Autoesittely Opel Insignia 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Insignia 2013

Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa virallisesti esitellyn uudistuneen Opel Insignian suurimmat muutokset löytyvät ohjaamosta. Ajo-ominaisuuksien osalta parannuksia on tehty iskunvaimennukseen, kallistuksen vaimennukseen ja ohjaukseen. Myös melutaso on merkin mukaan alentunut.
Autoesittely Opel Insignia 2013

Opel Insignian kehitystyössä keskityttiin ohjaamoon, josta haluttiin tehdä ylellisempi ja nykyaikaisempi. Muuttuneen ergonomian myötä konsolissa on vain muutama säädin, joilla käytetään tietoviihdejärjestelmää ja ilmastointia. Värillisen 8-tuumaisen kosketusnäytön käynnistysvalikon kautta kuljettaja pääsee kaikkiin toimintoihin, kuten radioon, älypuhelimen käyttöön tai kolmiulotteisen navigaattorin ohjelmointiin. Niitä voi käyttää myös äänikomennoilla tai istuinten väliin sijoitetulla ohjauslevyllä. Valaistu ohjauslevy reagoi sormen liikkeisiin ja tekee tietoviihdejärjestelmän käytöstä varsin helppoa. Järjestelmää voi käyttää myös uuteen ohjauspyörään sijoitetuilla katkaisimilla tai ääniohjauksella. Myös mittaristo on saanut uuden ilmeen.Ulkoisiin muutoksiin kuuluu muun muassa uudistunut jäähdyttäjän säleikkö, joka on aiempaa leveämpi ja matalampi. Opelin merkki on vähän huomaamattomampi ja sen molemmin puolin on uudelleen suunnitellut valot. Parhaissa malleissa niissä on kaksoisksenonit ja mukautuva AFL+-valojärjestelmä. Monissa malleissa on myös LED-huomiovalot.

Sivulta katsoen porras- ja viistoperäiset Insigniat on aiempaa helpompi erottaa toisistaan, sillä takaluukkua ja -spoileria on muutettu. Viisiovisessa mallissa kattolinja jatkuu aina integroituun spoileriin saakka ja auto näyttää coupémaiselta. Suurimmat ulkoiset muutokset ovat Insignian takaosassa, missä leveä kromikoriste yhdistää kaksiosaiset LED-takavalot.

Uudistuksen yhteydessä Opel Insignian perusvarustelua on kohennettu. Nyt siihen kuuluu lähtötasosta alkaen muun muassa nahkapäällysteinen ohjauspyörä, mukavuusistuimet, monipuolinen audio ja puhelimen kädet vapaana toiminto. Uudistuksen myötä turvallisuusvarusteluun lisättiin takana poikittaisesta suunnasta tulevasta liikenteestä varoittava järjestelmä.Voimanlähteet

Edelleen kehitetty 2,0 CDTI -turbodieselin saa Insigniaan 88 kW (120 hv) tai 103 kW (140 hv) tehoisena. Molemmat vaihtoehdot tarjoavat ahtopaineen ylipainetoiminnolla suurimmillaan 320 Nm ja 370 Nm vääntömomentin. Neli- ja viisiovisten Insignioiden yhdistetty kulutus näillä voimanlähteillä on 3,7 l/100 km (Sports Tourer 3,9 l/100 km) ja hiilidioksidipäästöt vastaavasti 99 g/km (Sports Tourer 104 g/km).

Mikäli haluaa enemmän voimaa, voi valita nykymallistoonkin saatavan kaksoisahdetun 2,0 BiTurbo CDTI:n, jonka suurin teho on 143 kW (195 hv) ja vääntömomentti on 400 Nm.

Bensiinimoottoreista Insigniaan on saatavilla kaksi uutta suorasuihkutusmoottoria (SIDI = Spark Ingnition Direct Injection). Pienempi 1,6 SIDI Turbo on sama voimanlähde, joka esiteltiin keväällä uuteen Cascadaan. Moottori kehittää 125 kW (170 hv) ja suurin vääntömomentti on 260 Nm, joka nousee hetkellisesti ahtimen ylipainetoiminnolla arvoon 280 Nm. Vielä tehokkaampi vaihtoehto on 2,0 SIDI Turbo, jossa on tehoa 184 kW (250 hv) ja suurin vääntömomentti on 400 Nm. Tehokkaamman moottorin yhteyteen saa myös nelivedon ja molempien SIDI-moottorien yhteyteen voi valita kuusivaihteisen käsivalintaisen vaihteiston sijaan uuden 6-vaihteisen automaatin.

Perustasolla tarjottavaa ahdettua 1,4-litraista bensiinimoottoria on kehitetty edelleen ja nyt se täyttää ensi vuonna voimaan astuvat Euro 6 määräykset. Parannusten myötä 103 kW ja 200 Nm kehittävä moottori kuluttaa 5,2 l/100 km (Sports Tourer 5,6 l/100 km) ja CO2-päästöt ovat 123 g/km (Sports Tourer 131 g/km).

Varustetasot ja hinnat

Aiempi perusvarustelu Pro on jätetty uudistuneesta Insigniasta kokonaan pois ja nyt on noustu uudelle tasolle, jolloin valittavana ovat Edition ja Sport. Vuosimallin 2014 myötä Edition-varustetason saa samaan hintaan kuin aiemman Pron ja Edition-varustelu on aiempaa kattavampi.

Hinnat alkavat 1,4 Turbo Edition Hatchbackin 26 930,40 eurosta (Sports Tourer 28 131,25 €). Perusvarustukseen ovat jo aiemmin kuuluneet muun muassa kevytmetallivanteet, kyynärnoja takana suksiluukulla, pysäköintiapu edessä ja takana ja sähköinen lisälämmitin dieselmoottorisissa malleissa. Uudistumisen myötä varustukseen kuuluu lisäksi sähkötoiminen käsijarru, sähkösäätöinen kuljettajan istuin ristiseläntuen säädöllä, LED-päiväajovalot, kaksivyöhykkeinen automaatti-ilmastointi, digitaalinen kuljettajan tietokeskus ja kosketusnäytöllinen audiojärjestelmä.Sport-varustukseen kuuluu Edition-varustetason lisäksi vakiona 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, tummennetut takasivuikkunat ja takaikkuna, Sports Tourereissa sähköinen takaluukku, mukautuvat kaksoisksenonit, OPC Line-paketti ja uutena varusteena älyavain. Insignia Sportien hinnat alkavat 1,4 Turbolla varustettuna 29 296,37 eurosta (Sports Tourer 30 540,77 €).

Hinnat alkavat 88 kW:n (120 hv) moottorilla varustettuna 28 992,73 eurosta (Sports Tourer 29 993,11 €) ja tehokkaamman 2,0 CDTI-moottorin lisähinta on tuhat euroa. Uudella 1,6 SIDI Turbo -moottorilla (125 kW/170 hv) varustettuna Insignia maksaa Edition-varustein viisiovisena 30 578,90 euroa.

Country Tourerin hinnat alkavat käsivalintaisella vaihteistolla varustetun 120 kW (163 hv) kehittävän 2,0 CDTI:n 39 994,19 eurosta. Automaattivaihteistolla ja 143 kW (195 hv) tehoisella 2,0 CDTI BiTurbolla varustettuna hinta on 43 997 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin