Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Peugeot 2008 2013

Peugeot laajensi crossover-mallistoaan esittelemällä Geneven autonäyttelyssä 2013 uuden kompaktin 2008-mallin. Katumaasturimaisuus on hyvin pitkälti kosmeettista, sillä auto tulee tarjolle vain etuvetoisena. 2008 perustuu 208:n tekniikkaan, mutta maavaraa on 25 mm enemmän. Ensimmäiset autot rantautuvat Suomeen kesäkuun aikana.
Autoesittely Peugeot 2008 2013

 


2008 on eräs Peugeotin nykymalliston linjakkaimmista tuotteista. 4,16-metrisenä 2008 on näppärän kokoinen. Tila on jaettu hieman eri lailla kuin kevään toisessa uutuusmallissa Renault Capturissa: 2008:ssa on pitempi tavaratila, mutta vastaavasti takaistuimen polvitila on pienempi. Pääntilaa takana on hyvin. Takaistuin on lautamainen, mikä taas mahdollistaa takaselkänojan kaatumisen täysin vaakasuoraan.

Tavaratilaa mahtuu takaistuimen ollessa käytössä 360 litraa. Kun takaistuimen molemmat puoliskot on otettu pois käytöstä, kasvaa tila melkein 1,2 kuutiometrin kokoiseksi. Tavaroiden lastausta ja siirtelyä tilassa auttavat viisi kiskoa, jotka ulottuvat takaovesta etuistuimiin. Kuusi kromattua tavarakoukkua auttavat kiinnittämään tavarat turvallisesti. Lisäksi tavaratilan laidoilla on pienet lokerot ja maton alla vielä 22 litran kokoinen tila. 



Etuistuimet 2008:ssa ovat hyvät. Sen sijaan ohjauspyörä on pieni ja mittaristo on sijoitettu erikoisesti sen yläpuolelle. Tämä toteutus jakaa varmasti mielipiteitä. Sisustuksessa on hieman arjen yläpuolelle nousevaa pirteyttä. Näkyvimmät pinnat on verhoiltu laadukkailla materiaaleilla, vaikka sisustus kokonaisuutena onkin halvahko.

Varustetasot

Suomen 2008 –mallisto koostuu versioista Access, Active ja Allure. Access-perusmallia lukuun ottamatta vakiovarusteena on 7-tuumainen värillinen kosketusnäyttö, jonka avulla katkaisimien määrää on voitu vähentää. Kosketusnäytön avulla voidaan hallita radiota, erilaisia musiikkilaitteita ja puhelimen kädet vapaana toimintoa. Lisäksi siinä on esivalmius navigaattorille.

Access-versiosta alkaen vakiona on ilmastointi, kaukosäätöinen keskuslukitus, tavaratilan valaistus, ESP-ajonhallintajärjestelmä ja ABS-jarrut, tasanopeussäädin nopeudenrajoittimella, radio/CD-soitin, ohjauspyörän korkeus- ja syvyyssäätö sekä sähkösäätöiset etusivuikkunat.

Myös kattokaiteet ja kaksiosaisena taittuva takaistuimen selkänoja kuuluvat vakiovarusteisiin. Mäkilähtöavustin on vakiona, lukuun ottamatta VTi 82 – ja HDi 70 FAP –moottorilla varustettuja versioita.

Active –mallistossa on lisäksi vakiona mm. monitoiminen kosketusnäyttö, Bluetooth, Jack- ja USB-liittimet, ajotietokone, kaukosäätötoiminnot ohjauspyörässä, etusumuvalot, nahkapäällysteinen ohjauspyörä sekä 16” kevytmetallivanteet.

Allure –mallistossa on lisäksi vakiona mm. automaattisäätöinen kaksialueinen ilmastointi, automaattiset tuulilasin pyyhkimet, sähkösäätöiset takasivuikkunat ja sähkötoiminen lapsilukko, kylkiä vasten taittuvat ulkopeilit, nahkapäällysteinen urheilullinen ohjauspyörä. Myös panoraamakatto ja peruutustutka kuuluvat vakiovarustukseen samoin kuin nahka/kangasverhoilu.



2008:aan on saatavilla lisävarusteena etenemiskykyä parantava GRIP CONTROL –järjestelmä. Kuljettaja voi valita tilanteeseen sopivan esiasetuksen keskikonsoliin sijoitetusta katkaisimesta. Tarjolla myös pysäköintiä helpottava Park Assist -pysäköintiavustin.

Moottorit ja hinnat

Moottoreina ovat edelleen kehitetyt HDi-dieselmoottorit, VTi-bensiinimoottorit sekä uusi, Peugeotin kolmisylinteristen VTi-  ja THP-bensiinimoottorien sukupolvi.

2008:n e-VTi, e-THP ja e-HDi-moottorit on varustettu Stop & Start -käynnistysautomatiikalla.. Stop&Startilla varustettu e-VTi 82 –moottori tulee Suomen mallistoon loppuvuodesta 2013.

Uudet 1,2-litraiset kolmisylinteriset VTi-moottorit pudottavat alhaisimmillaan bensiinimoottorisen 2008:n hiilidioksidipäästöt 99 grammaan kilometrillä. Edullisin versio 2008 VTi 82 Access maksaa veroineen 18 693,77 euroa. Active-tasoisena 2008 VTi 82:n hinta on 20 391,99 euroa ja parhaiten varusteltuna Allurena 22 395,57 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin