Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Peugeot 208 GTi 2013

Suomessa toukokuun lopussa 2013 myyntiin tuleva Peugeot 208 GTi nousee 208 -malliston huipulle ja jatkaa legendaarisen 205 GTi:n aloittamaa pienten urheilullisten autojen polkua. GTi:n 1,6 litraisesta bensiiniturbomoottorista otetaan tehoa 200 hevosvoimaa. Moottori on suunniteltu yhteistyössä BMW:n kanssa.
Autoesittely Peugeot 208 GTi 2013

208 GTi:n ulkonäössä on urheilullista koristusta, mutta kromimaski näyttää pikkusportissa vähän oudolta. GTi olisi ansainnut räväkämmän näköisen ilmeen. Sisustus GTi-logoineen vaikuttaa ainakin nahkaverhoiltuna tyylikkäältä. Ohjauksen luvataan olevan vakiomalleja tunnokkaampi ja tarkempi.

Peugeot 208 GTi:tä suunniteltaessa ei haluttu merkin mukaan liiaksi korostaa auton urheilullista ulkonäköä. Urheilullisuus korostuukin esimerkiksi punaisten jarrusatuloiden ja GTi-merkkien myötä. Auton perässä huomion vie kromatun kaksoispakoputken kartiomainen muoto. Taaemman sivuikkunan muoto toistaa harkitusti esi-isän, 205 GTi:n, linjaa.



GTi:n polkimet ja jalkatuki ovat urheilulliseen tyyliin alumiiniset. Auton olemuksen mukaisesti ajoasentoon on kiinnitetty runsaasti huomiota. Istuin on sijoitettu ja muotoiltu todella voimakkaasti. Ohjauspyörä on yllättävän pienikokoinen ja mittarit on sijoitettu ratin yläpuolelle. Kojelaudassa musta ja punainen väri yhdistyvät kromipintaan ja punaiset LED-valot koristavat mittaristoja. Vaihdekepinnuppi on alumiinia.

Varusteet ja alusta

208 GTi:ssä on vakiovarusteena mm. 17” kevytmetallivanteet, automaattisäätöinen kaksialueinen ilmastointilaite, etusumuvalot, ilmanohjain, punaiset jarrusatulat, mäkilähtöavustin, pysäköintitutka takana, nahka/kangasverhoilu, varashälytin, tummennetut takasivuikkunat, tasanopeussäädin ja nopeudenrajoitin.

Edeltäjäänsä, 207:ään verrattuna 208 on 90 kiloa kevyempi eli painoa on 1160 kiloa. Raideväliä on edessä 10 mm ja takana20 mm enemmän kuin muissa 208-malleissa. Jouset, iskunvaimentimet, kallistuksenvaimentimet, vahvistettu apurunko edessä ja tukipalkki takana ovat ainoastaan tätä mallien varten tehdyt. 



Moottori ja suorituskyky

Voimanlähteenä 208 GTi:ssä on 1,6 litrainen THP 200 -moottori, joka kehittää merkintänsä mukaisesti 147 kW (200 hv) tehon ja 275 Nm vääntömomentin. Huippuvääntö on käytössä käyntinopeusalueella 1700-4500 r/min. Kiihdytys 0-100 km/h onnistuu 6,8 sekunnissa ja huippunopeutta auto saavuttaa 230 km/h. Polttoainetta kuluu yhdistetyssä ajossa 5,9 litraa/100 km ja CO2-päästöjä syntyy 139 grammaa/km.

Peugeot 208 GTi on varustettu 17-tuumaisilla kevytmetallivanteilla, joille on asennettu matalaprofiiliset 205/45-17 -kokoiset renkaat. Edessä on tuuletetut levyjarrut, joissa jarrulevy on kooltaan302 mm. Takana jarrulevyn halkaisija on249 mm. Jarrulevyille johdetaan jäähdytysilmaa, mikä pitää jarrutustehon huipussa toistuvissakin jarrutuksissa. Jarrut ja jarrupalat on kehitetty GTi:tä varten, jotta hidastuvuus säilyisi tehokkaana nopeassakin ajossa usein toistuvissa jarrutuksissa.

Peugeot 208 GTi maksaa Suomessa veroineen 28.690 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin