Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Peugeot 407 2004-2008

Hyvin menestynyt Peugeot 406 korvattiin keväällä 2004 uudella 407:llä. Muotoilussa otettiin rohkeita askelia, joita nähtiin jatkossa myös muissa Peugeot-malleissa.
Autoesittely Peugeot 407 2004-2008

Keulassa maski oli suuri kita ja etuylitys oli poikkeuksellisen pitkä. Linjakkaiden muotojen oli rohkeasti annettu mennä käytännöllisyyden edelle. Autolla oli pituutta 8 cm enemmän kuin edeltäjällä, mutta takaistuintilat olivat pikemminkin kutistuneet. 406:n heikkoa törmäysturvallisuutta oli parannettu merkittävästi ja nyt 2-3 tähden autosta oli siirrytty 5 tähteen.

Ensimmäinen korimalli oli 4-ovinen sedan, mutta myös farmarimalli seurasi muutamaa kuukautta myöhemmin. Sedanin tavaratila oli edelleen luokassaan niukahko, litratilavuus oli mallimerkinnän mukainen 407 litraa. Tavaratila oli kyllä selkeän muotoinen ja laadukkaasti verhoiltu. Nostokynnys oli korkea. Monikäyttöisyys oli toteutettu mallikkaasti, sillä useimmista sedaneista poiketen myös takaistuimen istuinosa kääntyi alas ja lisäksi tarjolla oli suksiaukko.

Sedania 9 cm pitempi farmarimalli SW oli entistä enemmän elämäntapafarkku, jonka tavaratila oli perusasennossa kutistunut 526 litrasta 448:aan. Tavaratila oli luokkansa pienimpiä, mutta selkeän mallinen ja varustukseltaan harkittu. Takaikkuna avautui myös erikseen. SW:n takaluukku avaa mukanaan pitkän palan kattoa, mikä vaikeuttaa suksiboksin käyttöä. Lasinen panoraamakatto oli vakiona, mikä söi merkittävästi pääntilaa takana. Myöhemmin oli saatavilla myös perusmalli 407 Wagon Trendy, jossa ei ollut lasikattoa.407:n perusrakenne oli pääosin sama kuin Citroën C5:ssä. Taka-akselilla oli monivarsituenta ja hyvin vinoon asentoon sijoitetut jouset ja iskunvaimentimet. Edessä oli edeltäjästä poiketen kahdet päällekkäiset tukivarret ja erilliset olkatuet.

407:n moottorit olivat kokeneet aikaisempaan verrattuna vain hienosäätöä: bensakoneista oli tarjolla 1,8-, 2,0-, 2,2- ja 3,0-litraiset. Nämä oikeastaan kaikki olivat nöyriä puurtajia, joista terävin puhti puuttui. HDI-dieselit olivat lähempänä kehityksen kärkeä. Niistä oli aluksi tarjolla 1,6-litrainen (109 hv) ja 2,0-litrainen (136 hv). Jo 1,6-litrainen diesel kuljettaa 407:ää ongelmitta. 2,0- ja 2,2-litraisten yhteydessä automaattivaihteisto oli ranskalaisten oma, huonomaineinen ja vanhanaikainen nelivaihteinen.

Varustelu oli aikanaan runsas. Perusmalli Esplanadessa oli mm. ESP, 7 turvatyynyä, automaatti-ilmastointi, ajotietokone ja stereot/CD-soitin. Confortissa tuli mm. sähkölasit, keskikyynärnoja ja lukuvalot taaksekin, sadetunnistin, 2-alueilmastointi, rengaspainevaroitin ja kevytmetallivanteet. Executivessa oli vakionopeussäädin, peruutustutka ja sähköllä säädettävät etuistuimet. Executiven kanssa suunnilleen samaa tasoa oli Sport, jossa oli kuitenkin muutamia urheilullisia yksityiskohtia.Syksyllä 2005 malliston täydensi 407 Coupé. Sen kaikki koripellit olivat erilaisia kuin sedanissa. Takaistuimella oli niukahkot tilat kahdelle keskimittaa lyhyemmälle matkustajalle. Moottorivaihtoehdot olivat 2.2, 3.0 V6 ja 2.7 V6 HDi. Vakiovarusteena Coupessa oli mm. parkkitutka takana, ksenon-valot ja vakionopeussäädin. Pack-versiossa oli lisäksi mm. sähköllä säätyvät nahkapenkit ja JBL-hifi.

Vuoden 2006 alussa nelisylinteristen bensamoottorien tehot nousivat (1.8 115->125 hv; 2.0 136->140 hv ja 2.2 158->163 hv). Vuonna 2006 Esplanaden rinnalle tuli Olympia, jossa metalliväri oli vakiovaruste ja hinta halvempi. Syksyllä 2006 Comfortin korvasi Premium, jossa oli lisäksi parkkitutka takana ja vakionopeussäädin. Vuonna 2007 perusmalli nimettiin Trendyksi.

Syksyllä 2006 esiteltiin uusi 2,2-litrainen diesel, jossa oli tehoa 170 hv. Moottori oli varustettu kahdella pienehköllä turboahtimella, joista vain toinen oli käytössä pienillä kierroksilla. Manuaalivaihteisto oli 2,2-litraisessa 6-vaihteinen.

407:n ajo-ominaisuudet ovat kunnossa. Ohjaus toimii varsin hyvin. Ajonvakautus on liiankin holhoava, Jousitukseen 407:ssä oli erilaisia virityksiä. Suomessa yleisimpien perusmallien jousitus on varsin pehmeä ja mukava. Jousituksessa on kuitenkin hitaissa nopeuksissa turhaa täristystä, joka korostuu urheilullisempien versioiden kovemmissa jousituksissa. Melutaso on sileällä hiljainen, mutta karkea asfaltti nostaa äänitasoa selkeästi. Peugeotille tyypillistä on myös voimansiirron ulina ja jousituksen kolina.Loivan tuulilasin ja kaltevien sivuikkunoiden takia ikkunoiden yläosat niin edessä kuin sivulla ovat lähellä kuljettajan päätä. Peugeot 607:n tavoin ovet ovat matalat: yläreunat ovat alhaalla ja kynnykset korkeat. Tämä hankaloittaa käyntiä etenkin takaistuimelle. Ovet ovat toisaalta pitkät, mikä vaikeuttaa osaltaan sisäänkäyntiä parkkipaikalla. Pehmeät ja muhkeat etuistuimet antavat ylellisen vaikutelman, mutta pitkälle eteen työntyvä pääntuki ja istuinosan tukemattomuus häiritsevät. Loivat etupilarit haittaavat näkyvyyttä samoin kuin pienet ulkopeilit. Hallintalaitteiden toiminnassa on useita pieniä puutteita, kuten epämääräinen vaihteensiirto. Sisustuksen laatu on selvästi 406:tta parempi. Lämmityslaite on tehokas.

Ohjaustehostin vuotaa öljyä 2,0- ja 2,2-litraisissa malleissa etenkin ennen heinäkuuta 2005 valmistetuissa yksilöissä. 1,6-litraisista dieseleistä on hajonnut turboja. Monet alustan osat, etenkin alapallonivelet ja takakallistuksenvaimentimen kumit ovat kulutustavaraa ja pyöränlaakerit tavanomaista lyhytikäisempiä. Tukivarsiin ja yhdystankoihin on saatavana myös ns. HD-osia tarvikevalmistajilta. Näillä on ainakin alkuperäisosia pitempi takuu. Nelisylinterisissä bensamoottoreissa on esiintynyt runsasta öljynkulutusta. Vaihteensiirrossa on ongelmia pakkasella. Kytkimen kesto on osoittautunut lyhyehköksi. Dieseleissä esiintyy EGR-venttiilien ja ruiskutussuuttimien vikoja. Hiukkassuodattimen vaihtoväli on Suomen oloissa useimmissa malleissa 120 tai 140 tkm ja jakohihnan 120 tkm.

Sähkövikoja on mm. ajotietokoneen näytöissä, vilkkuviiksessä, moottorinohjausyksikössä, ABS-antureissa, parkkitutkissa ja polttimoiden heikossa kestossa. Erilaisia vikailmoituksia on jouduttu kuittaamaan huollossa ilman varsinaisen vian selviämistä.  6-vaihteisella automaatilla varustettujen dieselien seisahtuminen on ratkennut ohjausyksikön vaihdolla. Lasikatot ovat monessa merkissä ongelmallisia vanhetessaan, mutta 407:ssä lisäongelmana on sisäverhon liukujen hajoaminen. Kuljettajan oven lukko jäätyy märällä pakkaskelillä, jos ei ole jälkikäteen tiivistetty.  SW-mallin lisäjarruvalo irtoaa liimauksista.

Kolmena ensimmäisenä vuonna 407:ää myytiin Euroopanlaajuisesti varsin hyvin, mutta sen jälkeen myynti romahti. Suomessa myynnin kehitys oli samankaltainen. Kokonaisuutena edeltäjää valmistettiin 1,67 miljoonaa kappaletta, kun taas 407 sai tyytyä 760 000 kappaleeseen. Vuonna 2008 auto sai kasvojen kohotuksen ja seuraaja 508 tuli myyntiin keväällä 2011.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin