Autoesittely - Perheenisän työsuhdeauto | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely - Perheenisän työsuhdeauto

Tamperelaisen Mikan nelihenkinen perhe etsi itselleen uutta autoa kiireettömästi ja pitkään. Lähes puolentoista vuoden ajan eri vaihtoehtoja katseltiin ja vertailtiin runsaasti.
Autoesittely - Perheenisän työsuhdeauto

Mikan perhe käyttää autoa joka päivä työmatkoihin ja kauppareissuihin sekä omiin ja lasten harrastuksiin viikoittain. Lisäksi perhe matkustaa usein isovanhempia tapaamaan. Kesäisin ajoja kertyy mökkireissujen ja satunnaisten pidempien kotimaan matkojen muodossa. Vuodessa ajokilometrejä kertyy yhteensä noin 18 000.

-Käytännössä arki ei aikataulujen puolesta mitenkään toimisi, jos ei olisi autoa. Töiden, lasten ja harrastusten vuoksi auto on ihan pakollinen kulkuväline perheessämme.

Uuden auton etsinnässä kriteerinä oli, että autossa on riittävästi tilaa koko perheelle ja perheen tavaroille kaikenlaisilla reissuilla. Käytännössä haussa oli siis farmariauto. Erityisesti mökkimatkoilla ja muilla lomareissuilla tavaratila on tarpeen. Turvallisuus oli myös yksi tärkeä valintakriteeri. Perheen aiempi farmariauto, Skoda Octavia Combi, ostettiin taannoin ensimmäisen lapsen syntymää silmällä pitäen. Silloin farmariautojen tavaratiloja jo mittailtiin aika ahkerasti, jotta lastenrattaat ja muut tavarat mahtuvat mahdollisimman vaivattomasti mukaan.

Mikan perheessä ainoastaan uusi auto tuli kysymykseen, sillä perhe etsi uutta työsuhdeautoa vanhan työsuhdeauton leasingkauden päättyessä. Yrityksen asettama auton hankintahinta oli enintään 40 000 euroa, joten uusi auto piti löytyä tähän hintaan. Koska auton ostoprosessi oli pitkä ja kiireetön, perhe ehti koeajaa monia autoja aina sen mukaan, kun uusia automalleja julkaistiin. Koeajettujen autojen listalla olivat BMW 3 Touring, Audi A4 Avant, Volvo V60, Skoda Superb, Ford Mondeo, Peugeot 508 SW, Mercedes-Benz B Sport Tourer, Citroen DS5, Skoda Octavia Combi, Volkswagen Passat ja vielä Volkswagen Golf. Matkan varrella vaihtoehdot vähenivät monista syistä.

-Joissakin autoissa oli aivan liian pienet tilat, vaihteistojen toimintaan emme olleet aivan tyytyväisiä ja jotkut eivät vaan muuten sytyttäneet, Mika listaa.

Loppujen lopuksi kärkikolmikkoon ylsivät BMW 3 Touring, Volkswagen Golf farmari ja Skoda Octavia Combi. BMW putosi kisasta verrokkeja pienemmän tavaratilan sekä kalliimman hinnan vuoksi. Golfin ja Octavian välillä kisan ratkaisivat lopulta varusteet.

- Octaviaan saimme mielestäni paremmat varusteet samalla rahalla. Lisäksi olin mieltynyt aiemmassa autossamme sähkösäätöiseen kuljettajan penkkiin muistilla ja tätä lisävarustetta Golfiin ei ollut mahdollista saada. Muutenkin ne varusteet, jotka vanhassakin autossa olivat, oli melkeinpä saatava myös uuteen autoon. Näin perheen valinta uudeksi autoksi oli pitkällisen prosessin jälkeen se vanha tuttu merkki ja malli, Skoda Octavia Combi 1.6 TDI DSG Elegance.

-Dieselautoon päädyimme, koska käyttöetuautossa vain polttoaineet tulee maksaa itse työnantajan maksaessa dieselveron. Meidän ajokilometreillä, dieselauton kuluttaessa bensa-autoa vähemmän ja dieselin ollessa litrahinnaltaan halvempaa, oli dieselauton valinta aika selkeä päätös. Kuitenkaan, alun perin emme edes ajatelleet ostavamme toista Skodaa, Mika naurahtaa, mutta uuden mallin tultua markkinoille se nousi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi ja lopulta kiilasi kärkeen.

Auton ostopäätös tehtiin sen verran äskettäin, että upouusi auto on vielä tilauksessa. Muutaman kuukauden kuluttua perhe kuitenkin saa nauttia uudesta autostaan!


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin