Autoesittely Peugeot 208 2012 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Peugeot 208 2012

Peugeotin suosittu pikkuauto uudistui mallivuodelle 2012 ja muiden uudistuneiden Peugeot mallien tapaan viimeinen numero on kahdeksan.
Autoesittely Peugeot 208 2012

Peugeot 208 on näppärää pikkuauto monenlaiseen ajoon. Vaikka kyseessä on pikkuauto, niin koeajossa olleella 115 hevosvoimaisella dieselmoottorisella 208:lla voisi taittaa hyvin hieman pidempääkin matkaa. Pelkäksi kaupunki kauppakassiksi sitä ei tarvitse luonnehtia. Varustetasoja on kolme Access, Active ja Allure. Koeajoautossa oli kattavin Allure varustetaso.

Vaikka ajo-ominaisuuksiltaan 208 tuntuu kokoaan isommalta autolta, on se mitoiltaan jopa kutistunut edeltäjäänsä verrattuna. Tilakilpailuun ei siis luokan parhaimmiston kanssa ole lähdetty. 3,965 m pitkän auton tavaratilaan mahtuu 285 litraa tavaraa perusasennossa (VDA). Tavaratila ei ole suurensuuri, mutta asiansa se ajaa kokoluokassaan.

Hallintalaitteet ja sisustus

Kaikissa 208-versioissa – Access-perusmallia lukuun ottamatta - on vakiovarusteena 7-tuumainen värillinen kosketusnäyttö, jonka avulla katkaisimien määrää on voitu vähentää. Kosketusnäytön avulla voidaan hallita radiota, erilaisia musiikkilaitteita ja puhelimen kädet vapaana toimintoa.

Kosketusnäytön käyttö on helpohko oppia, varsinkin jos on päässyt kokeilemaan nykyisiä kosketusnäytöllisiä älypuhelimia. Peugeotin mukaan kosketusnäyttöä voidaan käyttää huoletta myös hanskat kädessä, talvea ajatellen. Lisäksi näytön yhteydessä on esivalmius navigaattorille, jonka voi hankkia lisävarusteena noin 700 euron lisähintaan. USB-liitännän ja Bluetooth-toiminnon avulla voi älypuhelimen yhdistää melko helposti autoon. Puhelimen yhteystiedot tulevat näkyville kosketusnäytölle.Tehokkaimmalla dieselillä varustetun koeajoauton urheiluistuimet tukevat joka suuntaan niin kuin ralliautoperinteen omaavassa mallisarjassa pitääkin. Myös nahkapäällysteinen ohjauspyörä istuu kuin ajohanska käteen. Pitkäliikkeisen kytkimen käyttö vaatii hieman totuttelua, mutta kun sinuiksi pääsee, niin toiminta on moitteetonta. Vaihteet loksahtelevat paikoilleen vaivattomasti ja kuutosvaihteella pidempi matka taittuu ilman suurta vaihtelun tarvetta.

Sisustusmateriaalit ovat viimeistellyn oloiset, vaikkakin tiettyä kovamuovisuutta materiaaleissa on. Kovamuovia on käytetty kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin edeltäjässä.

Turvallisuus

Kaikissa Peugeot 208 -autoissa on vakiovarusteena ESP-ajonhallintajärjestelmä, jossa yhdistyvät vetoluistonesto ja ajonvakautus. Vetoluistonesto eli ASR alentaa moottorin vääntömomenttia ja käyttää tarvittaessa etujarruja yksittäin sutimisen estämiseksi. Ajonvakautus eli CDS valvoo auton ajolinjaa vertaamalla ohjauspyörän kääntökulmaa ja auton todellista kääntymistä. Näin järjestelmä havaitsee alkavan ali- tai yliohjautumisen.

Varustetasosta riippumatta autossa on yläturvatyynyt etu ja takamatkustajille, sivuturvatyynyt edessä sekä luonnollisesti etuturvatyynyt kuljettajalle ja matkustajalle. ABS -jarrut hätäjarrutehostimella ja EBD -jarruvoimanjaolla kuuluvat myös vakioturvavarustukseen.

Vaihteistot ja moottorit

Perusvaihteistona autossa on 5-vaihteinen manuaalivaihteisto. 6-vaihteinen manuaali on tarjolla tehokkaimpiin bensiini ja dieselmalleihin. 6-vaihteinen automatisoitu 2Tronic manuaalivaihteisto on tarjolla 68 ja 92 hevosvoimaisten dieseleiden yhteyteen.

Bensiinimoottorivaihtoehtoja on neljä. Alkupäässä ovat uudet kolmisylinteriset 1.0 VTi (68hv) ja 1.2 VTi (82 hv). Nelisylinteriset ovat 1.4 VTi (95 hv) sekä 1.6 -litrainen, josta on tarjolla kaksi eri tehovaihtoehtoa 120 hv VTi ja 156 hv THP. Tehokkain bensiinimoottorinen on tarjolla vain kolmiovisena. Bensiinimoottorien yhdistetyt kulutukset liikkuvat 4,3-5,8 litran välillä. CO2-päästöt puolestaan liikkuvat 99-135 gramman välillä/km.Dieselmoottorivaihtoehtoina on 1.4 HDi ja 1.6 e-HDi. Dieselmoottorit ovat tarjolla ainoastaan viisiovisiin malleihin. Tilavuudeltaan pienemmässä moottorissa on tehoa 68 hevosvoimaa ja sen kulutuslukemat ovat 87-98 grammaa/km riippuen vaihteistosta. 1.6 -litrainen diesel on tarjolla kahtena eri tehoversiona joko 92 tai 115 hevosvoimaisena. Tehosta riippumatta yhdistetyt kulutuslukemat ovat samat eli 3,8 litraa/100km (koeajossa 5,1 litraa/100 km). Koeajoauton 115 hevosvoimaisen dieselin tarjoama 270 Nm vääntö (285 lisäahtopaineella) loi kuljettajalle tuntuman huomattavasti tehokkaammasta moottorista. Liikkeellelähtö on ripeää eikä vaihdetta tarvitse kaupunkiajossakaan nopeuden vaihdellessa heti vaihtaa pienemmälle.

Hinnat

Koeajossa ollut 115 hevosvoimainen diesel Allure varustetasolla maksaa vajaat 23.000. Lisävarusteina olleet metallinhohtoväri (521 €), takaparkkitutka (521 €) sekä kaarrevalot (220 €) nostivat hinnan vähän päälle 24.000 euroon.

Edullisin uusi 208 on kolmiovinen Access VTi 68, jonka saa omakseen 14.353 eurolla. Viisiovisena auto maksaa samalla moottorilla ja varustetasolla 14.946 euroa. Kallein kolmiovinen ja samalla kallein 208 on Allure 156 THP, joka maksaa 24.706 euroa. Kallein viisiovinen on koeajossa ollut diesel.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin