Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Renault Clio 2008-2010

Renault Clion tuoreinta mallia ruvettiin myymään Suomessa vuonna 2006, mutta ensimmäinen sukupolvi tuli markkinoille jo vuonna 1991.
Autoesittely Renault Clio 2008-2010

Clio luokitellaan b-segmenttiin eli pieniin autoihin. Sen kilpailijoita ovat esimerkiksi Citroen C2, Ford Fiesta ja Volkswagen Polo.

Autoa valmistetaan eri puolilla maailmaa, mm. Ranskassa, Sloveniassa ja Turkissa. Sukulaisuutta on Nissan Micraan ja Noteen, joissa on samanlainen alustaratkaisu.

Tarjolla on kaksi- ja nelioviset versiot. Tavaratilaa on versioittain vaihdellen 255-288 litraa ja selkänojat taitettuna noin 900-1000 litraa. Takaistuimen keskiosassa sijaitsee vasta vasten 6-10-vuotiaille lapsille suunniteltu istuinpaikka. Clioon on saatavana xenon-ajovalot sekä ylimääräiset kaarreajovalot.

Clion suunnittelijat lienevät pyrkineet sisätiloissa sympaattiseen, hyväntuuliseen, jopa huomoristiseen vaikutelmaan. Sisällä on runsaasti selkeitä, pyöreitä ja soikeita muotoja. Myös vaaleiden ja tummien värien kontrasteilla leikitellään, joten painikkeet ja vivut löytyvät helposti.

Vaihtoehtoina useita bensiini- ja dieselmoottoreita. Bensiinimoottorivalikoimassa on 1,2 (75 hv), 1,4 (100 hv) ja 1,6 litran (110 hv) 16V-moottoreita. 1,5-litraisesta dieselmoottorista on valittavana 70, 85 ja 105 hevosvoiman versiot. 1,5 litran dCi-diesel päästää ilmakehään vain 120 grammaa hiilidioksidia kilometrillä, ja muissakin (paitsi RS-versiossa) päästöt ovat melko alhaisia, 140 gramman tienoilla.

Myynnissä on kolme hieman erilaista perusmalliversiota. Clio Storiassa on mm. ABS-jarrut sekä elektroninen jarruvoiman jako EBV, joka jakaa jarrutehoja etu- ja takapyörien välillä. Hätäjarrutustehostin varmistaa tarvittavan jarrutusvoiman, kun  jarrupoljinta painetaan äkillisesti.

Clio III:ssa on mm. rengaspainevaroitin, joka ilmoittaa kuljettajalle renkaan puhkeamisen ohella myös hitaasta tyhjenemisestä tai ylipaineistetusta renkaasta. Sähköllä toimiva, lasinen kattoluukku valaisee sisätilaa. Saatavana on erillinen aurinkoverho.

Lisävarusteena on saa Cabasse-radio-cd-soittimen, johon liittyy neljä 40 watin kaiutinta ja kuuden cd:n vaihtaja. Lisävarusteita ovat myös vakionopeussäädin ja hands free –avainkortti. Kun kortti on auton läheisyydessä, ovilukitus avautuu pelkällä ovenkahvan hipaisulla. Auto käynnistyy, kun kortti on matkustamossa ja kojelaudan start-painiketta painetaan.

Clio RS (Renault Sport) on 197 hevosvoiman (hiilidioksidipäästöt 199 grammaa kilometrillä) urheiluautoversio, johon saa mukaan ESP-ajovakauden hallintajärjestelmän, ASR-luistonestojärjestelmän ja CSV-aliohjautuvuuden hallintajärjestelmä. Vakiona siinä on kahdeksan turvatyynyä.

2008 alussa tuli myyntiin vielä Sport Tourer farmarimalli. Tavaratilaa siinä on kaksi kertaa perusmallia enemmän: 439 litraa. 

Clio pärjäsi EuroNCAP:n kolaritesteissä vuonna 2005 hyvin: aikuisten turvallisuudesta se sai täydet viisi tähteä ja lasten suojasta yhtä vaille kaikki eli neljä tähteä viidestä mahdollisesta. Kori osoittautui vahvaksi ja auton rakenne vakaaksi.

Jalankulkijan turvallisuudesta Clio sai vain yhden tähden neljästä. Konepeiton sivut, etuosa sekä puskurit eivät suojanneet tarpeeksi.

Suomalaiset hankkivat vuonna 2007 372 uutta Clioa. Pienimmät bensiinimoottoriversiot maksavat noin 13 500 euroa. Dieseleiden hinnat ovat 16 000 - 17 000 euron tienoilla. 2-litraisella, 197 hevosvoiman moottorilla kulkeva Clio 16V RS maksoi maaliskuussa 2008 noin 29 000 euroa.

Vertailu


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin