Autoesittely Opel Astra 1998-2004 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Astra 1998-2004

Toisen sukupolven Astra (Astra G) esiteltiin helmikuussa 1998, ja se tuli myyntiin Suomessa maaliskuussa. Astra oli kasvanut selvästi kooltaan.
Autoesittely Opel Astra 1998-2004

 

Akseliväli oli 10 cm aikaisempaa pitempi. Alustarakenteet oli uusittu ja niissä käytettiin nyt paljon kevytmetallia. Kori oli aluksi kokonaan sinkitty, mutta vähin äänin täyssinkityksestä luovuttiin syksyllä 2001. Pääosin pelti toki oli senkin jälkeen sinkittyä.

Astra tuli aluksi markkinoille 3- ja 5-ovisena viistoperämallina sekä Caravan-farmarina. 3-ovinen oli muodoltaan hieman coupemainen. Kansainvälisesti viistoperä oli yllättävänkin selkeästi suosituin korimalli, mutta suomalaisten suosikki oli Caravan. Se oli edelleenkin tehty ennen kaikkea tilavaksi, vaikka useimmat valmistajat tekivät malleistaan linjakkaita elämäntapafarkkuja.

Astran moottorivalikoima oli tuttu: 1.6 Eco (75 hv), 1.6 16V (100 hv), 1.8 16V (115 hv), 2.0 16V (136 hv), 1.7 DTL (68 hv) ja 2.0 DI 16V (82 hv).

Vuoden 1998 lopussa Astra-perheeseen liittyi jälleen sedan. Se oli edelleenkin varsin lyhyt: pituus oli kasvanut vain yhdellä sentillä, viistoperässä kasvua oli 13 cm. Tavaratila oli pienentynyt 500 litrasta 460:een.

Astran perusmalli oli Club. Sen varusteluun sisältyi mm. lämmitettävät sähköpeilit, kauko-ohjattava keskuslukitus, 2 turvatyynyä ja ABS-jarrut. Säädettävä ohjauspyörä oli aluksi vakiona, mutta osien puutteen takia osa Suomeen tuoduista jäi ilman tuota varustetta ensimmäisinä vuosina. Astrassa oli runsaasti sisustusvaihtoehtoja, joista vain osaa tuotiin Suomeen.CDX:ssä verhoilu oli plyysiä ja vakiovarusteena oli mm. sumuvalot, sähkölasit edessä ja nahkaratti. Ulkoa CDX:n erotti kromireunaisesta etusäleiköstä.  Sportissa oli urheiluistuimet, kovempi jousitus, sumuvalot ja sähkölasit edessä. Kaikkiaan varuste-erot mallien välillä olivat hyvin vähäiset.

Opelin 100-vuotisjuhlien kunniaksi esiteltiin maaliskuussa 1999 Edition 100-mallit. Astrassa siinä oli ilmastointi, aluvanteet, sähkölasit edessä ja erikoisverhous. Vuotta myöhemmin tunnukseksi vaihtui Edition 2000. Siinä oli aikaisemman lisäksi sivuturvatyynyt. Tässä vaiheessa suunnilleen vastaava CDX-varustelu jäi Suomen malliohjelmasta pois. Vuonna 2001 mallin tunnus oli Edition II.

Lokakuussa 2000 Clubin korvasi Comfort, jossa oli samat varusteet ja uusi verhoilukangas. Samaan aikaan vuosimalliin 2001 Econ teho kasvoi 85 hevosvoimaan, 1.8-litraisen 125 hevosvoimaan, 1.7 DTI:n 75 hevosvoimaan ja tehokkaammaksi dieselvaihtoehdoksi tuli 2.0 DTI (100 hv). Keväällä 2001 korvattiin 2,0-litrainen bensakone 2,2-litraisella (147 hv).

Lokakuussa 2001 Edition II korvattiin Elegancella, jossa oli ilmastointi, sähkölasit, kevytmetallivanteet ja uusi verhoilu.

Vuosimallin 2003 Elegancessa oli lisäksi sivuturvatyynyt, pääturvatyynyt, aktiivinen pääntuki ja kojelaudan puujäljitelmäkoristeet.

Kesällä 2002 Astraan tuli tehokkaimmaksi dieselvaihtoehdoksi 2.2 DTI (125 hv).

Vuosimallin 2003 Astrassa oli korin väriset oven kahvat sekä Sportissa tummennetut ajovalot. Kromattu etusäleikön reunus oli Elegance- ja Sport-malleissa. Vuosimallissa 2004 tummennetut ajovalot oli myös Comfortissa.

Sport-mallissa oli lisäksi vakiona kevytmetallivanteet. Sportin kojelaudassa uutta olivat valkopohjaiset mittarit ja alumiinikoriste keskiosassa. Istuimessa oli ristiselän tuen säätö ja myös matkustajalla korkeussäätö.

Vuoden 2004 mallistossa Suomessakin oli tarjolla Astra Njoy, jossa oli Comfort-varusteiden lisäksi ilmastointi, ja etusäleikön kromilista.

Vuoden 1999 lopussa Astrasta esiteltiin Bertonen muotoilema Coupé ja vuonna 2001 Cabrio. Coupen moottorit olivat 1.8, 2.2 sekä 2.0 Turbo (190 hv), joka oli myös 200 hv-versiona Caravan OPC Turbo-mallissa. Näiden lisäksi Astra-perheeseen voidaan tietysti laskea kuuluvaksi myös tila-auto Zafira.Astran parhaat kilpailijat olivat Golf ja Mégane. Lisäksi nyt myös Ford oli vahvasti mukana luokan parhaimmistossa Focuksellaan. Astran selkeimpiä valtteja kilpailussa oli taloudellisuus ja ketteryys. Myös ajettavuus oli kunnossa. Tilat ovat hyvät, etenkin farmarin tavaratila on suurempi kuin monessa isommassa kilpailijassa.

Hieman tasoitusta Astra joutui antamaan turvallisuudessa ja hieman arkisessa ulkonäössään. Myös rengasmelu on parhaita kilpailijoita kovempi. Astra oli Suomen eniten myyty automalli 1999-2001, mutta sen jälkeen myynti suorastaan romahti kilpailukyvyttömän hinnan ja uusien kilpailijoiden takia. Käytettyinä Astrat ovat kohtuullisen hintaisia.

Astra G:ssä esiintyneitä vikoja on mm. venttiilinvarren tiivisteistä johtuva öljynkulutus, alustamassan halkeilu takapyörän koteloissa, taka(levy)jarrujen ruostuminen, kostuvat ajovaloumpiot, nopeasti tehonsa menettävät takaiskunvaimentimet, ruostuva takaäänenvaimennin (erit. 2.0) ja vioittuva nokka-akselin asentotunnistin (2.0) ja moottorin lämpötilatunnistin. Myös moottorinohjausyksiköitä on jouduttu vaihtamaan. Kokonaisuutena laatu oli kuitenkin paljon edeltäviä malleja parempi ja Astra G sijoittuu jopa hieman keskiarvon paremmalle puolelle katsastustilastoissa.

Astran seuraaja esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä 2003, mutta myyntiin se ehti vasta keväällä 2004 viistoperämallina.Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin