaihtoehdosta: 2.4, 3.2 V6 ja 2.0 CDTI Ecotec. Varustelutasoja ovat Cosmossa ja Enjoy. Niiden vakiovarusteisiin kuuluu elektronisesti ohjattu nelivetoinen voimansiirto, joka jakaa voimaa etu- ja takapyörille tilanteen mukaan. ABS-järjestelmä sisältää myös kaarrejarrutuksen hallinnan (CBC) ja hätäjarrutustehostimen (HBA).

Ajonvakautusjärjestelmä (ESP®) sisältää vakiona luistoneston ja alamäkihidastimen (DCS). Perävaunun vakautusohjelma on vakiovaruste Enjoy- ja Cosmo-malleissa. Kaikkiin uuden Antaran moottorivaihtoehtoihin (paitsi 2.4-bensiinimoottoriin) kuuluu automaattinen tasonsäätöjärjestelmä, joka tekee perävaunun käytöstä mukavaa ja turvallista.

Enjoy-varusteluun kuuluu lisäksi säädettävä ja alas kääntyvä takapenkin selkänoja, 60:40-jaolla. Isofix-järjestelmä on reunimmaisissa takaistuimissa. Elektroninen ilmastointi (ECC) ja ajovaloautomatiikka (ALC) ja nahkainen ohjauspyörä sekä vaihdetanko löytyvät myös. Tavaratilan koko säätyy 420-1420 litran välillä.

Cosmossa on vakiona hieman enemmän hyöty- ja ylellisyysvarusteita: ajotietokone, sadetunnistin, vakionopeudensäädin, pysäköintitutka, tummennetut takaikkunat, kromatut ovenkahvat ja pakoputki. Erittäin jäykkä kori, korkea istuma-asento, kokoonpainumisvyöhykkeet ja vääntöjäykkyys lisäävät matkustajien turvallisuutta. Molempiin malleihin saa navigointijärjestelmän 2300 eurolla.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin