Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Range Rover Sport 2013

Toisen sukupolven Ranger Rover Sport kehitettiin rinnan viime syksynä esitellyn Range Roverin kanssa. Täysin alumiinikorinen uutuus on isoveljensä tapaan satoja kiloja nykyistä kevyempi, minkä ansiosta se on nyt huomattavasti taloudellisempi. Auton omamassa on pudonnut enimmillään 420 kiloa vastaavaan edelliseen malliin verrattuna.
Autoesittely Range Rover Sport 2013

Siinä missä ensimmäinen Range Rover Sport kehitettiin Land Rover Discoveryn pohjalta, perustuu uusi malli Range Roveriin. Kaksikolla on 75 prosenttia yhteisiä osia.

Uusi Range Rover Sport on suunniteltu aivan alusta alkaen uudelleen. Korin kokonaispituus on nyt 4,85 metriä, missä ei ole kasvua aiempaan kuin 62 mm. Eniten muuttunut mitta on akseliväli, jota on tullut 178 mm lisää. Leveyttä auto on saanut lisää 55 mm.

Sportiin saa nyt lisävarusteena sähköllä käyttöön otettavan ja pois taitettavan kolmannen istuinrivin. Sillä varustettuna auto on 5+2-paikkainen eli lisäpaikat on tarkoitettu lapsille tai lyhytaikaiseen käyttöön.

Taloudellisempi

Pienentyneen omamassan lisäksi Range Rover Sportin suunnittelussa on pyritty kulutuksen ja päästöjen alentamiseen monella tavalla. Tuulilasi on aiempaa enemmän kallistettu ja se yhdessä muiden muutosten, kuten aktiivisen jäähdyttäjän säleikön ja alustan paneloinnin kanssa on pienentänyt ilmanvastusta kahdeksalla prosentilla (Cd 0,34).Kaikkien moottorien yhteydessä on Stop/Start-järjestelmä, jonka ansiosta kulutus pienenee seitsemällä prosentilla. Range Rover Sportissa jarrutusenergia kerätään talteen ja sillä käytetään auton sähköjärjestelmää. Moottorin sisäisiä kitkoja on pienennetty, sen jäähdyttimet toimivat sähköllä ja polttoaine suihkutetaan tai ruiskutetaan korkealla paineella.

Huippumallin moottorina on kompressoriahdettu 5,0-litrainen V8, joka kehittää 375 kW (510 hv), minkä avulla auto kiihtyy 0-100 km/h nyt 5,3 sekunnissa eli melkein sekunnin nopeammin kuin ennen.

Toisena bensiinimoottorina on kompressoriahdettu 3,0-litrainen V6, jonka suurin teho on 250 kW (340 hv). Tämä moottori on tarkoitettu maihin, joissa arvostetaan bensiinimoottoreita ja se korvaa edellisen sukupolven vapaasti hengittävän 5,0-litraisen V8-moottorin.

Dieselmoottoriksi on aluksi tarjolla 3,0-litrainen TDV6 tai SDV6. Niiden tehot ovat kasvaneet aiempaan verrattuna ja ovat nyt 190 kW (258 hv) ja 215 kW (292 hv), eli nyt TDV6 on tehokkaampi kuin SDV6 ennen. Moottorit tarjoavat 600 Nm vääntömomentin. TDV6-moottorilla varustettuna kiihdytys 0-100 km/h kestää 7,6 sekuntia.

Ensi vuonna Range Rover Sport -mallisarjaan tulee kaksi uutta vaihtoehtoa, kun siihen tulee saataville 249 kW (339 hv) tehoinen 4,4-litrainen SDV8-moottori. Toisena uutuutena on hybridi, joka yhdistää pienen kulutuksen ja hyvän suorituskyvyn upealla tavalla. Dieselhybridin luvataan suoriutuvan nollasta 100 km/h nopeuteen kiihdytyksestä alle seitsemässä sekunnissa ja sen CO2-päästöt ovat 169 g/km.Kaikkien moottorien yhteydessä on elektronisesti ohjattu 8-vaihteinen ZF 8HP70 automaattivaihteisto. Vaihteistoa hallitaan pystyyn asetetun valitsijan tai lisävarusteena saatavien ohjauspyörään sijoitetuilla vaihtosiivekkeillä. Kummankin vaihtoehdon avulla kuljettaja voi käyttää vaihteistoa käsivalintaisen tavoin, ja vaihteisto sallii monta alaspäin vaihtoa kerralla.

Maasto-ominaisuudet

Maastoajoasennossa autossa on 278 mm maavara. Pyörien joustovarat ovat 260 mm edessä ja 272 mm takana. Terrain Response 2 -järjestelmä säätää kuljettajan niin halutessa jousitusta, maavaraa ja monta muuta asiaa automaattisesti.

Uuteen Sportiin on valittavissa kaksi jatkuvaa nelivetojärjestelmää. Toinen on tarkoitettu hankaliinkin paikkoihin. Siinä on alennusvaihteisto, voiman tasajako 50/50 akseleiden kesken sekä mahdollisuus sataprosenttiseen tasauspyörästöjen lukitukseen.Vaihtoehtoinen uusi nelivetojärjestelmä on 18 kiloa kevyempi ja siinä on yksinopeuksinen perä. Voimaa jaetaan automaattisesti akseleiden kesken Torsen-tasauspyörästöllä sen mukaan, kummalla akselilla on enemmän pitoa. Järjestelmä toimii yhdessä pidonhallintajärjestelmien kanssa ja voiman perusjakona on takavetoisen auton vaikutelman antava 42/58.

Ajonvakautuksen lisäksi tehokkaimmissa malleissa Terrain Response 2 -järjestelmä on varustettu Dynamic modella, joka säätää alustan toiminnan vakiota nopeassa ajossa urheilullisemmaksi. Silloin jousitus on jäykempi, korin liikkeitä ja kallistelua rajoitetaan ja ohjaus on vakiota tarkempi.

Uuden Range Rover Sportin kahluusyvyys on kasvanut 150 mm ja on nyt 850 m, minkä takia uudesta Wade Sensing -varusteesta on apua. Se käyttää oviin sijoitettujen taustapeilien antureita antamaan tietoa, kun ajetaan vedessä varoittaen veden noususta liian korkealle.

Alkuvuodesta New Yorkin autonäyttelyssä esitelty Range Rover Sport saapuu Suomeen syksyllä 2013, jolloin auto saa myös hinnat.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin