Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Insignia 2009

Vuoden auto –tittelin voittanut Opel Insignia on suuri askel vanhoilliseen Vectraan verrattuna.
Autoesittely Opel Insignia 2009

Houkuttelevasti muotoiltu, 4,8-metriseksi kasvanut auto pyrkii tavoittelemaan myös menetettyjä Omega-asiakkaita. Sisätilat eivät kuitenkaan ole merkittävästi kasvaneet Vectraan verrattuna, vaan lisäpituus on käytetty lähinnä turvallisuuden hyväksi.

Insignian laatuvaikutelma on erittäin korkeatasoinen. Sisustuksessakin on päästy eroon Opeleita usein vaivaavasta pappamaisuudesta. Viimeistely on laadukasta tavaratilaa myöten. Veistosmaisesta ulkomuodosta löytyy kiinnostavia yksityiskohtia vielä pidemmänkin silmäilyn jälkeen.

Insignian 4- ja 5-oviset korimallit ovat ulkoisesti lähes identtiset. Helpoimmin ne erottaakin 5-ovisen takalasinpyyhkimestä. Tavaratilaa on reilusti varsinkin pituussuunnassa, mutta varsinkin sedanissa lastausaukon pienuus haittaa tilan hyödyntämistä.

Farmarimalli Sports Tourer on pituudeltaan peräti 4,91 metriä. Muotoilustaan huolimatta se tarjoaa varsin hyvät farmaritilat. Insignian istuimet ovat muotoilultaan onnistuneet. Takaistuimella pääntilaa on niukasti farmarimallia lukuun ottamatta ja taakse madaltuvan oviaukon takia päätä joutuu kallistamaan tavallista enemmän.

Insignia esittelee lisävarusteena muutamia ennennäkemättömiä innovaatioita. AFL-valojärjestelmä mahdollistaa valokeilan suuntaamisen automaattisesti yhdeksään eri asentoon ajotilanteen mukaan. Monissa autoissa jo aikaisemmin esiteltyjen kaarrevalotoimintojen lisäksi AFL mm. leventää valokeilaa kaupunkiajossa ja huolehtii pitkien valojen vaihtamisesta.

Tuulilasiin sijoitettuun laajakulmakameraan perustuva Opel Eye –kamerajärjestemä tunnistaa liikennemerkit ja varoittaa kuljettajaa mm. ylinopeudesta tai ohituskiellosta. Lisäksi kamerajärjestelmään sisältyy kaistavahtitoiminto, joka varoittaa kaistaviivan ylityksestä yli 60 km/h nopeudessa.

FlexRide-alustajärjestelmä sopeuttaa alustan ajo-olosuhteisiin. Järjestelmässä kuljettaja valitsee vakio-, Sport- tai Tour-ohjelman. Elektroninen iskunvaimentimien säätö muuttaa proportionaaliventtiileihin perustuvaa vaimennusta jopa 100 kertaa sekunnissa. Ohjelman valinta vaikuttaa myös kaasupolkimen, ohjauksen ja ajonvakautuksen reagointiin.

Insignian moottorivalikoimassa on heti alussa yhdeksän vaihtoehtoa. Bensakoneista mielenkiintoisimpia ovat turboahdetut 1,6- ja 2,0-litraiset. Etenkin pienemmän luvataan olevan suorituskykyynsä verrattuna taloudellinen. Dieselit ovat 2,0-litraisia ja tarjolla on neljä eri tehovaihtoehtoa. Kolmen pienitehoisemman ilmoitettu kulutus on sama. Kaikissa dieseleissä on säätyväsiipinen turbo ja hiukkassuodatin. Insignia on tarjolla myös nelivetomallina.

Varustetasoja on Suomessa kolme. Perustasolla Essentiassa on vakiona mm. ajonvakautus, aktiiviset pääntuet ja manuaalinen ilmastointi. Editionissa on lisäksi mm. alumiinivanteet, nahkaratti, automaatti-ilmastointi ja sivuturvatyynyt takaistuimella. Cosmo-varusteita ovat mm. sadetunnistin, Bi-Xenon-valot ja farmarissa sähkötoiminen takaluukku.

Insignia antaa kaivattua piristystä paitsi talousvaikeuksien keskellä kamppailevalle valmistajalleen, myös keskiluokan automarkkinoille. Insignia on erinomainen auto, joka on hinnoiteltu kilpailukykyisesti. Suomessa hinnat alkavat 25 900 eurosta. Ehkä suosituimmaksi nouseva 130-hevosvoimainen diesel maksaa halvimmillaan 29 650 euroa. Farmarin lisähinta sedaniin verrattuna on 1 250 euroa.

Vertailuun otettiin Honda Accord ja Ford Mondeo.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin