Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Mokka 2013

Hyvin menestynyt Nissan Qashqai on saamassa kilpailijoita monelta valmistajalta. Opel Mokka on ainakin ulkomuodoltaan hieman maasturimaisempi näkemys aiheesta.
Autoesittely Opel Mokka 2013

Opel Mokka on suunniteltu yhteistyössä Saksan ja Korean välillä, ja se valmistetaan sisarmallinsa Chevrolet Traxin rinnalla Koreassa. Samaa autoa myydään Pohjois-Amerikassa nimellä Buick Encore. Mokan perustekniikka on yhdistelmä Corsan ja Astran ratkaisuja. Pääpaino on etuvetoisissa malleissa, mutta rinnalla on myös kytkeytyvällä nelivedolla varustettuja versioita. Muotoilultaan Mokka istuu saumattomasti Opel-mallistoon. Muoto on tyylikäs ja ärsyttämätön.

4,28-metrisen Mokan tilankäyttö on tehokasta - jopa tehokkaampaa kuin Merivassa. Takaistuimella on tilaa enemmän kuin Qashqaissa tai Mitsubishi ASX:ssä ja suunnilleen saman verran kuin Skoda Yetissä. Kolmelle leveys ei kuitenkaan riitä.

Edessä tilat ovat huomattavan väljät lukuun ottamatta jalkatilaa, jota rajoittavat leveä keskitunneli ja kovin taakse sijoittuva kytkinjalan lepuutuspaikka. Polkimien liikerata on hieman pakettiautomainen ylhäältä alas. Etuistuimet ovat varsin hyvät. Selkänoja kaartaa kuitenkin yläosastaan taakse ja pääntuki jää kauas. Selkänojan säätö on portaallinen. Kuljettajan istuimeen sijoitettu lisävarusteinen kyynärnoja haittaa vaihteen vaihtamista ja turvavyön kiinnittämistä. Takaistuin on liioitellun kova, mutta muodoltaan kelvollinen ja korkealle sijoitettu. Kokonaisuutena takaistuimella on miellyttävät oltavat.Tavaratila on hieman em. kilpailijoita pienempi ja tavallista Golf-luokan kokoa. Korkealla olevan pohjan alla ei ole säilytyslokeroa, mutta tila lisävarusteiselle varapyörälle. Erillisistuimia tai muita näppäriä monikäyttöratkaisuja ei ole tarjolla. Istuinosat käännetään laajennettaessa ylös, jolloin lattia saadaan täysin tasaiseksi. Laajennetun tilan pituus on niukka.

Mokan perusmoottori on 1,6-litrainen (85 kW/115 hv). Modernimpi vaihtoehto on nelivetomallin ahdettu 1,4-litrainen (103 kW/140 hv). Dieselvaihtoehtona on 1,7-litrainen (96 kW/130 hv). Dieselin saa myös automaattivaihteisena.

Mokan varustetasot ovat Enjoy ja Cosmo. Enjoy tarkoittaa manuaali-ilmastointia, vakionopeussäädintä, lämmitettävää rattia ja bluetoothia. Cosmossa on lisäksi mm. 2-alueinen automaatti-ilmastointi, pysäköintitutkat, sadetunnistin, kaukovaloautomatiikka ja ajovalojen auto-asento. Pääosan Cosmo-varusteita saa Enjoy-malliin myös kahtena kohtuullisen hintaisena pakettina. Navigaattori ja ksenonvalot on saatavissa myös vain muiden varusteiden yhteydessä paketteina.Sisustus on tyylikäs ja Astran kaltainen. Laatuvaikutelma on korkeatasoinen. Radion äänenlaatu on heikko. Säilytystiloja matkustamossa on mainiosti. Vakionopeussäätimen kytkimet ovat hyvin käsillä ratissa. Keskikonsolin napit ovat pieniä ja tiiviisti sijoitettuja. Näistä omistaja kuitenkin oppii nopeasti löytämään tarvitsemansa.

Mokka on varsinkin perusmallina hinnoiteltu kilpailukykyisesti korkeaa maavaraa tarjoavien mallien joukossa. Matalammissa perheautoissa saa kuitenkin samalla rahalla korkeatasoisempia ominaisuuksia.

Auto maksaa edullisimmillaan 1,6 ecoFLEX-moottorilla 21 815,76 euroa. Nelivetoisen 1,4 T:n lähtöhinta on 26 476,65 euroa ja 1,7 CDTI ecoFLEXin puolestaan 25 477,61 euroa. Automaattivaihteiston lisähinta dieseliin on 1 500 euroa ja nelivetoinen Mokka Enjoy 1,7 CDTI ecoFLEX maksaa 28 588,12 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin