Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Corsa 2013

Opel uudisti Corsan kahdessa vaiheessa, ensin päivitettiin tekniikka vuoden 2010 puolella ja hieman myöhemmin vuonna 2011 auton ulkonäkö. Samalla pikkuautoon tuli lisää valinnanvaraa, tehokkaampia moottoreita sekä uusi ecoFLEX-vaihtoehto.
Autoesittely Opel Corsa 2013

Syksyllä 2006 myyntiin tulleen nykyisen Corsa-sukupolven muotoiluun haettiin samoja piirteitä, jotka Opel toi mallistoonsa Insignian ja nykyisen Astran myötä.

Etuvaloissa on sama kotkan katse kuin muissakin uusissa Opel-malleissa aina siivenmuotoista huomiovaloa myöten. Jäähdyttäjän säleikön alaosa on aiempaa leveämpi.
 
Sisustuksessa suurimmat muutokset näkyvät eri pinnoissa ja materiaaleissa. Ohjaamoon on yritetty tuoda nuorekasta värikkyyttä, sillä Enjoy varustetason sisustukseen voi valita teräksen sinisen tai tabascon oranssin verhoilun.



Uudistuksen myötä Suomessa tuli myyntiin Corsa Color Edition. Varustetason erikoispiirteitä ovat kaksivärisyys ja pirteät värisävyt. 17-tuumaisten kevytmetallivanteiden lisäksi autossa on vakiona urheilullisempi alusta. Ulkoisia tunnusmerkkejä ovat myös tummennetut ikkunat ja kromattu ovaalinmuotoinen pakoputken ulostulo. Korin väriin sävytetyt istuimet antavat vakiota enemmän sivuttaistukea.

Vakio- ja lisävarusteita

Lisävarusteena autoon voi valita mukautuvat valot, jotka kääntyvät tien mukaan ja muuttavat valotehoa eri ajotilanteissa. Corsassa mukautuvien valojen myötä tulee auton ulkonäköön lisäannos urheilullisuutta, sillä niiden myötä etu- ja takavalot on tummennettu. Suomen talvea ajatellen mukava vakiovaruste on ohjauspyörän lämmitys. Talvipakkasella ohjauspyörä lämpiää 34 asteeseen. Varustetasot ovat Life, Enjoy, Black Line ja OPC.



Corsassa on mäkilähtöavustin, joka auttaa lähtemään liikkeelle, kun tie on jyrkemmässä kuin 1,5 asteen kulmassa. Kun jalka nostetaan jarrupolkimelta, avustin pitää jarrupainetta vielä hetken päällä, kunnes kuljettaja ehtii siirtää jalan kaasupolkimelle.

Moottorit

Bensiinimoottoreita on tarjolla neljänä eri kokoluokkaa. Pienin on 1.0-litrainen ecoFLEX, joka tuottaa tehoa 65 hv. Seuraavina on vuorossa 1.2 ecoFLEX 85 hv, 1.4-litrainen ecoFLEX ja Twinport 100 hv (päästöt 124 g ja 143 g) ja tehoversio OPC:n 1.6 Turbo 192 hv.

Dieselmoottorit ovat 1.3 CDTI ecoFLEX 95 hv ja 1.7 CDTI ecoFLEX 130 hv. Automaattisammutuksen avulla pienikulutteisimman eli uusimman 1,3 CDTI ecoFLEXin keskikulutus on Opelin mukaan 3,5 l/100 km ja sen mukaiset hinnaston mukaiset CO2-päästöt ovat 88 g/km. Moottorissa on tehoa 95 hv ja vääntöä 190 Nm, joka on käytettävissä käyntinopeusalueella 1750 – 3250 r/min.

Automaattivaihteisto on tarjolla 1,4-litraisen Twinport moottorin yhteyteen. Tehokkaamman dieselmoottorin ja OPC-version yhteydessä vaihteisto on 6-vaihteinen manuaali. Muiden moottoreiden yhteydessä manuaalilaatikossa on viisi vaihdetta.

Hinnaston huipulla on kolmiovinen Corsa OPC:hen perustuva Nürburgring Edition, jossa 1.6-litrainen turbomoottori on saanut tehonlisäystä 18 hv. Teho on kasvanut siis 192 hevosvoimasta 210 hevoseen.


 
Lisäteho on saavutettu moottorinohjausyksikön säädöillä, modifioidulla turboahtimella sekä urheilullisella pakoputkistolla. Suurin vääntömomentti on myös nostettu 250 Nm:in ja 280 Nm on käytettävissä yliahtotoiminnolla. Corsa OPC Nürburgring Edition kiihtyy 0-100 km/h 6,8 sekunnissa ja saavuttaa 230 km/h huippunopeuden. Opel sanoo auton kiihtyvän 80-120km/h viitosvaihteella 6,2 sekunnissa.

Alustaan on myös tehty muutoksia. OPC:tä matalampi auto on varustettu uusilla Bilsteinin jousilla ja iskunvaimentimilla sekä uusilla kevyemmillä Brembon etujarruilla. ABS-jarrut, luistonesto ja elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on pitänyt uudelleen kalibroida sopivaksi auton kokoonpanoon.

Opel Corsan hinnat alkavat 13 391 eurosta (1.0 ecoFLEX Life 3.ov). 1,3 CDTI ecoFLEX (95 hv) mallin hinnat alkavat 17 845 eurosta. Kallein malli on hinnaston mukaan OPC Nürburgring Edition, joka maksaa 30 857 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin