Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Peugeot 3008 2014

Peugeot esitteli Frankfurtin autonäyttelyssä uudistuneen 3008:n ja 3008 HYbrid4:n, jotka ovat saaneet uutta ilmettä ulkonäköönsä ja lisää varusteita. Merkin mukaan automaattivaihteisten mallien kulutus ja päästöt ovat alentuneet.
Autoesittely Peugeot 3008 2014

Peugeot 3008 on crossover-tyyppinen malli, jossa on tila-auton lisäksi katumaasturin piirteitä. Ranskalaismerkki on tuonut crossoveriinsa edistyksellisyyttä esittelemällä siinä maailman ensimmäisen diesel- ja sähkömoottorin yhdistelmän. Esittelystään lähtien HYbrid4:n osuus on ollut yli kymmenen prosenttia Peugeotin 3008 -myynnistä ja se on ottanut Euroopassa kuuden prosentin markkinaosuuden hybridiautojen markkinoista.

Näkyvin muutos on auton keulassa, joka on täysin uudistunut. Jäähdyttäjän säleikkö ja etusumuvalojen kehykset näyttävät muodostavan yhtenäisen kromatun alueen, joka nousee esiin korista. Jäähdyttäjän säleikkö on kuin osa 3008:n luonnollista olemusta ja sumuvalojen kehysten muodon inspiraationa ovat olleet Peugeotin uusimmat konseptiautot.Teknisen näköiset valoumpiot istuvat mainiosti koriin. Niissä valo on integroitu tummaan pohjaan, jota ympäröi krominen osa. Kokonaisuudessa ovat myös LED-suuntavalo ja LED-huomiovalo. Huippumallissa on automaattisella tasonsäädöllä varustetut kääntyvät ksenonvalot. Takana LED-valot muodostavat Peugeotin uusimpien mallien tapaan kuvion, joka muistuttaa leijonan kolmen kynnen raapaisua.

Uudistuneen Peugeot 3008:n ohjaamossa huomio kiinnittyy heijastusnäyttöön, joka on nyt värillinen ja hieman selkeämpi. Auton nopeus näkyy valkoisena, nopeusrajoitin oranssina, valittu vakionopeus vihreänä ja liian lyhyen etäisyyden varoitus punaisena.Takapenkillä pääntilaa on hyvin, ellei autossa ole lasikattoa. Istuin takana on mukava. Etuistuimet on sijoitettu hyvin korkealle ja niiden muotoilu on erinomainen.

Keskikonsolissa on näyttöruutu, johon saadaan audionavigaattorin, ajotietokoneen ja etu- sekä takapysäköintitutkan tiedot sekä nyt myös peruutuskameran kuva. Saattovalo pitää ajovalot päällä 30 sekuntia virran sammuttamisen jälkeen, mutta ajan voi myös säätää mieleisekseen.

3008:n sivuikkunat ovat pienehköt ja kuljettaja istuu etuoven takareunaa taaempana. Nämä seikat johtavat siihen, että erittäin leveät keskipilarit muodostavat suuren katveen suoraan sivulle katsottaessa. Myös takaviistoon näkymät ovat niukat. Sen sijaan eteen näköalat ovat hyvät eivätkä kapeahkot etupilarit peitä näkymiä niin paljon kuin monissa tila-autoissa. Ulkopeilit ovat hyvät.Peugeot 3008:n taloudellisin malli on 3008 1,6 e-HDi 115 ETG 6 (Efficient Tronic Gearbox), jolla varustettuna yhdistetty kulutus on 4,2 l/100 km ja CO2-päästöt 110 g/km. Kaikkein vähimmällä kulkee luonnollisesti 3008 HYbrid4, jonka yhdistetty kulutus on 3,4 l/100 km ja vastaavat CO2-päästöt ainoastaan 88 g/km.

Suomeen uudistuneet Peugeot 3008 ja 3008 HYbrid4 saapuvat tammikuussa 2014, jolloin myös hinnat selviävät.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin