Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Renault Clio 2013

Siitä saakka, kun alkuperäinen Renault Clio tuotiin markkinoille vuonna 1990, tätä mallia on myyty 11,5 miljoonaa kappaletta yli 115 maassa. Nyt Clion historiassa kääntyi uusi sivu, kun neljännen polven versio esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä syksyllä 2012.
Autoesittely Renault Clio 2013

Uusi Clio on ensimmäinen tuotantomalli, josta saa täyden käsityksen Renaultin uudesta muotoilusta. Auto valmistetaan Ranskan Flinsissä sekä Turkin Bursassa. Se on rakennettu Renault-Nissan allianssin B-alustalle.

Uudessa Cliossa on DeZir-konseptiautosta tuttu ulkoneva Renault-logo. Keulan ilmettä korostavat alareunastaan kromiset ajovalot ja LED-päiväajovalot. Ainoastaan viisiovisena mallina valmistettavan auton takaovien kahvat on piilotettu takavalojen läheisyyteen, joten auto vaikuttaa kolmioviselta nopeasti katsottuna. Farmarimalli Clio Sport Tourer on takaylitykseltään 20 cm perusmallia pitempi. Tavaratila on 30 % suurempi ja lastauskorkeus pienempi. Farmarimalli on muotoilultaan yhtä luonteva kuin viistoperämallikin.

Matkustajaystävällisyyttä ohjaamoon

Jo aivan suunnittelun alusta saakka uuden Renault Clion muotoilukehitykseen liitettiin sekä korin että sisustuksen yksilölliset valintamahdollisuudet. Lanseerauksesta lähtien ostajilla on mahdollisuus yksilöllisiin valintoihin autonsa ulkonäön suhteen: sivupeilien kotelot, etusäleikön palkit, takapaneelin helmat, ovien alaosien suojat, pyörien viimeistelyt kuten myös katon erilaiset grafiikkavaihtoehdot. Sisutukseen saa yksilöllisyyttä valitsemalla mieleisensä kojelaudan, ovipaneeleiden, ohjauspyörän, ovien kädensijojen, vaihteiston ympäristön, ilma-aukkojen, istuinten pehmusteiden sekä mattojen vaihtoehdoista.

Keskikonsolissa olevassa MEDIA NAV -järjestelmässä on seitsemäntuumainen (18 cm) kosketusnäyttö, radio ja Bluetooth®-toiminto musiikin suoratoistolla ja puhelimen handsfree-toiminnoilla. Kannettava musiikkisoitin voidaan kytkeä kojetaulussa olevaan USB- tai AUX-liitäntään. MEDIA NAV on saatavana 'Nav N Go'-navigoinnilla, jossa on sekä 2D, että 3D karttanäkymä. 'NAVTEQ'-kartat voidaan päivittää USB-portin avulla käyttämällä internet-pohjaista käyttöliittymää.Kaikki uuden Renault Clio -versiot ovat saatavissa äänijärjestelmällä, joka on integroitu etuovien kaiuttimiin. Järjestelmä tunnetaan nimellä Renault Bass Reflex ja se tuottaa saman äänenvoimakkuuden kuin kotikäytössä oleva 30-litrainen kaiutin.

Moottorivaihtoehdot

Uudelle Renault Cliolle luvataan pienempää polttoaineenkulutusta edeltäjäänsä nähden, mikä johtuu bensiini- ja dieselmoottoreiden perusteellisesta päivityksestä. Kahdessa bensiinimoottorissa (Energy TCe 90 ja TCe 120) yhdistyvät matala polttoaineenkulutus sekä CO2-päästöt herkästi reagoivaan suorituskykyyn ja keskialueen kiihtyvyyteen.

Uusi Clio on ensimmäinen Renault-malli, jossa käytetään uutta kolmisylinteristä turboahdettua Energy TCe 90-bensiinmoottoria. Tämä kolmisylinterinen, turboahdettu 899 cc:n moottori on varustettu Stop&Start -toiminnolla. Moottori kehittää 90 hv ja 135 Nm kierrosnopeudella 2000rpm (90 % huippuväännöstä saadaan kierrosnopeusalueella 1650 – 5000rpm). Polttoaineenkulutukseksi luvataan 4,3 l/100 km, mikä vastaa CO2-päästöjä 99 g/km.Ensimmäistä kertaa Renaultin B-segmentissä Clio tulee saataville uudella TCe 120 –moottorilla, sekä kuusinopeuksisella EDC-kaksoiskytkinvaihteistolla. Nelisylinterisessä 1,2-litraisessa moottorissa on polttoaineen suorasuihkutus ja turboahdin, joilla saadaan 120 hv:n huipputeho ja 190 Nm:n vääntömomentti kierrosnopeudella 1750rpm. Moottori tullee saataville vuoden 2013 alkupuolella.

Viimeisin tulokas Energy-moottoreihin on uusi 90 hevosvoimainen versio Stop&Start-toiminnolla varustetusta 1,5 dCi –moottorista. Nelisylinterisellä 1,5-litraisella moottorilla saadaan 220 Nm vääntö kierrosnopeudesta 1750rpm alkaen. Tämän voimanlähteen polttoaineenkulutus on 3,2 l/100 km, joka vastaa CO2-päästöjä 83 g/km.

Uuden Clion hinnat liikkuvat 1,2 16v 75 Authentiquen 14.994,24 euron ja Energy dCi 90 Dynamiquen 21.948,39 euron välillä.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin