Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Peugeot 508 (2011)

Peugeot 407 ei ollut testimenestys eikä myyntimenestys. Uudella 508:lla onkin kova työ palauttaa myynti aikaisemman 406:n tasolle. 508 edustaa muotoilultaan uutta aikakautta Peugeotilla.
Autoesittely Peugeot 508 (2011)

Ahnaasta kidasta ja pitkästä etuylityksestä on siirrytty elegantimpiin linjoihin. Henkilökohtaisesti en kuitenkaan arvosta 508:n muotoilua varsinkaan sedan-mallina kovin korkealle. Perän muotoilu ei ole onnistunut eivätkä kaikki yksityiskohdat ole tyylikkäitä. Todennäköisesti 508:n muotoilu on kuitenkin tyyliä, joka ei vanhene nopeasti. 508:n suunnittelussa on otettu mallia saksalaisilta ja esimerkiksi sisustuksen laatu nousee merkille aivan uudelle tasolle.

Kori ja sisätilat

508 korvaa mallistossa 407:n lisäksi myös 607:n, joka ei saa seuraajaa. Pituudeltaan 508 on 10 cm 407:ää pidempi. Takaistuimella onkin tuntuvasti enemmän polvitilaa kuin kokoisekseen ahtaassa 407:ssä. 4,8 metrin pituuteen verrattuna tilaa ei edelleenkään ole ylenpalttisesti. Opel Insignian tilat 508 päihittää, mutta monien muiden kilpailijoiden takaistuimella tilaa on enemmän. Istuin sinänsä on kovuudestaan huolimatta hyvä, joten keskimittaisilla ja sitä lyhyemmillä matkustajilla on takana hyvät olot. Etuistuimet ovat pehmeämmät ja muutenkin mukavan tuntuiset. Myös sivutukea Allure-mallin istuimissa on hyvin. Kyynärtukea jäi kaipaamaan: kyynärnojat ovat liian matalalla ja ikkunan reunus liian korkealla.Tavaratila on kokoluokan keskitasoa. Se on laaja, mutta melko matala. Monen kilpailijan tapaan tavaratilan aukko on pienehkö.

Moottori ja suorituskyky

508:n moottorivalikoima painottuu dieseleihin, joita löytyy neljä teholuokkaa välillä 82-150 kW (112-204 hv). Bensamoottoreina on kaksi 1,6-litraista, joista koeajetussa autossa oli tehokkaampi, ahdettu versio. Teholtaan 115 kW/156 hv:n turbo on tuttu pienemmistä malleista ja kokoisekseen se hoitaa tehtävänsä mallikkaasti. Nykyaikaisten pienten bensaturbojen tapaan voimaa on jo pienillä kierroksilla perinteistä 2,0-litraista enemmän. Suurin vääntö asettuu kierrosluvulle 1400 r/min, mikä on selvästi Peugeotin dieseleitä alempi. Yhdellä sanalla moottoria voi kuvata vaivattomaksi. Tämä moottori ja kaksi tehokkainta dieseliä on saatavana myös 6-vaihteisella automaattivaihteistolla. 1,6-litraisen perusbensamoottorin ja 1.6-litraisen e-HDi:n yhteydessä vaihteisto on aina 2Tronic eli automatisoitu manuaali, josta kannattaa pysytellä visusti erossa, jos toiminta on samankaltaista kuin aikaisemmissa PSA-tuotteissa.Varustelu, hallintalaitteet ja sisustus


Varustetasot on nimetty uusilla nimillä. Access, Active ja Allure ovat tarjolla vakiomalleihin ja GT yhdistyy aina tehokkaimpaan dieseliin. Kaikissa 508-malliessa on vakiona mm. vakionopeussäädin, Webasto-polttoainelämmitin ajastimella (ei 2Tronic-vaihteiston yhteydessä) ja 2-alueinen automaatti-ilmastointi. Active-mallissa tulevat lisäksi sadetunnistin, tummentuva sisäpeili, pysäköintitutka takana ja takaistuimen kyynärnoja. Allure-varusteita ovat lähinnä mäkilähtöavustin ja bluetooth. Mallien väliset varuste-erot ovat siis koristeita lukuun ottamatta varsin pieniä. Ksenonvalot maksavat Allure-malliin 1090 euroa+autovero. Nykyaikaisia ajoavustimia, kuten aktiivista vakionopeussäädintä tai kaistavahtia ei ole ainakaan toistaiseksi tarjolla.508:n sisustus on yksi markkinoiden näyttävimmistä. Se on samaan aikaan moderni ja korkeatasoinen. Myös Allure-mallin verhoilu on laadukas. Pianolakatussa mustassa pinnassa pöly tuntuu näkyvän varsin hyvin. Laadun tuntu on kaikkiaan parhaiden saksalaisten tasolla. Myös Allure-mallin värinäyttö on arvokkaan näköinen. Keskikonsolin hallintalaitteet ovat laadukkaita, mutta vaihteensiirtoa ja polkimien toimintaa ei ole hiottu aivan samalle tasolle. Ohjauspyörässä on nappeja hieman liikaakin. Säilytyslokeroita on kohtalaisesti, mutta ovilokeroita myöten ne ovat pienikokoisia.

Kilpailuasetelma

Peugeot 508 on auto, joka laadun tunnullaan puhuttelee myös saksalaismerkkien asiakkaita. Se on kaikkiaan tuntuva parannus epäonnistuneeseen edeltäjäänsä verrattuna, vaikka monissa ominaisuuksissa jäädäänkin edelleen keskinkertaiselle tasolle. Hinnaltaan 508 ei ole erityisen edullinen.

Vertailuun Peugeotin rinnalle otettiin Toyota Avensis ja Volkswagen Passat.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin