Neljä viimeksi katsomaa autoasi on listattuna tähän.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli viimeisimpien kohteiden tallennusta. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Suosikkilistasi on täynnä. Voit lisätä enintään 25 kohdetta.

Kirjaudu sisään, jotta saat suosikkisi talteen. Voit lisätä enintään 25 kohdetta suosikkilistallesi.

Selaimesi evästeasetukset eivät salli suosikkien tallentamista. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakastukeemme asiakastuki@autotalli.com.

/
Autotalli.com

Artikkeli

Autoesittely Seat Leon 2013

Kolmannen sukupolven Seat Leon on Volkswagen Groupin ajoneuvo, joka hyödyntää uutta MQB rakennetta. Samaa rakennetta hyödynnetään myös uudessa Audi A3 hatchbackissa sekä uudessa 7. sukupolven VW Golfissa.
Autoesittely Seat Leon 2013

 

Leon on siis rakennettu VW-ryhmän uudelle MQB-perusrakenteelle ja muiden jo julkistettujen sitä käyttävien mallien tapaan myös Leon on noin 90 kg edeltäjäänsä kevyempi. Leon on myös 52 mm vanhaa mallia lyhyempi, mutta sisätilat ovat olennaisesti paremmat. Kattolinja on vedetty niin korkealle, että Leon tarjoaa nyt Golfia vastaavat sisätilat. Osittain tosin pääntilaa on tehty Golfia matalamman takaistuimen avulla. Tavaratila on syvä ja taitettu takaselkänoja jää yli 10 cm tavaratilan pohjaa korkeammalle. Tilaa on 380 -litraa

Leonin etuistuimet ovat lievästi urheilulliset ja sellaisena onnistuneet. Takalasi on hyvin pieni ja takanäkyvyys sen takia heikko. Kojetaulun ilme on Golfia muovisempi ja esim. säilytyslokerot ovat pehmustamattomia. Peltiä näkyy ovien yläreunoissa Golfin tapaan. Lisävarusteena on saatavissa pari tässä luokassa ennen näkemätöntä varustetta: kosketusnäyttö, joka perustuu etätunnistamiseen eli sitä ei tarvitse koskea sekä noin 1000 euroa maksavat LED-ajovalot.



Varusteet

Viisiovinen Leon saa seurakseen uuden Leon SC:n, joka on auton kolmiovinen versio sekä farmarimalli ST:n myöhemmin tänä vuonna. Leonin varustetasot ovat Reference- tai Style- sekä urheilullisempi FR. Aavistuksen verran lyhyemmän akselivälin ansiosta Leon SC on Leon-malliston urheilullisin jäsen. Pieniä yksityiskohtia lukuun ottamatta muotoilu on tavanomaista ja auto voisi olla vaikkapa jonkin korealaismerkin mallistoa.

Reference tasolla vakiona löytyy mm. kuljettajan istuimen korkeussäätö, ohjauspyörän korkeus- ja syvyyssäätö, ajotietokone, manuaali ilmastointi ja Media System Touch –audiojärjestelmä mustavalkokosketusnäytöllä, SD –muistikorttipaikalla ja USB liitännällä.

Style varustetaso tuo mukanaan lisäksi mm. nahkaverhoillun monitoimiohjauspyörän, ilmastoinnin suuttimet taakse, värillisen kosketusnäytön, XDS elektronisen tasauspyörästön lukitustoiminnon, vakionopeussäätimen, mäkilähtöavustimen, sadetunnistimen sekä automaattisesti himmenevän taustapeilin.



Urheilullinen FR tuo urheilullista ilmettä niin sisään kuin ulkopuolellekin. Ulkoisiin koristuksiin kuuluu mm. kromattu kaksoispakoputki, FR -logo etusäleikössä, isommat 17 –tuuman kevytmetallivanteet sekä LED takavalot. Sisällä on useita FR –yksityiskohtia, kuten kynnyslistoissa ja urheilullisissa etuistuimissa. Kallein varustetaso tuo myös automaattisen kaksialueilmastoinnin sekä SEAT Drive Profile järjestelmän, johon kuluu ohjaustuntuman ja kaasupolkimen tuntuman säätö, DSG vaihteiston ohjelma ja ympäristövalaistus ovipaneeleissa. Urheilullisimmassa ajoasennossa ympäristövalaistus hehkuu punaisena.

Moottorit

Leonin moottorivalikoimassa on 1,2-, 1,4- ja 1,8-litraiset TSI:t sekä 1,6- ja 2,0-litraiset TDI:t. Moottoreiden tehot liikkuvat 63 kW:sta (86 hv) 135 kW:in (184 hv). Taloudellisin vaihtoehto on Start&Stop-järjestelmällä varustettu 1,6 TDi, joka kuluttaa keskimäärin 3,8 l / 100 km ja sen hiilidioksidipäästö on 99 g / km.

Tehokkain bensiinivaihtoehto on 1.8 TSI 132 kW/180 hv, ja sen keskikulutus on 5,7 litraa (DSG). Tehokkain dieselmoottori on 2.0 TDi 135 kW/184 hv, jonka vääntömomentti on 380 Nm. Näillä molemmilla voimanlähteillä varustettuna auto kiihtyy 0-100 km/h 7,5 sekunnissa. Moottorin keskikulutus on 4,3 l/100 km ja CO2-päästöt 112 g/km.

Leonin myynti on sujunut aikaisemmin hieman nihkeästi Espanjan ulkopuolella. Uusi malli on hinnoiteltu aikaisempaa selvemmin Golfia edullisemmaksi. Houkuttelevammassa lähtöhintalapussa seisoo nyt 18.998 euroa (1.2 TSI 86 hv Reference) ja kallein versio 2.0 TDi 150 hv DSG FR maksaa 29.458 euroa.


Autotalli.com kuuluu Alma Ajo -palveluihin