Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Peugeot 5008 2014

Uudistuneen 5008:n etupää on päivitetty Peugeotin nykyisen muotoilulinjan mukaiseksi. Teknisen näköiset valoumpiot antavat keulalle voimaa ja huippuversioissa niissä on automaattisella tasonsäädöllä varustetut kääntyvät ksenonvalot. Umpion alaosassa ovat LED-huomiovalo ja niin ikään LEDeillä toimiva suuntavalo. Alemman ilmanottoaukon molemmin puolin on C-muotoisessa kromikehyksessä etusumuvalo.
Autoesittely Peugeot 5008 2014

Ajovalojen välissä on kapea Peugeotin muotokielen mukainen niin kutsuttu kelluva jäähdyttäjän säleikkö, joka on viimeistelty kromilla koko leveydeltään. Keulan mataluutta korostaa leveä, pidemmälle sivulle ulottuva alempi ilmanottoaukko.

Peugeot on osoittanut 5008 tila-autollaan, että kompakteihin ulkomittoihin saa yllättävän suuret tilat viidelle ja jopa seitsemälle matkustajalle. Vaikka 5008 esittelyn jälkeen markkinoille on tullut varteenotettavia kilpailijoita, on Peugeotin tavaratila edelleen suurin luokassaan. Viiden matkustajan kanssa voi kuljettaa 579 –678 litraa tavaraa ja kahden matkustajan kanssa tavaratila on melkein pakettiautomainen 2,5 kuutiometriä. Tilavuudestaan huolimatta 4,53 metrinpituinen ja 1,84 metrinlevyinen kori on hyvin aerodynaaminen, sillä ilmanvastuskerroin on muotoilun uudistusten jälkeen vain 0,29.Keskimmäisellä istuinrivillä on kolme pienikokoista, erikseen säädettävää erillisistuinta, jotka eivät tarjoa kovin hyvää mukavuutta. Istuimet ovat kapeita ja istuinosa lyhyt. Tilaakin on monessa ulkomitoiltaan pienemmässä kilpailijassa enemmän. Silti polvitila ja pääntila riittävät pitemmillekin matkustajille, joskin lasikatto vie turhaa tilaa korkeussuunnassa. Takimmaisille istuimille käyntiä varten istuin taittuu näppärästi eteen ja kulku perälle on melko väljää. Takimmaisen rivin istuimet ovat kohtalaisen kokoiset ja tilaa on riittävästi noin 170-senttisille. Pehmustus on niukkaa, samaa vikaa on myös keski-istuimissa. Etuistuimet ovat hyvät. Istuimet on sijoitettu korkealle lattiasta ja pitkillä kuljettajilla saattaa jopa tulla pulaa pääntilasta.

Näkyvyyttä ei voi kehua, vaikka näköalat sinänsä ovatkin laajat. Auton keula on kaukana näkymättömissä. Etupilarit ovat hyvin loivat. Takanäkyvyyden suhteen kilpailijoista löytyy heikompiakin näköaloja. Ulkopeilit ovat hyvät. Kääntöympyrän halkaisija on erittäin suuri. Kyljistä löytyy ilahduttavasti suojalistat.

5008:n sisätilojen muotoilussa on pysytty asialinjalla. 5008:n keskikonsoli on tyylikäs ja laadukkaan tuntuinen. Säilytyslokeroita löytyy eri puolilta matkustamoa ja esim. ovilokerot ovat suuret. Vaihdevipu on sijoitettu korkealle. Heijastusnäyttö nopeudelle on mainio.Peugeot 5008 on keskikokoisten tila-autojen luokassa pienellä kulutuksella kulkeva vaihtoehto, sillä taloudellisimman mallin (5008 1,6 e-HDi 115 ETG 6) yhdistetty kulutus on 4,2 l/100 km ja CO2-päästöt 109 g/km.

Yhteensä moottorivaihtoehtoina on neljä dieseliä ja kolme bensiinimoottoria. Dieselvaihtoehtoina ovat edellä mainitun e-HDi:n lisäksi 1,6-l HDi 115 hv, 2,0 l HDi 150 hv ja 2,0 HDi 163 hv. Yhdistetyn ajon kulutukset ovat 4,2-6,3 l ja CO2-päästöt 109-164 g/km. Tehokkaimman dieselin yhteydessä on 6-vaihteinen automaatti. 1,6 l HDi:n ja 2,0 HDi 150 hv:n yhteydessä vaihteisto on 6-vaihteinen manuaali.

Bensiinimoottorit ovat 1,6 l VTi 120 hv, 1,6 l THP 155hv ja 1,6 l 163 hv. Pienitehoisimman yhteydessä on 5-vaihteinen manuaali ja tehokkaimman moottorin yhteydessä 6-vaihteinen automaatti. 155 hevosvoimainen on tarjolla sekä 6-vaihteisella manuaalilla että 6-vaihteisella automaatilla.

Suomeen uudistunut Peugeot 5008 tila-auto rantautuu tammikuussa 2014, jolloin myös hinnat ja varustetasot julkistetaan.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin