Autoesittely Porsche Panamera 2013 | Autotalli.com

Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Porsche Panamera 2013

Porsche esitteli Shanghain autonäyttelyssä huhtikuun loppupuolella 2013 uudistuneen Panameran. Voimanlähdevalikoimaan on tullut uusi kolmilitrainen V6-kaksoisturbomoottori sekä uudistunut S E-hybrid 416 hv plug-in-hybridiversio. Panamerasta esiteltiin myös kaksi Executive-versiota, joissa on 15 cm pidempi akseliväli. Akselivälipidennys on käytetty takapenkillä istuvien hyväksi.
Autoesittely Porsche Panamera 2013

 

Ulkoisiin uudistuksiin kuuluu etuosan suuremmat ilmanottoaukot ja niiden yhtyminen ajovaloihin. Sivuilla uudet, jyrkemmin viettävät takaikkunat pidentävät auton siluettia. Takaa katsottuna uuden sukupolven Panameran silmiinpistävin asia on uusi tavaratilan luukku. Uudelleen muotoillun perän entistä leveämpi takaspoileri yhtyy takavaloihin jyrkemmässä kulmassa ja luo samankaltaisen visuaalisen vaikutelman kuin ajovalojen ja ilmanottoaukkojen yhdistelmä edessä.

Vakiovarusteluun kuuluu nyt bi-xenon-ajovalot, monitoimiohjauspyörä ja automaattinen takaluukku. Lisäksi saatavissa on entistä enemmän kuljettajaa avustavia järjestelmiä, kuten esimerkiksi mukautuva vakionopeussäädin, joka vaikuttaa nyt aktiivisesti jarrutukseen vaaratilanteissa. Myös kamerapohjainen liikennemerkkien tunnistus ja kaistavaroitin kuuluvat saatavilla olevaan varusteluun. Uusissa Panamera-versioissa on myös paljon toisistaan eroavia muotoilupiirteitä. Lisämahdollisuuksia ulkomuodon räätälöintiin tarjoavat lukuisat lisävarusteet, kuten uudet LED-ajovalot.Voimanlähteet

Uudistuneen Panameran kolmilitrainen, kaksoisturboahdettu V6 korvaa Panamera S- ja Panamera 4S -mallien 4,8-litraisen veekasin ja löytyy myös uuden 4S Executive -version konepellin alta. Uusi voimanlähde tuottaa 20 hv enemmän tehoa ja 20 Nm enemmän vääntöä kuin aikaisempi V8, eli 420 hv. Kulutus on lisääntyneestä tehosta huolimatta tippunut noin 18 prosenttia. Maksimivääntöä moottori kehittää 520 Nm. Uuden moottorin avulla kiihdytys 0-100 km/h onnistuu Panamera S:ltä 5,1 sekunnissa, 4 S:ltä 4,8 sekunnissa ja pitkän akselivälin 4 S:ltä 5,0 sekunnissa.

Diesel Panameran voimanlähde on 3.0-litrainen V6, joka kehittää tehoa 250 hv. Lähtöhintatason bensiinimoottorivaihtoehtona on myös 3,6-litrainen V6, joka kehittää 310 hv. Tämä moottori löytyy perus Panameran ja Panamera 4:n konehuoneesta. GTS:n ja Turbon konehuoneessa jyllää puolestaan 4,8-litrainen V8, joka GTS -mallissa kehittää 440 hv ja Turbossa 520 hv. Turbo kiihtyy 0-100 km/h 4,1 sekunnissa ja on näin Panamera perheen nopein versio.

Useimmat Panamera-mallit on varustettu 7-nopeuksisella Porsche Doppelkupplung (PDK) -kaksoiskytkinvaihteistolla. Poikkeuksena on diesel- ja hybridiversiot, joiden yhteydessä on 8-portainen Tiptronic S -automaatti.Parannettu Start/Stop-toiminto säästää enemmän polttoainetta sammuttamalla moottorin entistä aikaisemmin ja antamalla auton pysähtyä vapaalla rullaten. PDK-vaihteistolla varustetuissa malleissa (Panamera GTS:ää lukuun ottamatta) on myös coasting-toiminto, jossa kytkimet avautuvat ylikierroksilla, moottori siirtyy tyhjäkäynnille ja auto rullaa vapaalla.

Hybridi

Panamera S E-Hybrid voidaan ladata suoraan sähköverkosta. Sähkömoottori kehittää tehoa 95 hv, tuplasti aikaisemman sukupolven sähkömoottoria (47 hv) enemmän. Sen voimanlähteenä toimivan uuden litiumioniakun energiakapasiteetti (9,4 kWh) on yli viisi kertaa suurempi kuin aikaisemmassa nikkelimetallihybridiakussa (1,7 kWh). Autoon integroidun laturin ja Porsche Universal Charger (vaihtovirta) -yleislaturin avulla akku voidaan ladata kahdessa ja puolessa tunnissa, kun käytetään teollisuuspistorasiaa. Tavalliseen kotipistorasiaan kytkettynä akku latautuu noin neljässä tunnissa.Hybridin polttoaineenkulutus on Porschen ilmoittamien lukujen mukaan yhdistetyssä ajossa 3,1 l / 100 km, mikä tarkoittaa 71 g/km CO2-päästöjä. Ero edeltävään hybridiin on melkoinen, sillä aiemmin yhdistetty kulutus oli 7,1 –litraa / 100 km. Pelkällä sähköllä voi kulkea merkin mukaan 18-36 kilometrin matkan ja huippunopeus sähkökäytössä on 135 km/h. Auto kiihtyy 0-100 km/h 5,5 sekunnissa. Tähän vaikuttaa osaltaan sähköinen kiihdytyksen tehostus, jossa sähkömoottori tehostaa polttomoottorin toimintaa kiihdytyksissä. Tehostus voidaan ottaa käyttöön esimerkiksi ohitustilanteissa painamalla kaasupoljin pohjaan. Polttomoottorikäytössä auton huippunopeus on 270 km/h. Porschen kehittämä rinnakkaishybriditeknologia mahdollistaa myös vapaalla rullaamisen suurilla nopeuksilla. Tässä tapauksessa polttomoottori sammuu ja generoituva energia kerätään talteen akkuun.

Uudistuneen Panamera malliston hinnat alkavat 119 352,83 eurosta (Diesel). Panamera S E-Hybridin hinnaksi tulee 132 248,72 euroa. Valikoiman huippumallit ovat Panamera Turbo, hinta 253 948,04 euroa, ja Panamera Turbo Executive, hinta 285 865,58 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin