Autoesittely Opel Vectra (2008) | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Opel Vectra (2008)

Autoesittely Opel Vectra (2008)

Vectran edeltäjä Opelin mallistossa oli Ascona. Ensimmäinen Vectra tuli myytäväksi vuonna 1988, ja nyt on menossa kolmas sukupolvi, joka syntyi vuonna 2002 ja uudistui vuonna 2006. Eurooppalaisessa kokoluokituksessa Vectra kuuluu C/D-segmenttiin eli ylempään keskiluokkaan.

Vectralle on tyypillistä laaja valikoima erilaisia ja -tasoisia versioista, joten jos yhteen tykästyy, saattaa seuraavakin löytyä Vectroista. Perusmallissakin varustetaso on kattava. Vectra on sisältä kuitenkin yksinkertaisen ja karun näköinen. Muotoilua voi paikoin kutsua jopa kulmikkaaksi.

Vectran saa viistoperänä, sedanina ja farmarina. Sedanissa on tavaratilaa selkänoja ylhäällä 500 litraa ja selkänoja taitettuna ikkunatasoon 1050 litraa. Hatchbackissa tavaratila muuttuu näin: selkänoja ylhäällä 500 litraa, selkänoja taitettuna ikkunatasoon 1050 litraa ja selkänoja taitettuna kattoon 1360 litraa. Farmari kuljettaa suurimmillaan peräti 1850 litran kuorman.

Ultimate on Vectran perusvarustekokoonpanon nimi. Siihen kuuluu vakiona useita ajettavuutta parantavia ominaisuuksia, kuten  ajonvakautusjärjestelmä, ajonhallintajärjestelmä (IDS) sekä vakionopeuden säädin.

IDS parantaa hallittavuutta kaarteissa ajettaessa, kiihdytettäessä, ohjattaessa ja jarrutettaessa. Ajonvakautusjärjestelmä yrittää estää aliohjauksen esimerkiksi yllättävässä väistötilanteessa.

Valinnaisena saa ohjauspyörän liikkeiden ja ajonopeuden mukaan säätyvät AFL-ajovalot. Lisäksi lähi- ja kaukovalojen kantama  pitenee automaattisesti suurissa nopeuksissa. Check Control on myös valinnaisvaruste, jonka sähköisellä näytöllä on jäävaroitin, renkaiden ilmanpaineen valvonta ja ajotietokone.

Vectraan on tarjolla laaja valikoima Ecotec bensiini- ja dieselmoottoreita, joissa on pyritty alhaisiin päästöihin. Bensiinimoottoreista esimerkiksi 1,8 litran (140 hv) versioissa päästöt ovat tosin 170 g/km luokkaa, mutta dieseleissä 150 gramman luokkaa. Kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto on vakiovaruste kaikissa dieselmoottoreissa.

Viihteellisten valinnaisvarusteiden joukossa on cd/MP3-soitin, integroitu puhelin ääniohjauksella, ohjauspyörän säätimet,  Euroopan kattava navigointijärjestelmä ääniopastuksella. Erilliseen liitäntään voi yhdistää MP3-soittimen tai iPodin.

Farmari Vectra Wagon, jossa on 2,8 litran turboahdettu bensiinimoottori, maksaa laajahkon varustevalikoiman kera jopa 57 000 euroa. Tavallisemman Ultimate Edition version sedanin tai hatchbackin saa 26 000 - 28 000 eurolla ja edullisimman farmarin noin 28 000 eurolla (maaliskuu 2008).

Suomalaiset rekisteröivät ostivat vuonna 2007 407 Opel Vectraa ja 697 Vectra Station Wagonia.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin