Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Seat Cordoba (2008)

Autoesittely Seat Cordoba (2008)

Seat Cordoba on eurooppalaisen kokoluokituksen C-segmenttiin tai pieniin perheautoihin kuuluva neliovinen sedan. Valmistaja markkinoi Cordobaa tyylikkyyden, perheautomaisen muunneltavuuden ja urheilullisuuden yhdistelmänä. Ensimmäinen versio valmistui vuonna 1993 ja sen perustui Seat Ibizaan.

Seat kuuluu mm. Volkswagenia valmistavaan VAG-konserniin. Niinpä Cordoban moottorit ovat samat kuin VW Polossa ja Skoda Fabiassa. Cordoban 1,9 litran TDI-diesel vie maantieajossa vain 4,0-4,1 litraa sadalla kilometrillä ja keskimäärinkin vain 4,9 litraa. Toinen diesel-vaihtoehto on pienempi 1,4 litran TDI. 1,6-litrainen bensiinivaihtoehto kuluttaa keskimäärin hieman enemmän - 6,9 litraa sadalla kilometrillä.

Tyylikkyyteen on panostettu Cordoban suunnittelussa. Ulkonäössä ja muotoilussa on pyritty hienostuneeseen, määrätietoiseen ja ylelliseen ilmeeseen. Tähän pyritään ulkopuolella mm. uudistetuilla etu- ja takavaloilla, korinvärisillä puskureilla, aerodynaamisuuteen pyrkivällä muotoilulla sekä sisätiloissa verhoiluilla sekä kojelaudan ja ovien somisteilla.

Perhematkailun mukavuutta lisäävät etuistuinten korkeussäätö ja lämmitettävyys. Myös ohjauspyörässä on etäisyyden ja korkeuden säätömahdollisuus. Kaikilla viidellä istuinpaikalla on säädettävät pääntuet. Cordoban tavaratila vetää 485 litran kuorman. Takaistuimet kääntämällä se laajenee yli kaksinkertaiseksi, 1140 litraan.

Kaikissa Cordoboissa on turvavarusteina tai -ominaisuuksina lukkiutumattomat ABS-jarrut, elektroninen jarruvoiman jako (EBV) sekä kaarrejarrutuksen hallintajärjestelmä (ESBS). Takana on neljä Isofix-lastenistuinkiinnikettä kahdelle turvaistuimelle. Valmistaja antaa Cordoban täyssinkitylle turvakorille 12 vuoden takuun. Turvallisuutta lisäävät myös uudentyyppiset sivutörmäyspalkit ja korin sivuilta vahvistettu rakenne. Sähköhydraulinen ohjausjärjestelmä pyrkii hyvään ajotarkkuuteen kelillä kuin kelillä.

Lisävarusteena Cordobaan saa esimerkiksi TCS-luistonestojärjestelmän, ESP-ajonvakautusjärjestelmän, vakionopeudensäätimen ja tuulilasinpyyhkimiin automaattisen sateentunnistimen. Lisävarusteluettelosta löytyvät myös lasinen kattoluukku, navigointijärjestelmä tai ilmastointi.

Seat Cordoba on melko harvinainen automalli Suomessa. Vuonna 2007 rekisteröitiin 94 uutta Cordobaa. Bensiinimoottorilla kulkevan Reference 105:n saa hieman yli 15 000 eurolla (toukokuu 2008). Dieselit maksavat noin 2000 euroa enemmän.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin