Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Peugeot 508 RXH 2013

Peugeot esitteli vuonna 2011 Frankfurtin autonäyttelyssä 508-mallista hybridi crossoverin, joka sai nimen 508 RHX. Suomessa auto tuli myyntiin alkukesästä 2012.
Autoesittely Peugeot 508 RXH 2013

Oikeastaan auto on maasturimainen versio 508 farmarimallista. Maavaraa on korotettu ja raideleveys on 40 mm suurempi. LED-huomiovalot ovat hauskasti kolme ”leijonankynnen raapaisua” molemmin puolin. Autossa yhdistyy dieselhybriditekniikka ja neliveto.

Vaikka 508 RXH:n lähtökohtana on 508-mallisarja, sillä on täysin oma ilmeensä. Auton erottaa maasturimaisemmasta ulkonäöstään, joka syntyy 18-tuumaisten pyörien, 50 mm kasvaneen maavaran, lokasuojien levikkeiden ja erilaisen keulan yhteisvaikutuksesta. Eroa perus 508:iin tekee myös kaksoisksenonvalojen viereen sijoitetut led-vilkut.



Sisustuksessa on toteutettu ulkopuolisen ilmeen mukaista linjaa. Ohjaamossa on pyritty käyttämään laadukkaampia materiaaleja, kuten harjattua alumiinia ja kuparilla päällystettyjä listoja. Verhoilumateriaalina on laserkaiverruksin koristeltu alcantara. Tavaratila on hybridijärjestelmän akkujen myötä kaventunut tavalliseen 508 farmarimalliin verrattuna 150-litraa. Tavaratilaa RXH:ssa on siis 400-litraa (VDA).

Vakiovarustelistalta löytyvät mm. älyavain, sähköiset etuistuimet, heijastusnäyttö, panoraamakatto, navigointi, pysäköintitutka edessä ja takana sekä pysäköintiavustin, sekä Webasto-moottorilämmitin ajastimella.

Sähköisiin etuistuimiin sisällytetty reisituen etäisyyssäätö on miellyttävä lisä pitkä jalkaiselle kuljettajalle. Penkillä viihtyisi hyvin pidemmänkin matkan. Ajo-ohjelmia, jotka säätävät hybridijärjestelmän- ja jousituksen toimintaa on neljä Auto-, Sport-, ZEV- ja 4wd. Auto asennossa auto huolehtii säädöistä tilanteen mukaan. Sport tarjoaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn. ZEV-tilassa edetään pelkällä sähköllä (max 60 km/h) ja 4wd-tilassa edetään aina nelivedolla. Auton mittaristosta voi seurata energian liikettä, ja 7-tuumaisesta näyttö kertoo, mikä ajoasento on käytössä.



Auton äänieristykseen on selvästi panostettu perusmallia enemmän. Rengasmelu ei kantaudu matkustamoon häiritsevästi, eikä moottorikaan mölyä liiemmin. Näkyvyys autosta on korotetun maavaran ansiosta niin ikään perusmallia parempi.

Moottorit, suorituskyky ja hinta

Auton voimalinjana on HYbrid4, jossa yhdistyvät 163 hv (120 kW) kehittävä HDi-dieselmoottori ja 37 hv (27 kW) sähkömoottori. Eteen sijoitettu dieselmoottori ja taka-akselin sähkömoottori on yhdistetty toisiinsa elektronisesti. Polttomoottorin maksimivääntö on 300 Nm ja sähkömoottorin 200 Nm. Virallisten lukujen mukaan yhdistetty kulutus on 4,1 l / 100 km ja CO2-päästö 107 g/km. 



Kiihdytyksen 0-100 km/h pitäisi onnistua 8,8 sekunnissa ja huippunopeutta saavutetaan 213 km/h. Vakiovarusteinen vaihteisto on automatisoitu manuaalivaihteisto, jota nimitetään myös robottivaihteistoksi. Kuusivaihteinen laatikko vaihtaa vaihteita suhteellisen huomaamattomasti.

Hybridi tekniikka ja maasturimainen ilme maksavat melkoisen paljon enemmän kuin ns. vastaava parhaalla varustetaso Allurella varustettu farmarimallinen automaattivaihteinen 508 SW HDi 163. hintaeroa on lähes 10 000 euroa. Peugeot 508 RXH:n lähtöhinta veroineen on 49 998 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin