Autoesittely Opel Meriva 2014 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Meriva 2014

Opelin kaappariovinen tila-auto Meriva on uudistunut mallivuodelle 2014. Ulkoiset uudistukset ovat melko kevyitä ja suurimmat muutokset ovatkin tulleet moottoripuolelle. Uudistuminen on myös lisännyt vakiovarustemäärää, vaikka hinnat ovat hieman laskeneet.
Autoesittely Opel Meriva 2014

Kolme vuotta sitten Opel yllätti Merivalla, jonka linjat ja ratkaisut toivat jotain täysin uutta kompaktien tila-autojen luokkaan. Kyljen aaltomainen muoto tuo lisää valoa matkustamoon ja takaa saranoitu takaovi helpottaa auton käyttöä monella tavalla.

Edestäpäin katsottuna uudistuneessa Merivassa on paljon samaa näköä kuin viime syksynä esitellyssä Insigniassa. Uudessa jäähdyttäjän säleikössä on enemmän kromia, jota käytetään myös etusumuvalojen kehyksissä. Myös kylkien aaltomaista ikkunalinjaa korostetaan nyt kromilistalla. Etuvaloja on muotoiltu hieman uudelleen ja LED-huomiovalot ovat varustetasosta riippuen joko vakio- tai lisävaruste. Sama linja jatkuu takana, missä on uudet energiaa säästävät LED-valot.Sisätilojen uudistukset keskittyvät viihteeseen

Ainutlaatuisen oviratkaisun ansiosta takaistuimelle on helpompi liikkua ja lastenistuimien kiinnittäminen sujuu kätevämmin kuin monissa muissa autoissa. Nyt Merivaa on kehitetty edelleen nostamalla audioiden ja tietoviihdejärjestelmien tasoa. Jo perustason radioissa on CD-soitin ja mahdollisuus yhdistää USB-liittimen kautta ulkopuolinen soitin. Kuusi kaiutinta varmistaa hyvän äänentoiston.

Saatavana on myös Opelin uutta tietoviihdetekniikkaa, joka on otettu sittemmin käyttöön myös uudistuneessa Insigniassa. Opelin uudessa IntelliLink ympäristössä voidaan käyttää räätälöityjä sovelluksia ja muun muassa käyttöohjekirja on digitaalisessa muodossa ja luettavissa kosketusnäytön kautta. IntelliLinkin avulla oman älypuhelimen voi yhdistää auton järjestelmään.Merivan monikäyttöisyyttä on kehitetty edelleen, sillä matkustamossa on peräti 32 erilaista lokeroa ja säilytystilaa. Vakiovarusteisiin kuuluva sähköinen käsijarru säästää omalta osaltaan tilaa ja suo lisämahdollisuuksia tilojen järjestelyyn. FlexRail tilojen jakojärjestelmää on kehitetty edelleen niin, että takana keskellä istuvan jalkatilat ovat kasvaneet.

Uudistuksen myötä Merivaan on tullut vakioksi kevytmetallivanteet, 7-tuumainen värinäyttö ja CD600 IntelliLink radio/CD-soitin, jossa on puhelimen kädet vapaana toiminto.

Opel Merivan tullessa myyntiin siihen saa kattavan mukavuus- ja näkyvyyspaketin kampanjahintaan vajaalla 700 eurolla. Pakettiin kuuluvat automaatti-ilmastointi, pysäköintiapu eteen ja taakse, tummennetut takasivuikkunat ja takaikkuna ja sadetunnistin.

Voimanlähteet ja uudet hinnat

Opel Merivan moottorin voi valita kolmella eri polttoaineella toimivana. Bensiini- ja dieselmoottorien lisäksi Merivaa valmistetaan myös nestekaasulla toimivana. Lähes kaikki Merivan moottorit täyttävät nyt syyskuussa 2015 voimaan astuvat Euro 6 -päästömääräykset.

Opel esitteli uuden sukupolven 1,6 CDTI dieselmoottorin ensimmäisenä Zafira Tourerissa ja nyt se otetaan käyttöön myös Merivassa. Uudella 1,6 CDTI -moottorilla korvataan Merivan aiemmat 1,3 CDTI sekä 1,7 CDTI -moottorit. Kokonaan kevytmetallisessa moottorissa käytetään uusimman sukupolven yhteispaineruiskutusta ja säätyväsiipistä ahdinta.Ensimmäisenä version 1,6 CDTI -moottoreista Meriva saa keulalleen 100 kW (136 hv) kehittävän vaihtoehdon. Uusi moottori kehittää 6 hv ja 20 Nm enemmän kuin aiempi 1,7 CDTI, mutta kulutus on saatu laskemaan. Tällä moottorilla varustettuna yhdistetty kulutus on 4,4 l/100 km ja CO2-päästöt 116 g/km. Kiihdytys 0-100 km/h vie aikaa 9,9 sekuntia ja huippunopeudeksi luvataan 197 km/h. Lähitulevaisuudessa Meriva tulee saataville myös 1,6 CDTI -moottorin 81 kW (110 hv) tehoisella versiolla varustettuna. Tuon moottorin kanssa yhdistetty kulutus on 3,8 l/100 km ja sen CO2-päästöt ovat 99 g/km.

Toistaiseksi tuotantoon jäävä automaattivaihteiston kanssa käytettävä 1,7 CDTI (81 kW) on Suomessa Merivan ainoa jäljellä oleva Euro 5 -tason moottori.

Suomeen tuotavissa Merivoissa on bensiinimoottorina aina 1,4-litrainen turbo. Laajalla käyntinopeusalueella käytettävissä olevan vääntömomentin tarjoavan 1,4 litran turbomoottorin voi valita 88 tai 103 kW (120 tai 140 hv) tehoisena. Meillä 88 kW tehoinen tulee 6-vaihteisen käsivalintaisen vaihteiston kanssa ja tehokkaamman moottorin yhteydessä on 6-vaihteinen automaatti.

Hinnat alkavat 1,4T (88 kW) Enjoyn 21 393,83 eurosta, mikä on noin 600 euroa vähemmän kuin ennen. Automaattivaihteisena tehoa on enemmän (103 kW) ja hinta on 23 889,61 euroa. Uudella 100 kW:n tehoisella 1,6 CDTI-moottorilla varustettuna Meriva maksaa 22 995 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin