Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Seat Exeo 2012

Edellisen, vuonna 2001 markkinoille tulleen Audi A4-sukupolven tuotantolinjat rahdattiin valmistuksen päätyttyä Espanjaan sisarmerkin tehtaalle ja tuloksena oli hämmästyttävän vähillä muutoksilla uusi auto, Seat Exeo.
Autoesittely Seat Exeo 2012

Ulkonäön osalta keulan ja perän muotoja hieman modernisoitiin. Kehityskustannuksissa säästettiin ja pienin kustannuksin saatiin uutta myytävää.

Exeo on pituudeltaan vain 3 cm esim. Toyota Avensista lyhyempi. Sisätiloiltaan Exeo jää kuitenkin Corollaakin pienemmäksi. Etenkin polvitilaa takana on niukasti.180-senttisen kuljettajan takana on juuri tilaa saman mittaiselle takamatkustajalle, mutta pidemmät eivät suosiolla peräkkäin sovi. Pääntilaa on niukahkosti niin edessä kuin takanakin. Edessä tämä johtaa siihen, että pitkän kuljettajan on pidettävä etuistuimen korkeussäätö alhaalla.

Leveydeltään Exeo on jäänyt jälkeen nykykehityksestä ja tämä näkyy myös sisäleveydessä. Istuimet ovat kovat, mutta muotoilultaan onnistuneet niin edessä kuin takanakin. Ajoasento on muuten hyvä, mutta leveän keskikonsolin takia kaasujalan polvella on niukasti tilaa. Tavaratila on melko syvä, mutta kokonaisuutena pienehkö ja lastausaukko on hyvin pieni.

Exeon perusrakenteen ikä näkyy positiivisesti näkyvyydessä. Auton muoto on selkeä ja etupilarit nykymittapuulla poikkeuksellisen pystyt. Ulkopeilit ovat melko hyvät. Kylkilistat kuuluvat vakiovarusteisiin. Kääntöympyrän halkaisija on pienehkö.

Varustetasot

Varustetasoja on kolme. Perusmalli Referencen varusteista voidaan mainita mm. 6 turvatyynyä, aktiiviset pääntuet, ajotietokone, radio/CD ja 2-alueinen automaatti-ilmastointi. Noin 300 euron mukavuuspaketin valitsevat varmaan kaikki Referencen ostajat. Siihen sisältyy mm. vakionopeussäädin ja keskikyynärnoja edessä.

Stylessä ja Sportissa nämä varusteet ovat vakiona ja lisäksi mm. kevytmetallivanteet, rengaspainetunnistin ja nahkaratti. Vain Sportiin sisältyy urheiluistuimet ja haluttaessa urheilualusta. Vain Stylessä puolestaan on mm. sadetunnistin, peruutustutka ja himmenevä sisäpeili.

Kojelauta ja säätimet

Kojetaulun muotoilusta ei ulkomuistista pysty sanomaan mitään eroavaisuuksia vanhaan A4:ään - paitsi sen, että kojetaulun yläosa pyöreine tuuletussuuttimineen on peräisin A4 Cabrioletista. Rattiin on tietysti vaihdettu Seatin logo. Sisustus on edelleen laadukkaan oloinen.

Lämmityslaitteen säätimien yksinkertaisen kulmikkaat säätimet näyttävät entistäkin vanhanaikaisemmilta. Etuistuimen keskikyynärnoja soveltuu käyttötarkoitukseensa erinomaisesti, mutta hankaloittaa käsijarrun käyttöä ja hieman myös vaihteen vaihtamista. Säilytyslokeroita on melko niukasti. Hallintalaitteet toimivat hyvin. Vakionopeussäätimen kytkimet pitäisi olla ratissa alhaalla sijaitsevan viiksen sijaan. Jarrut toimivat ainakin uutena varsin terävästi - kuin edellisessä A4:ssä.

Moottorit hinnat

Bensiinivaihtoehdoista ensimmäinen on 1,8-litrainen TSI, joka tuo Exeoon 160 hv:n tehon. Keskikulutus on 7,3 litraa/100km. Lisätehoa haluaville on tarjolla 211 hevosvoimainen 2,0-litrainen TSI sekä 2.0 TSI Multitronic 200 hv:n tehoisena.

Dieselvaihtoehdot ovat 2,0-litraisia TDI-moottoreita seuraavilla teholukemilla: 105 kW (143 hv) / 320 Nm (1750­–2500 r/min) ja 125 kW (170 hv) / 350 Nm (1750­–2500 r/min).

Näiden moottorivaihtoehtojen keskikulutus on 5,2­ ja 5,7 litraa sadalla. Dieselmallien CO2-päästöarvot ovat 136 g/100 km ja 148 g/100 km.

Exeo on laadukkaasti tehty ja ominaisuuksiltaan kilpailukykyinen auto. Sen tarjoamat tilat ovat kuitenkin kovin pienet. Farmariversio tarjoaa toki pienellä lisähinnalla hieman parempaa kuljetuskapasiteettia.

Seat Exeon hinnat liikkuvat 25.100 ja 38.300 euron välillä. Farmarimalli ST:n puolestaan 38.300 ja 39.500 euron välillä.

Vertailuun otettiin Alfa Romeo 159:n ja edellä mainitun Toyota Avensiksen 170 ja 177 hevosvoimaiset dieselmallit.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin