Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Saab 9-5 2008-2009

Saab 9-5:n valmistus alkoi vuonna 1997.
Autoesittely Saab 9-5 2008-2009

9-5 on Saab 9-3:a suurempi, se kuuluu eurooppalaisessa autojen kokoluokituksessa C/D-segmenttiin eli ylempään keskiluokkaan, seuranaan ja kilpailijoinaan mm. Volkswagen Passat ja Ford Mondeo.

9-5:llä on myös suurikokoinen edeltäjä Saab 9000, joka huristeli Suomen maanteillä 1980-luvun puolivälistä asti. Sen uusien mallien myynti loppui vuonna 1996. Uusia Saab 9-5:ia, joiden tuoreinta mallisukupolvea on myyty vuodesta 2005, ensirekisteröitiin Suomessa 512 vuonna 2007.

Autokaupoissa ostajiaan odottaa Saab 9-5:n sekä sedan- että farmarimalleja (Wagon). Varustetasoja on kolme: Linear Nordic, Vector Nordic ja Aero.

Kaikissa on koko joukko ylellisiä - ja toisaalta käytännöllisiä, esimerkiksi turvallisuutta lisääviä erityispiirteitä. Vakiona on tarjolla mm. taka-akselin monivarsijousitus, mikä tarkoittaa, että erillisjousitus ja kolme tukivartta pyörää kohden säilyttävät optimiasennon kaikissa ajotilanteissa. Se varoittaa, jos kuljettaja on menettämäisillään ajokkinsa hallinnan.

Suurlujuusteräksestä tehty turvakaari suojaa matkustajia. B-pilari on suunniteltu toimimaan heilurin tavoin ja taipumaan sisäänpäin alhaalta törmäysvoimien siirtämiseksi pois matkustajista. Ovissa on suojapalkit ja ulkonevat kynnykset, jotka yrittävät estää oven tunkeutumisen ohjaamoon.

ComSense-järjestelmä viivyttää kojelaudassa näkyviä varoituksia havaitessaan, että kuljettaja on suuremman kuormituksen alaisena - kuten kaarreajossa, ohituksissa tai jarrutuksissa.

"Follow-me-home"-toiminnon ansiosta ajovalot voivat olla päällä 30 sekunnin ajan autosta poistumisen jälkeen.

Kaikissa malleissa on vakiona viiden vaihteen manuaalivaihteisto. Maksamalla 3000 - 5420 euroa saa automaattisen viisivaihteisen automaattivaihteiston, joka sallii myös käsin vaihtamisen.

Aerossa tavoitellaan urheiluautotyyliä. Sen moottoriksi on tarjolla 260 hevosvoiman 2,3-litrainen turbo. Polttoaineen keskikulutus onkin nykyihanteisiin verrattuna suurehko: käsivaihteilla 8,9 ja automaatilla 10,2 l/100 km/h. Aeroon saa myös muita ylellisempää sisustusta: verhoiluvalikoima on laaja ja nahkapäällysteetkin penkkeihin saa.

Muissa malleissa moottorit ovat 1,9-2,3-litraisia ja hevosvoimia on 150-185.

Maksamalla noin 500-1500 euroa lisää 9-5:een saa erilaisia lisävarustepaketteja: Horisont, Pilot ja Respons. Niiden valikoimiin kuuluu esimerkiksi sähköisesti tai automaattisesti taittuvia tai himmentyviä taustapeilejä sekä varashälytin hands free-valmius, sadetunnistin tai pysäköintiapu.

Laajimman varustetason ja isoimpien moottorien Sedan ja Wagon Aero-versiot maksavat lähes 60 000 euroa. Kahden litran moottoreilla kulkevia Linear Nordic-varustetason Sedaneita ja Wagoneita saa edullisimmillaan hieman alle 40 000 eurolla (huhtikuu 2008).

Vertailu

YLEISIMMÄT MALLIT


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin