Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Renault Clio Sport Tourer 2013

Geneven autonäyttelyssä alkuvuodesta esitelty farmarimallinen Renault Clio Sport Tourer on tullut nyt myyntiin myös Suomessa.
Autoesittely Renault Clio Sport Tourer 2013

Farmarissa on huomattavasti enemmän tavaratilaa kuin perus-Cliossa. Tavaratilan pohja on välipohjan ansiosta tasainen. Farmarin pituus on 203 mm perus-Clioa pitempi ja akseliväli sama. Syksyllä voidaan odottaa diesel-version yhteyteen kaksoiskytkinvaihteistoa.

Uusi Clio Sport Tourer on selkeästi sukua uusille Renault-malleille, joiden muotoilun lähtökohtana on DeZir-konseptiauto. Kompakti farmari on 4,267 metrin mittainen. Akseliväli on sama kuin Clio Hatchbackissä, mutta takaylitys on 204 mm pitempi. Kuten henkilöautomallissa, myös Sport Tourerissa on takaovien ovenkahvat piilotettu C-pilariin. Tavaratilaan mahtuu tavaraa 443 –litraa ja kun takapenkit taittaa kasvaa tila 1380-litraan. Takaluukun yläosassa on kaareva ilmanohjain takaikkunan yläpuolella. Farmarissa on myös pitkittäiset kattokiskot, jotka sopivat hyvin auton tasapainoiseen kokonaiskuvaan. Takaistuimella pääntila on kasvanut 15 mm hatchback-mallista.



Takaluukun aukko on myös henkilöautomallia suurempi, 685 mm:n korkea (+135 mm) ja leveimmästä kohdasta se on 994 mm:n levyinen (+89 mm). Esimerkiksi polkupyörän sijoittaminen tavaratilaan on yllättävän helppoa. Sama koskee esimerkiksi suksia tai tikapuita, jotka saadaan mahtumaan sisään autoon, kun myös etumatkustajan istuimen selkänoja on käännetty alas. Tällöin tavaratilan kokonaispituus on 2,48 metriä. Lastauskorkeus on matala, 150 mm matalampi kuin hatchbackissa ja lattia on tasainen ilman takareunan kynnystä, joten lastattavat tavarat voidaan työntää taaemmaksi sisään nostamisen asemesta.

Varustetaso on kolme Authentique, Expression ja Dynamique. Kaikki versiot on varustettu avainkortilla, korkeus- ja syvyyssuunnassa säädettävällä ohjauspyörällä sekä sähkötoimisilla ulkopeileillä ja etuikkunoilla. Varustetasosta riippuen vakiona (Dynamique) tai lisävarusteena (Expression) on tarjolla myös automaatti-ilmastointi, jossa on aktiivihiiliraitisilmasuodatin ja ilman epäpuhtauksien tunnistimella varustettu automaattinen sisäilmankiertojärjestelmä.



Kaikki Clion mallit on varustettu Renault Bass Reflex -kaiutinjärjestelmällä, joka tuottaa samanlaisen hyvän äänentoistotason kuin kodissa oleva 30 litran suljettu kaiutin. Kaikissa radioissa on Bluetooth -toiminto, jossa on perinteisten puhelintoimintojen lisäksi myös musiikin suoratoistomahdollisuus kannettavista musiikkilaitteista. Multimediajärjestelmään on saatavilla myös peruutuskamera.

Voimanlähteet, turvallisuus ja hinnat

Moottorivaihtoehtoja on neljä. Kaksi bensiinimoottoria- ja kaksi eritehoista 1,5-litraista dieselmoottoria. Pienempi bensakone on vapaasti hengittävä 1,2-litrainen, joka kehittää tehoa 75 hv ja 107 Nm:n maksimiväännön. Moottorin keskikulutus on 5,5 l/100 km. Toinen bensavaihtoehto on 0,9 -litrainen Energy TCe 90, 3-sylinterinen turboahdettu moottori, jonka yhdistetyn ajon kulutus on 4,51 l/100 km ja CO2-päästö 104 g/km CO2. Tehoa irtoaa siis 90 hevosvoimaa ja vääntöä 135 Nm.



Kulutuksesta hybridien kanssa kilpailee 1,5 -litrainen Energy dCi 90-moottori, johon on asennettu Stop&Start –toiminto. Tällä vaihtoehdolla varustettuna yhdistetyksi kulutukseksi ilmoitetaan 3,41 l/100 km ja CO2-päästöiksi 90 g/km. Tehoa moottori kehittää 90 hv ja vääntöä 220 Nm. Kaksoiskytkin (Efficient Dual Clutch, EDC) automaattivaihteisto tulee dCi 90 -moottorin yhteyteen syksyn aikana. Toinen dieselvaihtoehto on 75 hevosvoimaa ja 200 Nm vääntöä kehittävä 1,5-litrainen, jonka keskikulutus on 3,6 l/100 km ja CO2-päästöt 95 g/km.

Etupuskurin ilmanottosäleikössä on sähkötoiminen läppäjärjestelmä, jonka ansiosta aerodynamiikka voidaan optimoida silloin, kun jäähdyttimelle on tarpeetonta ohjata jäähdytysilmaa. Ilmanvastuksen vähenemisen myötä toiminto säästää polttoainetta ja lisähyötynä se nopeuttaa omalta osaltaan myös moottorin lämpenemistä kylmissä olosuhteissa.

Kaikissa versioissa on vakiona mäkilähtöavustin, vakionopeussäädin/nopeudenrajoitin, ESP-ajonvakautusjärjestelmä, luistonesto, ABS-jarrut hätäjarrutustehostimella ja muuttuvatehosteinen sähköinen ohjaustehostin.

Edullisin Clio Sport Tourer on 1,2 16v 75 Authentique, jonka hinta on 15 874 €. Kallein lähtöhinnaltaan on Sport Tourer Energy dCi 90 Dynamique, joka maksaa 22 764 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin